Trailer: Novi film braće Coen - Monitor.hr
21.09.2018. (21:30)

Nema mjesta za obične likove

Trailer: Novi film braće Coen

Ako je suditi po traileru – zanimljiv film. ‘The Ballad of Buster Scruggs’ je western u šest dijelova, režirali su ga Joel i Ethan Coen, a u filmu glume James Franco, Liam Neeson, Tim Blake Nelson i Tom Waits. Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji, u studenom ide u probrana kina i na Netflix. Neobični likovi i crni humor opet su, i nek je tako, lajtmotiv. Spin


Slične vijesti

19.03.2017. (15:47)

Prisjećanje: ‘Fargo’ – nezaboravna crna komedija koja je proslavila braću Coen

23.02.2016. (15:49)

Braću Coen ne zanimaju tv-serije: Nakon dva sata s jednim likom osjećamo da smo završili s njime

18.02.2016. (13:53)

Novi film braće Coen ‘Ave, Cezare’ od danas u kinima

Četverostruki dobitnici nagrade Oscar, Joel i Ethan Coen (No Country for Old Men, True Grit, Fargo) režirali su i napisali scenarij za film Ave, Cezare!, komediju s filmskim zvijezdama, smještenu u zlatno doba Hollywooda.

Ova komedija prepuna je velikih filmskih zvijezda: Josh Brolin (No Country for Old Men), dobitnik nagrade Oscar George Clooney (Gravity), Alden Ehrenreich (Blue Jasmine), Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Jonah Hill (The Wolf of Wall Street), Scarlett Johansson (Lucy), dobitnica nagrade Oscar Frances McDormand (HBO’s Olive Kitteridge), dobitnica nagrade Oscar Tilda Swinton (Michael Clayton) i Channing Tatum (Magic Mike).

Ave, Cezare! je posveta holivudskom zlatnom dobu, film slavi „tvornicu snova“, dok razotkriva neke od manje lijepih poslova koji se odigravaju iza kamera. Film prati jedan dan u životu čovjeka koji rješava probleme za studio, i to dan kad će morati riješiti puno problema. Kada nestane najveća svjetska zvijezda, a njegovi otmičari zatraže ogromnu otkupninu, biti će potrebna snaga najvećih holivudskih imena kako bi se riješila misterija njegovog nestanka.

Ovaj inventivni film braće Coen, odvodi publiku u komičnu potragu za zločincem uz neočekivani humor i dramu iza kulisa filmske industrije. Radnja je smještena u posljednje dane holivudskih ‘zlatnih godina’, period kad je glamurozna fasada filmske industrije počela pokazivati pravo lice.

03.02.2016. (20:27)

Ipak zanimljivije od većine

‘Najnoviji film braće Coen sastoji se od odličnih scena koje ne čine cjelinu’

Najnoviji film braće Coen Hail, Caesar! pripada divlje bizarnom dijelu njihova kanona, uz Spaliti nakon čitanja i Čovjeka kojeg nije bilo. Ovi filmovi imaju sve dijelove slagalice potrebne da se napravi fenomenalan koenovski film, ali nešto u njima ipak vas ne privuče toliko poput klasika Farga, Velikog Lebowskog ili Nema zemlje za starce. Ne radi se o tome da je ovaj film loš. Samo je više kolekcija odličnih scena koje zajedno ne čine cjelinu, piše Business Insider.

13.10.2015. (16:05)

Trailer za novi film braće Coen ‘Ave, Cezare!’

Iz kreativne radionice hvaljene braće Coen stiže nam nova urnebesna komedija o zlatnoj eri Hollywooda.

Četverostruki dobitnici Oscara, Ethan i Joel Coen, potpisu­ju i režiju i scenarij filma Ave, Cezare! u kojem ćemo gledati Josha Brolina, Georgea Clooneyja, Ralpha Fienne­sa, Tildu Swinton, Channinga Tatuma, Scarlett Johansson i Jonaha Hilla.

Osim ovih velikih imena imat ćemo priliku ponovno vidjeti i dva kultna glumca pa će tako uloge u filmu zabilježiti i Dolph Lundgren i Christopher Lambert.

Film u kina stiže polovicom veljače 2016.

21.01.2015. (10:09)

Pod palmama

Braća Coen na čelu žirija u Cannesu

Filmski festival u Cannesu imat će ove godine, prvi put u povijesti, dvojicu predsjednika ocjenjivačkog suda – braću Joela i Ethana Coena. Redatelji su nagrađivani u Cannesu nekoliko puta: 1991. za “Bartona Finka”, 1996. za “Fargo”, 2001. za “Čovjek kojega nije bilo” te 2013. za “U glavi Llewyna Davisa”. Festival se održava od 13. do 24. svibnja, a obilježava 120. obljetnicu izuma braće Lumiere. Jutarnji, BBC