Trumpovi - Monitor.hr
10.08.2019. (08:55)

Siroti i dijete bez roditelja

Trumpovi

Dijetetu u naručju Melanije Trump su roditelji poginuli u pucnjavi u Wallmartu u Dallasu prošli tjedan.

Opširnije Guardian.


Slične vijesti

09.01. (10:30)

Predsjednik je čuđenje u svijetu

Trumpova strategija na Bliskom istoku – ni njegovi saveznici je ne znaju

Trump je u svom mandatu do sada pokazao da je njegovo ‘hendlanje’ kaosa i problema totalno amaterski – upada iz krize u krizu gotovo svaki dan od kojih mnoge zapravo sam stvara i nakon nijedne od tih kriza ne podvlači crtu ni ne razmišlja, nego nastavlja dalje u novu krizu. Njegovi saveznici teško mogu predvidjeti njegove daljnje korake, što im naravno otežava donošenje odluka o tome hoće li ga podržati ili ne – analizira New York Times; 24 sata preveo dio teksta.

05.01. (19:30)

Iranski odgovor

‘On je terorist u odijelu, brzo će naučiti povijesnu lekciju’

Iransko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je da se prije nastavka eventualnih pregovora prvo moraju “poravnati računi“. Predsjednik Hasan Rohani izjavio je da će Amerikanci trpjeti posljedice “mnogo, mnogo godina koje dolaze”. “Kao ISIS, kao Hitler, kao Džingis, svi oni mrze kulture. Trump je terorist u odijelu. Uskoro će naučiti povijest da nitko ne može pobijediti veliku iransku naciju i kulturu”, napisao je na svom Twitteru Muhamed Džavad Azari-Džahromi, iranski ministar informacija i telekomunikacija.

Windows 7 su završili svoj životni ciklus, a ja ih još uvijek koristim. Što mi je činiti?

Kada su Windows 7 izašli u listopadu 2009. Microsoft je obećao 10 godina podrške. Od 14. siječnja Microsoft više ne podržava Windows 7. Prema podacima s Netmarketshareu, Windows 7 operativni sustav i dalje se vrti čak 26 posto svih računala za koje ubuduće neće biti novih sigurnosnih nadogradnji i biti će sve izloženija novim virusima i sigurnosnim napadima. Windows 10 možete kupiti izravno od Microsofta po cijeni od 139 USD, cijena Windows 10 Pro kreće od 199,99 USD. No, ako koristite kupon za popust NYOFF35 na Keysworlds.com cijena je samo 9,09 €! Pogledajte koje se još lude prilike nude...

05.01. (17:30)

U opasnosti i kulturna baština

Trump zaprijetio Iranu: Odabrali smo mete, napad će biti brz i žestok

Ako se Iran odluči za odmazdu zbog ubojstva Sulejmanija, američki napad će biti brz i žestok, zaprijetio je Trump. Naveo je da su odabrane 52 mete napada, što je simboličan broj koji odgovara broju talaca koje je Iran 1979. u američkom veleposlanstvu u Teheranu držao 444 dana. Neke od tih meta od izuzetne su važnosti za iranski narod i kulturu, napisao je na Twitteru.

 

22.12.2019. (23:30)

Kako je počeo opoziv

Trumpova administracija obustavila vojnu pomoć Ukrajini 91 minutu nakon telefonskog poziva

Samo 91 minutu nakon što je 25. rujna Donald Trump završio razgovor s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskyjem, Ured za održavanje i budžet Bijele kuće poslao je e-mail Pentagonu u kojem traži da se zaustavi distribucija vojne pomoći Ukrajini. Objavu maila tražio je američki Centar za javni integritet u skladu s pravom na pristup informacijama.

21.12.2019. (17:30)

Pogled u zagrobni svijet

Impeachani Trump vrijeđao mrtve i zgrozio pristaše

Donald Trump je ušao u najneslavniju grupu američkih predsjednika – postao je treći impeachani predsjednik i prvi optužen za jedan od najtežih prekršaja – zloupotrebu predsjedničkih ovlasti. U govoru koji je održao u Michigenu, Trump je vrijeđao Debbie Dingell, demokratsku kongresnicu koja je glasala za impeachment. Ispričao je kako joj je nedavno “odobrio sprovod za muža s najvišim počastima” i da je on sad gleda “odozdola”.

19.12.2019. (09:30)

S ljubavlju iz Ukrajine

Izglasan opoziv Trumpa, slijedi saslušanje

Kongres je izglasao impeachment Donalda Trumpa zbog zloporabe ovlasti i opstrukcije Kongresa, čima je postao treći predsjednik koji prolazi postupak opoziva (prethodno je bio Bill Clinton 1998., prije njega Andrew Johnson 1868., nijedan nije opozvan). Slijedi saslušanje u Senatu koji će odlučivati o tome hoće li Trump ostati predsjednik. Ondje većinu imaju Republikanci tako da je opoziv malo vjerojatan.

 

18.12.2019. (17:30)

ŠefDonald's

Opoziv Trumpa – u ljutitom pismu Nancy Pelosi prozvao za “otvoreni rat protiv demokracije”

Pred početak procesa impeachmenta Trump se na šest stranica pisma okomio na Nany Pelosi za “rat protiv demokracije” te tvrdi nije počinio nikakav prekršaj. Kaže da su mu uskraćena osnovna prava zajamčena ustavom i da su više prava imale optužene u slučaju vještica iz Salema. Optužen je da je pritiskao Ukrajinu za osobnu korist i za opstrukciju procesa impeachmenta. Ovdje Trumpovo pismo. Danas rasprava o impeachmentu.

 

11.12.2019. (19:30)

Lista je duga

Osam optužbi zbog kojih Trump zaslužuje da bude opozvan

Kolumnist New York Timesa David Leonhardt naveo je osam optužbi zbog kojih američki predsjednik Donald Trump zaslužuje opoziv. Leonhardt navodi opstruiranje pravde, nepoštivanje Kongresa, zloupotrebu vlasti, ometanje provođenja pravde, prihvaćanje naknada, izbornu korupciju, zloupotrebu pomilovanja i ponašanje krajnje nespojivo s funkcijom predsjednika. Posljednja je ujedno i najopširnija stavka na listi. Al Jazeera

11.12.2019. (08:30)

Gotov je?

Demokrati objavili dvije točke optužnice protiv Trumpa; krive ga za zloporabu položaja i opstrukciju Kongresa

Demokrati su u Zastupničkom domu američkog Kongres iznijeli formalne optužbe protiv predsjednika Donalda Trumpa. Optužen je po dvije osnove: zbog zloporabe položaja i opstrukcije Kongresa. Očekuje se da će se glasanje o opozivu održati idući tjedan. Gotovo je sigurno da će Predstavnički dom, u kojem većinu drže demokrati, glasati za opoziv. Telegram