U EU se 43 posto djece rodi izvan braka, u Hrvatskoj 19 posto, a na Islandu 70 posto - Monitor.hr
10.08.2018. (14:45)

Roditeljstvo u braku izlazi iz mode

U EU se 43 posto djece rodi izvan braka, u Hrvatskoj 19 posto, a na Islandu 70 posto

Eurostat ima statistiku postotka živorođene djece izvan braka za svaku zemlju u Europi. Hrvatska je odmah iza Grčke po broju djece koja se rodi u braku, dok je u priličnom broju zemalja više od polovice djece rođeno izvan braka (Island, skandinavske zemlje, Portugal, Slovenija, Francuska, Bugarska…) Prosjek za EU je 43 posto, a 2005. godine je bio 33. U Hrvatskoj je bio 10 posto, 2016. (zadnji datum statistike) je 19 posto. Pogledajte brdo informacija koje Eurostat nudi po tom pitanju, po godinama, brojčani prikaz, grafički, po zemljama… U Turskoj se samo 2,9 posto djece rodi izvan braka. EurostatSlične vijesti

09.04.2016. (12:05)

Nadbiskup Canterburyja: Da, vanbračno sam dijete Churchillovog suradnika

Nadbiskup Canterburyja, Justin Welby priznao je da je nezakoniti sin osobnog tajnika Winstona Churchilla, potvrdivši informaciju objavljenu u petak u britanskom dnevnom listu.

“Doznao sam da moj biološki otac nije Gavin Welby, nego sir Anthony Montague Browne. To je golemo iznenađenje”, rekao je duhovni vođa 85 milijuna anglikanskih vjernika u svijetu, prenosi se u priopćenju Anglikanske crkve.

“Znam da ono što jesam nalazim u Isusu Kristu, ne u genetici, i moj identitet se ovime neće promijeniti”, dodao je.

Canterburyjski nadbiskup kojemu je 60 godina, sve dosad je mislio da mu je otac Gavin Welby, prodavač whiskyja koji je umro 1977. No britanski dnevnik The Telegraph je objavio da posjeduje dokaz kako je njegov otac zapravo Anthony Montague Browne koji je nedavno umro.

Nakon DNK analize utvrđeno je da postoji 99,9779 posto mogućnosti da je Browne, koji je kod Churchilla radio od 1952. do 1965., njegov biološki otac.

Nadbiskupova majka Jan Welby primila je vijest s nevjericom, potvrdivši da je nedugo prije braka s Gavinom Welbyjem imala spolni odnos s Browneom “čemu su ‘kumovale’ velike količine alkohola s obje strane”.

Justin Welby je zaređen za canterburyjskog nadbiskupa 2013. pošto je imenovan primasom Anglikanske crkve.

02.03.2016. (14:18)

Bebe pouzećem

Američki poštar napravio 1.300 djece: Šezdesete su bile dobri dani

Danas 87-godišnji bivši poštar, u svojim je najboljim godinama začeo preko 1.300 vanbračne djece, otkrio je privatni detektiv kojeg su angažirala dvojica muškaraca želeći otkriti tko im je otac. Istraga u kojoj je prikupljeno na tisuće uzoraka DNK kao i iskaza pokazalo je da je čovjek otac vjerojatno nekoliko tisuća ljudi u Tennesseeju i okolici. “Kontracepcija nije bila popularna tih dana. Nemam se čega sramiti. ’60. su bile dobri stari dani, a ja sam odlično oponašao Johnny Casha što je dobro prolazilo kod dama”, rekao je… Nigerian Scoop