Uljanik novi Agrokor? - Monitor.hr
16.03.2018. (13:30)

Krizno stanje

Uljanik novi Agrokor?

Uljanik grupa, koja obuhvaća pulsko i brodogradilište 3. maj u Rijeci, prošlu je poslovnu godinu završila s gubitkom od 687 milijuna kuna zbog kašnjenja u proizvodnom procesu. Ako na odnos pulskog i riječkog brodogradilišta primijenimo često spominjanu poštapalicu da je Uljanik novi Agrokor, moglo bi se reći da je 3. maj bio Uljanikov Mercator, odnosno preuzimanje bez kojeg se moglo, a sada postaje sve teži uteg za preuzimatelja. Jutarnji


Slične vijesti

16.02.2021. (10:30)

Stečajni ledenjak

Bivši direktori kupili Uljanikovu tvrtku za 100 tisuća kuna, dobili – 2,6 milijuna

Sanja Modrić opisuje muljažu, neznanje i nepravdu iz Pule. Stečajni upravitelj prodao je ustanovu za obrazovanje odraslih Uljanik učilište, sastavnicu Uljanik grupe dvojici bivših direktora za 101.111 kuna i 11 lipa. Ono što stečajni upravitelj nije znao, ali jesu bivši direktori Goran Pikot i Boris Dvoršak jest da je Učilište posudilo 2,6 milijuna kuna, za što imaju naplative mjenice. 150 radnika ostalo je bez osam bruto plaća.

25.12.2020. (09:30)

Možda se desi čudo

Sanja Modrić: Skladištar za direktora Uljanika – Vlada zbilja misli da ne postoji nitko tko je ujedno i pošten i kompetentan?

Brodogradilište Uljanik dobilo je nakon stečaja i likvidacije novog direktora za novi početak pod novim imenom. To je, Samir Hadžić, koji je do ovog svog čudesnog karijernog uzleta, u Uljaniku bio – skladištar i jedan od vođa prosvjeda radnika škvera. Među svima koje se može naći na tržištu ovdje i vani, a da se razumiju u brodogradnju, sanacije i restartanje bankrotiranih tvrtki, Andrej Plenković i Vlada odabrali su gospodina Hadžića – piše Sanja Modrić.

21.12.2020. (18:30)

Samir Hadžić skladištar koji je postao direktor Uljanika: To što smo uspjeli mogu zahvaliti Plenkoviću

Hadžić, jedan od vođa prosvjeda radnika Uljanika, prije nekoliko dana postao je direktor Uljanik Brodogradnje 1856, tvrtke koja je nastala na ostacima starog Uljanika i koja bi, kako je plan, trebala opet pokrenuti brodogradnju. To što smo uspjeli ne bi se ostvarilo bez podrške premijera Plenkovića i jedne meni drage osobe iz Umaga. Uljanik, bez njih, ne bi nikada uspio dobiti drugu priliku! Bez zadrške mogu zahvaliti Plenkoviću i toj osobi iz Umaga. Ta je osoba sudjelovala u razgovorima i omogućila da premijer čuje i drugu stranu priče, pozitivniju za spas Uljanika. – kaže u intervjuu za Glas Istre Samir Hadžić.

17.09.2020. (17:30)

Zato što pravi super-aute, a oni samo obične brodove

Radnička fronta: Kako Mate Rimac nije gubitaš, a Uljanik jest?

Čak i školski psiholog kao jednu od tri glavne zadaće ima razvijanje poduzetničkog duha. I ako ćemo tako onda tako prema tom kultu poduzetništva ići dalje, Mate Rimac, koji je 2009. osnovao tvrtku Rimac Automobili i 2020. kad prvi put ostvari dobit postaje senzacionalna vijest, nije gubitaš poput Uljanika koji, premda zapošljava jedan velik broj Puležana i Puležanki, premda na sebe veže jedan velik broj poduzeća, eto on je gubitaš dok je Mate Rimac inovator – rekao je David Bilić iz Radničke fronte u zagrebačkoj skupštini govoreći o duhu poduzetništva. Baš danas je objavljeno da bi Rimac automobili mogli preuzeti Bugatti, iako ne bi bilo razmjene novca – Volkswagen bi predao Bugatti Rimcu, a zauzvrat bi Porsche (u vlasništvu VW-a) dobio uvećani udio u Rimcu.

22.01.2020. (14:01)

Potonuo brod

Uljanik nema uvjete za daljnje poslovanje, ide u likvidaciju

Uljanik ide u likvidaciju, odlučila je skupština vjerovnika na Trgovačkom sudu u Pazinu. Očekivano, budući brodogradilište nema uvjete za daljnje poslovanje: stečajna imovina iznosi milijardu i 748 milijuna kuna, a potraživanja vjerovnika 5 milijardi i sto milijuna bez kamata.

28.12.2019. (18:30)

'Stara udavača'

Ministar Horvat: Vlada je spremna dati jamstvo za dovršetak broda u Uljaniku

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je da je na stolu napokon suvisli poslovni plan za Uljanik o kojemu se može razgovarati te da bi u pulskom škveru mogla biti primijenjena rješenja kao u riječkom 3. maju. Vlada je spremna ući u taj proces, no postoji problem nedostatka radnika. Na pitanje smatra li da je strateški partner rješenje za Uljanik, odgovorio je da “staru udavaču ženici ne čekaju u redu”.

24.10.2019. (21:30)

Sve po milijardu kuna (a može i manje)

Jaružalo iz Uljanika prodano za 794 milijuna kuna

Usisno jaružalo, brod koji se gradio u Uljaniku, noćas u ponoć je prodano za 794 milijuna kuna. Kupac je vjerojatno Jan de Nul, tvrtka koja je i naručila njegovu izgradnju. Procijenjena vrijednost broda je 1,05 milijardi kuna. Glasi Istre

19.09.2019. (18:30)

Mariću, Plenković ovdje, imaš šta para?

Država dala 250 milijuna kuna za spas Croatije Airlines i 190 milijuna za spas Uljanika

Vlada je danas odlučila pomoći Croatiju Airlines s 250 milijuna kuna, što će uplatiti ove i iduće godine, a nakon ove stabilizacije poslovanja ići će dokapitalizacija (T-Portal). Na istoj današnjoj sjednici Vlada je odobrila izdavanje jamstva Uljaniku kako bi ovo brodogradilište moglo dići kredit od 26 milijuna eura za dovršetak novogradnje 733 (Novi list).

10.08.2019. (00:00)

E, sad nam to kažeš

Nevjerojatna priča Ratka Boškovića: Čovjek bi još pet Uljanikovih polarih kruzera, ali mu se nitko nije javio

Glen Moroney, vlasnik tvrtke Scenic, i prije tjedan dana potvrdio da je nakon svega još uvijek spreman u Uljaniku graditi još pet polarnog kruzera „sa šest zvjezdica“ ukupno vrijednih više od 800 milijuna eura! Za prvi od tih pet već je i formalno iskazao namjeru, ali iz Uljanika nikako ne dobiva odgovor. Ovdje video o tom brodu izgrađenom o Uljaniku.

28.07.2019. (13:30)

Porinut posljednji Uljanikov brod, vlasnik želi još pet

Polarni kruzer Scenic Eclipse preživio je sva dramatična događanja u Uljaniku i uspješno je porinut. Riječ je o prvom polarnom i istraživačkom kruzeru na svijetu, kojem će kuma na svečanosti krštenja u New Yorku 10. rujna biti Helen Mirren. Australski brodovlasnik Glen Moroney izjavio je kako bi volio izgraditi još pet ovakvih brodova u Puli. Index