Uljanik nema uvjete za daljnje poslovanje, ide u likvidaciju - Monitor.hr
22.01.2020. (13:01)

Potonuo brod

Uljanik nema uvjete za daljnje poslovanje, ide u likvidaciju

Uljanik ide u likvidaciju, odlučila je skupština vjerovnika na Trgovačkom sudu u Pazinu. Očekivano, budući brodogradilište nema uvjete za daljnje poslovanje: stečajna imovina iznosi milijardu i 748 milijuna kuna, a potraživanja vjerovnika 5 milijardi i sto milijuna bez kamata.


Slične vijesti

16.02. (10:30)

Stečajni ledenjak

Bivši direktori kupili Uljanikovu tvrtku za 100 tisuća kuna, dobili – 2,6 milijuna

Sanja Modrić opisuje muljažu, neznanje i nepravdu iz Pule. Stečajni upravitelj prodao je ustanovu za obrazovanje odraslih Uljanik učilište, sastavnicu Uljanik grupe dvojici bivših direktora za 101.111 kuna i 11 lipa. Ono što stečajni upravitelj nije znao, ali jesu bivši direktori Goran Pikot i Boris Dvoršak jest da je Učilište posudilo 2,6 milijuna kuna, za što imaju naplative mjenice. 150 radnika ostalo je bez osam bruto plaća.

25.12.2020. (09:30)

Možda se desi čudo

Sanja Modrić: Skladištar za direktora Uljanika – Vlada zbilja misli da ne postoji nitko tko je ujedno i pošten i kompetentan?

Brodogradilište Uljanik dobilo je nakon stečaja i likvidacije novog direktora za novi početak pod novim imenom. To je, Samir Hadžić, koji je do ovog svog čudesnog karijernog uzleta, u Uljaniku bio – skladištar i jedan od vođa prosvjeda radnika škvera. Među svima koje se može naći na tržištu ovdje i vani, a da se razumiju u brodogradnju, sanacije i restartanje bankrotiranih tvrtki, Andrej Plenković i Vlada odabrali su gospodina Hadžića – piše Sanja Modrić.

21.12.2020. (18:30)

Samir Hadžić skladištar koji je postao direktor Uljanika: To što smo uspjeli mogu zahvaliti Plenkoviću

Hadžić, jedan od vođa prosvjeda radnika Uljanika, prije nekoliko dana postao je direktor Uljanik Brodogradnje 1856, tvrtke koja je nastala na ostacima starog Uljanika i koja bi, kako je plan, trebala opet pokrenuti brodogradnju. To što smo uspjeli ne bi se ostvarilo bez podrške premijera Plenkovića i jedne meni drage osobe iz Umaga. Uljanik, bez njih, ne bi nikada uspio dobiti drugu priliku! Bez zadrške mogu zahvaliti Plenkoviću i toj osobi iz Umaga. Ta je osoba sudjelovala u razgovorima i omogućila da premijer čuje i drugu stranu priče, pozitivniju za spas Uljanika. – kaže u intervjuu za Glas Istre Samir Hadžić.

17.09.2020. (17:30)

Zato što pravi super-aute, a oni samo obične brodove

Radnička fronta: Kako Mate Rimac nije gubitaš, a Uljanik jest?

Čak i školski psiholog kao jednu od tri glavne zadaće ima razvijanje poduzetničkog duha. I ako ćemo tako onda tako prema tom kultu poduzetništva ići dalje, Mate Rimac, koji je 2009. osnovao tvrtku Rimac Automobili i 2020. kad prvi put ostvari dobit postaje senzacionalna vijest, nije gubitaš poput Uljanika koji, premda zapošljava jedan velik broj Puležana i Puležanki, premda na sebe veže jedan velik broj poduzeća, eto on je gubitaš dok je Mate Rimac inovator – rekao je David Bilić iz Radničke fronte u zagrebačkoj skupštini govoreći o duhu poduzetništva. Baš danas je objavljeno da bi Rimac automobili mogli preuzeti Bugatti, iako ne bi bilo razmjene novca – Volkswagen bi predao Bugatti Rimcu, a zauzvrat bi Porsche (u vlasništvu VW-a) dobio uvećani udio u Rimcu.

28.12.2019. (18:30)

'Stara udavača'

Ministar Horvat: Vlada je spremna dati jamstvo za dovršetak broda u Uljaniku

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je da je na stolu napokon suvisli poslovni plan za Uljanik o kojemu se može razgovarati te da bi u pulskom škveru mogla biti primijenjena rješenja kao u riječkom 3. maju. Vlada je spremna ući u taj proces, no postoji problem nedostatka radnika. Na pitanje smatra li da je strateški partner rješenje za Uljanik, odgovorio je da “staru udavaču ženici ne čekaju u redu”.

24.10.2019. (21:30)

Sve po milijardu kuna (a može i manje)

Jaružalo iz Uljanika prodano za 794 milijuna kuna

Usisno jaružalo, brod koji se gradio u Uljaniku, noćas u ponoć je prodano za 794 milijuna kuna. Kupac je vjerojatno Jan de Nul, tvrtka koja je i naručila njegovu izgradnju. Procijenjena vrijednost broda je 1,05 milijardi kuna. Glasi Istre

19.09.2019. (18:30)

Mariću, Plenković ovdje, imaš šta para?

Država dala 250 milijuna kuna za spas Croatije Airlines i 190 milijuna za spas Uljanika

Vlada je danas odlučila pomoći Croatiju Airlines s 250 milijuna kuna, što će uplatiti ove i iduće godine, a nakon ove stabilizacije poslovanja ići će dokapitalizacija (T-Portal). Na istoj današnjoj sjednici Vlada je odobrila izdavanje jamstva Uljaniku kako bi ovo brodogradilište moglo dići kredit od 26 milijuna eura za dovršetak novogradnje 733 (Novi list).

10.08.2019. (00:00)

E, sad nam to kažeš

Nevjerojatna priča Ratka Boškovića: Čovjek bi još pet Uljanikovih polarih kruzera, ali mu se nitko nije javio

Glen Moroney, vlasnik tvrtke Scenic, i prije tjedan dana potvrdio da je nakon svega još uvijek spreman u Uljaniku graditi još pet polarnog kruzera „sa šest zvjezdica“ ukupno vrijednih više od 800 milijuna eura! Za prvi od tih pet već je i formalno iskazao namjeru, ali iz Uljanika nikako ne dobiva odgovor. Ovdje video o tom brodu izgrađenom o Uljaniku.

28.07.2019. (13:30)

Porinut posljednji Uljanikov brod, vlasnik želi još pet

Polarni kruzer Scenic Eclipse preživio je sva dramatična događanja u Uljaniku i uspješno je porinut. Riječ je o prvom polarnom i istraživačkom kruzeru na svijetu, kojem će kuma na svečanosti krštenja u New Yorku 10. rujna biti Helen Mirren. Australski brodovlasnik Glen Moroney izjavio je kako bi volio izgraditi još pet ovakvih brodova u Puli. Index

 

23.07.2019. (22:30)

E baš da vidimo koliko će se dobiti za to

Vrijednost Uljanikova nedovršenog jaružala za Jan De Nul utvrđena na milijardu i 59 milijuna kuna

Na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi taj se brod ne bi mogao prodati za manje od 794 milijuna kuna. Na drugoj se ne može prodati za manje od 529 milijuna, a na trećoj najniža prodajna cijena iznosi 264,75 milijuna kuna. Na eventualnoj četvrtoj dražbi taj brod prodavao bi se po početnoj cijeni od jedne kune. Država je dala 920 milijuna kuna jamstva za taj brod.