Žena koju je navodno napastovao Trumpov kandidat za doživotnog vrhovnog suca će svjedočiti - Monitor.hr
24.09.2018. (18:30)

Žena koju je navodno napastovao Trumpov kandidat za doživotnog vrhovnog suca će svjedočiti

Još jedna pomalo bizarna priča za serijal “This is America”. Navodno napastovanje zbilo se 1982. Ona je prošla poligraf.


Slične vijesti

16.10.2018. (11:11)

Žrtve uzvraćaju udarac – aktivisti preokrenuli sajt imenovan po sucu američkog Vrhovnog suda Brettu Kavanaughu u virtualni centar za pomoć žrtvama seksualnog nasilja – BrettKavanaugh.com

05.10.2018. (13:30)

Padaj silo(vanje)

Washington: Stotine uhićenih na prosvjedu protiv Kavanaugha

302 osobe uhićene su na prosvjedu protiv Donald Trumpovog kandidata za suca Vrhovnog suda, Bretta Kavanaugha, kojeg su tri žene optužile za silovanje, piše Vulture. Među uhićenima na prosvjedu KavaNO su i komičarka Amy Schumer i model Emily Ratajkowski. Republikanci smatraju da izvještaj FBI skida svu krivicu s Kavanaugha za seksualni napad, dok Demokrati smatraju da je 5-dnevna istraga bila nepotpuna jer ju je Bijela kuća ograničila. U Senatu je danas glasanje o kandidatu.

03.10.2018. (12:00)

Priča o Brettu Kavanaughu, Trumpovom kandidatu za Vrhovni sud, koja trese Ameriku, ako niste pohvatali sve dosad

02.10.2018. (01:30)

Podijeljena Amerika

Više Amerikanaca vjeruje Christine Blasey Ford nego Brettu Kavanaughu

U anketi je 42 posto Amerikanaca podržalo Bretta Kavanaugha kao kandidata za Vrhovni sud dok je 48 posto protiv toga i više vjeruju Christine Blasey Ford koja ga je optužila za silovanje u srednjoj školi. No, odgovori su jako podijeljeni zavisno o spolu, rasi i stranci koju se podržava. Čak 84 posto republikanaca podržava Kavanaugha i samo osam posto demokrata. Također samo 11 posto crnaca daje podršku Kavanaughu i 37 posto žena. Sažetak i opširnije.

29.09.2018. (20:30)

Nije gotovo

Trump naredio da FBI pokrene novu istragu o Kavanaughu

Donald Trump naredio je ponovno pokretanje istrage u predmetu predloženog suca Vrhovnog suda Bretta Kavanaugha vezano za optužbe o seksualnom zlostavljanju, no kazao je kako posao mora biti okončan u tjedan dana. Ranije tijekom dana je Odbor za pravosuđe američkog Senata podržao kandidata Donalda Trumpa za Vrhovni sud Bretta Kavanaugha, čime se otvara put za njegovo potvrđivanje na plenarnom zasjedanju, bez obzira na nedokazane optužbe za spolno zlostavljanje. Index

27.09.2018. (14:30)

Kakav gazda - takav majstor

Treća žena optužila za silovanje Kavanaugha – Trumpovog kandidata za vrhovnog suca

Kandidat za suca američkog Vrhovnog suda Brett Kavanaugh zanijekao je jučer najnovije optužbe za seksualno uznemiravanje koje je protiv njega podnijela Julie Swetnick. Ona je jučer po prvi puta javno istupila te rekla da je bila žrtva kolektivnog silovanja na jednoj zabavi na kojoj je bio Kavanaugh 1982. Opisala je kako su Kavanaugh i njegovi prijatelji inače na srednjoškolskim zabavama opijali djevojke da bi ih potom silovali. Za silovanje ga je optužila i kalifornijska profesorica Christine Blasey Ford koja će danas svjedočiti o tome pred senatskim panelom. Sličnu optužbu iznijela je i Deborah Ramirez s kojom je Kavanaugh studirao na Yaleu. Donald Trump kaže da bi se mogao i predomisliti oko kandidature Kavanaugha za vrhovnog suca, ovisno o današnjem saslušanju (Daily Beast).