Amerikanka optužila Borisa Johnsona da ju je odbacio 'kao gremlina' - Monitor.hr
17.11.2019. (22:30)

Poklopio joj slušalicu

Amerikanka optužila Borisa Johnsona da ju je odbacio ‘kao gremlina’

Amerikanka Jennifer Arcuri, s kojom je Boris Johnson prijateljevao dok je bio gradonačelnik Londona, a čija tvrtka je tada dobila i neke unosne poslove, otkrila je kako se Johnson kad je postao premijer prema njoj ponio kao prema vezi na jednu noć ili nekome koga je pokupio u baru. Iako je bila prijatelj i čuvala tajne, on ju je odbacio ‘kako kakvog gremlina’, rekla je za ITV.


Slične vijesti

25.01. (08:30)

Pošaljite nam - malo čaja

Boris Johnson i EU potpisali sporazum o razdruživanju

Britanski premijer i čelnici Europske unije potpisali su u petak sporazum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije predviđen za 31. siječnja. Još da treba ratificirati Euro-parlament.

22.12.2019. (00:30)

Kraj dobrih odnosa

Trijumf lažljivaca i populista

Cijela priča o “Kanadi plus” i fenomenalnom sporazumu koji namjerava sklopiti s EU-om je mlaćenje prazne slame. Iza toga je poznati projekt desnih torijevaca s ciljem daljnje deregulacije i željom da Veliku Britaniju pretvore u neku vrstu međunarodnog tržišta za gospodarske ptice grabljivice – Barbara Wesel, Deutsche Welle.

14.12.2019. (10:30)

Kriterij - što smješnija frizura

Deutsche Welle: Boris je pobijedio, Velika Britanija izgubila

Tužno je što su ovi izbori bili manje izbori, a više natjecanje u nepopularnosti. Pokazalo se da Johnsona [koji je prisvojio skoro svaki trik iz repertoara Donalda Trumpa] narod najmanje mrzi. Očekuje li itko pri zdravom razumu da će ispuniti obećanja? Teško, ali birači su se izgleda još više plašili Corbynovih obećanja – komentira Deutsche Welle rezultate izbora u Britaniji.

10.12.2019. (10:30)

Ima li utjehe u tuđoj nesreći?

Đivo Đurović: Britanija u četvrtak mora birati između Johnsona i Corbyna, dvije potpune katastrofe

Teško se sjetiti izbora u kojima se nude dvije opcije za koje je nemoguće reći koja je – gora. Dijelom je to rezultat strukturnih problema britanske politike, pogotovo u slučaju konzervativaca, a dijelom posljedica očajnih kadrovskih rješenja na vrhu – osobito u slučaju laburista – analizira Đivo Đurović za Telegram.

17.09.2019. (13:30)

Fiju briju

Johnsona izviždali u Bruxellesu

Britanski premijer susreo se s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom, ali radni ručak organiziran je u Junckerovoj domovini u Luksemburgu, umjesto u Bruxellesu kao sjedištu Europske komisije, zbog toga što Johnson nije želio doći u Bruxelles. Susreo se i s premijerom Luksemburga Xavierom Bettelom, a na mjestu sastanka izviždali su ga prosvjednici, zbog čega je Johnson tražio od Bettela da press konferenciju održe unutar zgrade umjesto, kako je bilo planirano, na otvorenom, a kad je Bettel to odbio Johnson je odlučio uopće se ne pojaviti na press konferenciji. “Vrijeme prolazi, prestanite pričati, radite” – rekao mu je Bettel. Večernji

05.09.2019. (09:30)

Boris Johnson zatražio izvanredne izbore, parlament ga odbio

Britanski premijer zatražio je da se 15. listopada održe prijevremeni izbori, nakon što su mu zastupnici koji žele spriječiti Brexit bez dogovora, oporbeni i neki iz njegove stranke, nanijeli ponižavajući poraz u parlamentu koji je on ocijenio pokušajem predaje Europskoj uniji. Parlament je prijedlog odbio. “Koliko će se dobro oporba formirati i koliko pametno će djelovati kako bi najvećeg lažljivca o Brexitu odagnala s vlasti” – komentira Deutsche Welle.