Andrija Jarak predstavio prvu epizodu Dosjea Jarak. Bavi se ubojstvom Pukanića - Monitor.hr
26.10.2023. (11:00)

True crime iz našeg sokaka

Andrija Jarak predstavio prvu epizodu Dosjea Jarak. Bavi se ubojstvom Pukanića

Serijal ima četiri epizode, a prve dvije tematiziraju ubojstva osnivača Nacionala Ive Pukanića i šefa Nacionalova unaprjeđenja prodaje Nike Franjića. Potom slijedi epizoda posvećena ubojstvu Ivane Hodak, dok će prvu sezonu zaključiti epizoda posvećena generalu Ivanu Koradeu i njegovom krvavom pohodu koji je završio smrću pet ljudi. Prvi dojam nakon prikazane prve epizode, kažu na Indexu, jest da Dosje Jarak nije o samom atentatu otkrio previše informacija koje i dosad nismo znali. Serijal je visokoproduciran, razgovori s brojnim akterima i svjedocima vremena su više nego pohvalni, no zasad ostavlja dojam pojačane dramatičnosti koja je, naravno, svojstvena true crimeu.


Slične vijesti

14.11.2023. (19:00)

Gledam i vjerujem

Rašeta o Dosjeu Jarak: Ubojstvo, napisao je

Dugo najavljivani “Dosje Jarak” postavio je visoke standarde true crime žanra: slika, ton, montaža i režija su bez presedana i zaokružuju prvi dio priče o ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića koje je svojedobno zatreslo regiju, a do danas nemamo odgovor na ključno pitanje: tko ga je naručio. Većina sugovornika zaključila je da odgovore treba tražiti u Crnoj Gori i Švicarskoj, odnosno da je zločin smislila osovina Milo Đukanović – Stanko Subotić Cane – Sreten Jocić (znan i kao Joca Amsterdam). Jocić i Subotić su oslobođeni, a Milu nije ni suđeno. “Đukanović je od Crne Gore napravio malu Kolumbiju na Balkanku, sa velikim dometima”, rekao je biznismen Ratko Knežević. Pukanićeva kći i prijatelji vjeruju, međutim, da je naručitelj bio netko naš. “Nikako se ne mogu oteti dojmu da je ubojstvo naručio netko iz Hrvatske”, rekla je Pukanićeva kći. Čestitke autoru i ekipi za prvu epizodu, izvrstan posao u Zagrebu, smatra Boris Rašeta u svom osvrtu na tjedna zbivanja putem televizije, za Novosti.

02.03.2015. (18:45)

U jarku objektivnosti

"Neopisiva lakoća izjednačavanja fašista i antifašista"

Informativni program Nove TV, odnosno, njegova perjanica Andrija Jarak u subotu je još jednom pokazao da ne razumije razliku između objektivnosti i neutralnosti. Neopisiva lakoća kojom Jarak i Nova TV trpaju fašiste u isti koš s antifašistima, možda će se svidjeti svima onima koji naivno misle da se radi o dvama ekstremnim, podjednako opasnim segmentima društva. Oni koji su svjesni toga što fašizam jest i zašto mu se treba aktivno odupirati, vjerojatno već odavno ne prate Dnevnik Nove TV, piše T-Portal.