Ante Tomić: Bernardićev poziv na izbore - posljednji čin nevoljnika koji je spoznao svoj besmisao - Monitor.hr
20.05.2018. (08:06)

Klasa besmisao

Ante Tomić: Bernardićev poziv na izbore – posljednji čin nevoljnika koji je spoznao svoj besmisao

Ono što Bernardić sad predlaže meni se čini kao posljednji čin jednog nevoljnika koji je napokon spoznao svoj besmisao, osvijestio da je promašen, beznadan vođa, neizlječivo netalentiran za politiku, da nema, na koncu konca, više nijednog prijatelja i da bi to mučenje trebalo jednom zavazda prekinuti. Kad bolje pogledate, do jedan uvjet za političku eutanaziju on ispunjava, jedino nije jasno zašto bi ga čitav SDP u tome morao slijediti, ili zašto bi se u njegovo samoubojstvo uključivali glasači, štampali se milijuni listića, lijepili plakati, okupljali birački odbori i Državno izborno povjerenstvo? – piše Ante Tomić o pozivu Davora Bernardića na izbore.Slične vijesti

Prekjučer (09:30)

Heroj Vrlike

Ante Tomić: Pobunjeni bankovni službenik Srđan D.

“Slučaj Srđana D. dirne vas do suza jer je on pred penzijom, nadomak šezdesete, sa ženom, četvero velike djece i starom nepokretnom materom, vjerovao da za njega još sve može dobro završiti. Voljeli biste navijati za ocvalog pustolova s torbom punom ukradenih milijuna, ali niste, nažalost ili nasreću, ostali bez pameti kao on”, piše Ante Tomić za Jutarnji.

Petak (19:30)

Povreda prava osobnosti

Ante Tomić izgubio spor protiv Zlatka Hasanbegovića

Zlatko Hasanbegović dobio je spor protiv Ante Tomića, kojeg je tužio zbog kolumne u beogradskom NIN-u, objavljene na društvenim mrežama. Tomić je u kolumni napisao da je on “retard”, “nemoguće biće”, “politički minotaur”, “ideološki jednorog”, “ustaški klaun”, “slaboumni zagrebački musliman” i “bijednik”, zbog čega će morati platiti 15,000 kn odštete i 7,771 kn troškova suđenja.

Srijeda (12:30)

Autori programa - Grunf i Iva Todorić

Ante Tomić: HDZ-ovci bi predsjednici pljeskali i klicali i da je izišla na pozornicu i čitala kontraindikacije kreme protiv gljivica

Nakon što je nanizala takvu hrpu otrcanih općenitosti kao što su razvoj, identitet, stav, pravednost, demokracija i sigurnost, nedostajalo je samo da se Grabar-Kitarović slavodobitno raskopča i ispod jakne pokaže majicu s natpisom: “Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti”. Doduše, ima dijelova koji podsjećaju i na self help, life coach, pilates, feng shui i gluten free mudrolije – Ante Tomić u Slobodnoj osvrnuo se na program KGK.

10.11. (10:30)

Imotski je stanje duha

Ante Tomić: Mijenjaju se države, a moji ih sve jednako varaju i lažu

“Naraštajima unatrag u mojoj obitelji netko je nešto kozjim stazama kroz krš, o ponoći, po mjesecu, nosio u torbi preko granice. A koji put i po danu, bijelom cestom, skriveno pod sijenom ili kukuruzom na zaprežnim kolima, ili iza kutija na kamionskoj prikolici, ispod obješenih goveđih trupala u hladnjačama. Iz Austrije u Tursku, iz Turske u Francusku, pa opet u Austriju, u Kraljevini Jugoslaviji, NDH, SFRJ i danas u samostalnoj Hrvatskoj…” – Ante Tomić u Jutarnjem.

07.11. (16:30)

Kad piješ - ne pričaj

Ante Tomić: A da se kandidate redovito alkotestira?

Kad je Zoran Milanović prezirno kazao da je Hajduk jednom bio omiljeni klub Josipa Broza Tita i u grbu imao baš ružnu crvenu petokraku, tako veliku da si se mogao nabosti na nju, mnogi su glasači ljevice bili skamenjeni od zaprepaštenja. Ostali su kao trica špadi, pitajući se zar će oni zbilja glasati za ovoga… ovoga… ovoga… ovoga… na trenutak nisu uopće znali kako bi ga nazvali – sažalijeva se Ante Tomić nad predsjedničkim kandidatima.

03.11. (12:30)

O bikovima i ljudima

Ante Tomić: Balada o odmetnutom biku Jerryju

Zureći u lanac na željeznom obruču u napuštenoj pojati na Kozjaku, Jerry se sam sebi zarekao kako će prije umrijeti nego dopustiti da ga ikad više zarobe. Živjet će, ako treba, samo da svim bikovima na svijetu razglasi užasnu istinu o ljudima. Zašto su zapravo podlaci ljubazni s njima. “Braćo”, viknut će im, “ne biste vjerovali. Oni nas hrane zbog naše kože. Bolesnici!” I nakon toga će početi veliki, krvavi ustanak goveda u kojemu nije uopće izvjesno da ćemo mi pobijediti – Ante Tomić, Jutarnji.

31.10. (14:30)

Zid plaća

Ante Tomić o prebojanom Jugoplastikinom muralu: Šupci, a što ste vi napravili?

Naći će se sada, ne sumnjam, mnogi koji će optužiti, pa mi i štogod ružno opsovati, jer sam nostalgičan za socijalizmom, no ja se ne uzrujavam. Šupcima koji su poslali komunalce da prebojaju Jugoplastikin mural opušteno ću reći, dobro, patuljci, a što ste vi napravili? Koja su vaša životna postignuća? Tko danas zapošljava trinaest tisuća žena? Koji će od vas na trsteničkoj ledini napraviti deset tisuća stanova? Nema takvoga, doba divova je završilo. Još jednom su nas prodali tuđinskim okupatorima. Pa nema više ni košarke – Ante Tomić, Slobodna.

27.10. (08:30)

Govori za povijest

Ante Tomić: Njemu smo trebali dati nagradu, a ne onom austrijskom govnaru

“Zbog Dragana Čovića našem će se narodu napokon omiliti knjige. Jednom kad u lektiru stave njegovu ‘Viziju europske Bosne i Hercegovine’, umjesto gluposti poput ‘Šegrta Hlapića’, ‘Vlaka u snijegu’ i ‘Pustolovina Toma Sawyera’, vidjet ćete kakva je zabluda da najmlađi ne vole čitati. Čitat će, kao nekad, s baterijskom svjetiljkom pod pokrivačem, krišom od mame i tate. Danima ih se neće ni čuti ni vidjeti na Fejsu i Instagramu” – Ante Tomić, Jutarnji.

24.10. (16:30)

Šutnja nije krivnja

Ante Tomić: Svako je silovanje kao jedan mali Auschwitz

“Žrtva je smrvljenog dostojanstva, poništena je njezina ljudskost, stariji bi rekli, i ne bi bili sasvim u krivu, da je obeščašćena. Žena živi sa sramotom koju je teško podijeliti s drugima, pogotovo ako drugi misle da je dijelom i sama kriva” – piše Ante Tomić o silovanim ženama kojima trebaju godine da to nekome kažu, a neke šute cijeli život.

20.10. (16:30)

Trideset godina kasnije

Ante Tomić: Gdje su poslije svega završili ‘totalno drukčiji od drugih’

“Slušajući nedavno ‘Totalno drukčiji od drugih’, a potaknut Sacherovom nedavno izdanom, krasnom ‘Biser, ambra, jantar’, prestravio sam se kad sam shvatio da je prošlo trideset godina od 1989. Ali, još sam sebi mogao, preko svega toga dugog vremena, dozvati ushit koji sam osjetio tada. Stavio sam slušalice i momentalno zaboravio svoj mučni sredovječni život, u grudima mi se razgorjelo veselje i snaga kao da ponovno imam devetnaest” – nostalgičan je Ante Tomić.