Bloger Krule komentira Euroviziju - Monitor.hr
27.02. (13:00)

Bend će se zvati “Fali osmi”

Bloger Krule komentira Euroviziju

Što se Eurovizije tiče, samo čekam godinu u kojoj će pobijediti bend koji je osnovan u nekoj od psihijatrijskih ustanova… jer ovo do sad viđeno potvrđuje da tamo samo luđaštvo prolazi. Te godine ću osobno, na natjecanje, prijaviti svoj bend s 8 članova. Sve će to odreda biti iskusni glazbenici s žutom knjižicom u ruci, kao simbolom psihijatrijskog vještačenja. Dok ću ja u tangama sjediti na bali sijena i kuhačom udarati o praznu kantu jupola, kolega iza mene će rukom iščupati tangu koja mi se urezala u međugužje, te strunama gudala tarit onj. Treći član benda će oko vrata imati kravlje zvono te četveronoške trčati po bini i mavat glavom dok ga proganja tornjak s rozim čarapama na šapama… Šestog će svirati sedmi. Kako? Nemam pojma, al svaki čovjek ima rupe i može se svirati. To ću još razraditi. U prkno mu sigurno neće puhati jer mi jesmo iz psihijatrije, al’ smo i higijenski osviješteni. Bloger Krule za OG portal.


Slične vijesti

19.11. (20:00)

Za vas koji ste stalno tamo je možda život, za nas ostale je praznik

Bloger Krule: Idemo u Zagreb

Svi vi koji živite u Zagrebu, vi ste zakinuti za jedan veliki narodni običaj koji se zove “Spremanje za Zagreb”. Kad se samo sjetim kad bi ćaća i ja 80tih godina išli u metropolu. Ćaća bi nakon tuširanja odma obavljao brijanje a onda kad bi grunuo 7 dlanova Ralona na obraze… muve bi u kuhinji padale u nesvjest. Ćaća kad bi izaša iz kupaone, mi bi svi gledali u njega jer ga ne bi poznavali…. izgleda je tolko lijepo da se mati svaki put zaljubila kad se ovaj sređiva za Zagreb. Cipele kad bi obuo, ja sam se uvijek pita od kud mu te cipele, nikad ih nisam vidio… on bi mi reka “To su cipele za u Zagreb!”…. jebate, i cipele je ima za u Zagreb. Poslije njega, na red bi došao ja. Kad bi ušao u kupaonu nakon ćaće, to je vlage bilo, vrganje si s plafona moga brati. Kad bi se okupa, i ja bi uzeo taj jebeni Ralon, nako malo pazuhe plahnuo… dan danas mi ispod pazuha ne rastu dlake. Poslije mene i ćaće, dlaka je na podu bilo za 2 pulovera. Ka da nas je brenerom netko popalio. Nauljeni, namazani, namirisani… ćaća da je u Ogulinu pao, otkliza bi nako nauljen do Karlovca. Bloger Krule za Ogulinski portal.

15.10. (01:00)

Bolje da nas uspoređuju s Eskimima

Krule: Da sam rođen pod danskim životnim standardom, ja bi s 3 godine otišao od kuće

Ne znam… što se nas svako malo netko sjeti uspoređivati s Danskom… pa su nas tako ove godine usporedili kao… kao kod nas djeca od roditelja odlaze u 32. godini života a eto u Danskoj već sa 18 odlaze od kuće i roditelja. Ne jebe nikog to što Danci i mi vodimo totalno različite načine života, kulturološki smo 2 različite galaksije i totalno suprotni i samim tim neusporedivi… al eto… oni zlatni mi eto zakurac. Sa 4 bi već imao dijete, sina recimo… išao bi s njim u vrtić, ja i sin zagrljeni. Kod kuće žena pita kad ćemo na more, odgovaram – što ćemo na more kad ne znamo plivati! U četvrtom osnovne bježim sa sata jer imam roditeljski, mali mi krenuo u 1. razred. U šestom razredu tragedija, zove me puničina razrednica, punica pala pijana iz autobusa na srednjoškolskom maturalnom putovanju u Češkoj, upitna joj matura. Samo je pitanje dana kad će se naći neki pametnjaković i usporediti nas s Egipćanima… pa će biti – “Evo vidite, Egipćarac se ne žali na +62 da mu je vruće, a mi kukamo na +38… Bloger Krule za Og Portal.

16.06. (12:00)

Srce svu krv pumpa u glavu, a noge raspisale natječaj za stečajnim upraviteljem

Krule: Glava k’o garsonjera

Ka što se vidi iz priloženog, sezona je počela. Sunjara upekla. Upekla i to žestoko. Toliko da sam iša kupit šešir na Ebay-u na kojem su bile i instrukcije kako izmjeriti glavu. Nakon što sam petometrom, i to onim građevinskim, izmjerio glavu… pa sam u depresiju. Glava mi tolka da je najbolje da sam geodetu zvao da mi je iskolči i zavede u katastar ka garsonjeru. Upisao ja mjere glave u Ebay tražilicu i dodam riječ “kapa”… ovaj izbacuje slike ratkape za felge na ladi nivi. Pa glava mi tolka da ću se za osobnu panoramski slikat… oću majkemi. Od uva do uva imam 4 vremenske zone. Neki dan me zasvrbilo uho, uzmem onaj pamučni štapić, proštrakam uho… izvučem ga van… kad na štapiću lastavica i vrabac… viče vrabac “Gazda svaka ti čast što nas štapićem rastavi, već sam je golim krilima htio zadavit, za moje gnijezdo viče da je njeno a ja tu domaćin već 9 godina”. Bloger Krule za Ogulinski portal.

24.03. (19:00)

Bolje da tamo propadne nego tu

Krule – stečaj u Njemačkoj firmi

Opet bile nekve jebene naranče na akciji… možda sam ih malo previše pojeo, nekih 3-4 kile…. štojaznam, možda i više… uglavnom, sad sjedim na wc-u, čekam da krene đus, i čitam jedan zanimljiv članak. Dakle, ima neka njemačka firma koja svuda dila odjeću… imaju ured i poslovnice i kod nas u HR…. i pazi ti sad ovo… ta firma ide u stečaj…. i sad naši novinari poslali upit u tu njemačku firmu al u našu ispostavu, jel ono, što će sad biti kad firma ode u stečaj…. a odgovor naših glasi:
– “Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da su pogođena samo prodajna mjesta u Njemačkoj”
Sa zadovoljstvom!?!?  Ista firma, sve isto, naši puni zadovoljstva što u Njemačkoj ista firma ode u stečaj…. pa sunce ti jebem ja se evo već 15 minuta smijem
– Tata tata, di je baka?
– U Njemačkoj!
– Kako je?
– Na naše zadovoljstvo, umire!
– Uf dobro je, već sam mislio da je nastradala
– Nije nije… samo umire!

Bloger Krule za Ogportal.

17.02. (21:00)

Romantika po HŽ-u

Bloger Krule: dvije besplatne karte za poljubac

Čitam kako su njemačke željeznice, u nekoj od pokrajina uveli simpatične valentinovo poklone za svoje putnike. Naime, par koji se na šalteru za kupnju karata poljubi, dobije besplatne karte. Padne li to nekom iz HŽ-a na pamet, ode sve u tri… Kod nas kad dođeš na šalter, obavezno navučena zavjesa kroz koju svi gledaju ima li unutra ikog živog. Ka da kroz prozor škiljaš nekom u kuću, a ne da kupuješ karte. Ova što prodaje karte, od zadnjih 10 godina staža, devet ipo je prespavala. Kod kuće kad zaspe pa je netko od ukućana probudi, ona miče zavjese, otvara prozore, pita “Do kud ćete?”. Kad netko kupuje kartu, ona mu dade i kartu i uputnicu za psihijatra jer ko normalan više putuje vlakom. Ljubljenje pa besplatna karta? Pa to kod nas nema smisla. Poljube se u Zagrebu na kolodvoru, dobiju 2 besplatne karte, sjednu u vlak, vlak krene, idu, nakon 44 godine koliko je ujedno vlak kasnio u dolasku, s vlaka u Splitu silazi samo on… supruga mu umrla od starosti nakon 30 godina putovanja, kod Knina. Jebo valentinovo i sve. Bloger Krule za OgPortal

26.12.2022. (20:00)

Zato bolje ne čitati vijesti usred noći

Bloger Krule: “Ovo ne pamte ni najstariji”

Ja ne znam da se čoek može tako iznervirati u 4 i 30 u jutro. Diga sam se pišat na wc i normalno, sjeo sam dok pišam reko da vidim što ima od vijesti na mobitelu… jer zdravo je čitati vijesti u 4 i 30 dok sjediš i pišaš, da me jeblo sjedenje i pišanje… i klik vamo, klik tamo, dođem do nekvog članka o poplavama… pa poplava u Rijeci, pa poplava u Novom Vinodolskom… i onda u članku piše “To ne pamte ni najstariji!” Kad god ide neki TV prilog o poplavama, eto ih, traže najstarijeg u selu kako bi dokazali da se ni on ne sjeća takve katastrofe. U 99,99 % slučajeva, nađu ga oslonjenog na željeznoj ogradi, pazi da mu što ne promakne. Nakon kraćeg uvoda, novinari ga pitaju: I… jel se vi sjećate ovakve poplave?… a on ka iz topa odgovara: Ja otkad sam živ, takve poplave nije bilo!!! Bloger Krule za Ogulinski portal.

05.12.2021. (08:30)

Hrelić filozofija uvijek pali

Krule: Pa el mi nismo pred onim francuskim patuljkom mogli pozvat dva-tri aviomeančara?

Znaš što meni nikako nije jasno? Pa majku mu jebem, kad ideš kupovat polovan auto, povedeš prijatelja avtomeančara sa sobom da pregleda avto koji kupuješ…. ne znam, clio 2003 godište, malo vožen, 370 iljada kilometara, treći put vraćalo kilometre…. pa on to pregledava, ruši se cijena. To se veli “Poveo prijatelja da pregleda” a zapravo si ga poveo da ruši cijenu.
Pa el mi nismo pred onim francuskim patuljkom mogli pozvat dva-tri aviomeančara… pa ti kume prizemlji one dvi francuske ptičurine da mi to malo pregledamo…. razumiješ me?…. pa bi bilo:

 • Što je ovo vako ogrebano na krilima?
 • Ma gdje???
 • A što GDJE pizda ti materina francuska, nu pogledaj! Ka da je netko ključevima napara komplet krilo odispod! To ti je 500 eura manje, i to po krilu! Zašto je pilot šajba vako ispjeskarena? Ti ka da si čitav život letio iza ralice. Čekaj malo, pa tebi je šajba bila razbijena???
 • Ma što pričate, šajba je original od kad je aviona!
 • Gdje su ti grijači na zadnjem staklu?
 • Kakvi grijači???
 • Ono kad se zadnje staklo smrzne pa upališ da odmrzne
 • Nema toga u borbenom avionu!
 • A nema? Još i priznaš da nema! E još 300 eura manje! Ajmo vidt kakve su felge!

A ne… mi plaćamo kolko onaj francuski Hobit veli. Tu se mogla cijena rušiti sam-tako…. pesto eura vamo, dvista tamo, sto onamo…. nabere se. Glavu na panj stavim, nabralo bi se i po 5 iljada eura po afijonu!
Ma nemoš ti… mi smo budale i Amen…

Bloger Krule za OG Portal.

23.10.2021. (21:00)

Još jedna epizoda obrane i zaštite od gluposti

Bloger Krule – Krumpir, kila 6 kuna. Reko “Što 6?”… vele “Nije rodio ove godine!”

Znao sam da će cijene divljati još prije par mjeseci kad mi je “nevina” baba na placi jednu tikvicu prodala za 12 kuna. Pod ovo “nevina” mislim na njen izraz lica i stil odijevanja. Na oko izgleda brižna i kruha gladna a zapravo, za nju je Joca Amsterdam gola k****na. Ja bio na bankomatu, imao novčanicu od 200 kuna. Krumpir, kila 6 kuna. Reko “Što 6?”… vele “Nije rodio ove godine!”… pa majku ti jebem, ja već 20 godina slušam kako krumpir nije rodio. Žene da dvajs godina ne rađaju ne bi bilo maturanata… a krumpira svake godine ima, mada ne rađa. Fenomen jebem te živote! Mandarine, 2ipo kile na placi = 25 kuna. Znači 1 tona = 10 000 kuna.
Znači šleper sa 24 palete mandarina = 240 000 kuna. Pa jebo ti doktora Uda iz one serije klinika Švarcvald, on tolko nije zarađivao ka preprodavači mandarina. Inače mandarine 1. klasa… moš mislit… zelene ka treće svjetlo na semaforu… kisele ka bračna prijevara, zagrizeš ju, usta ti se suze ka šupak kad nanjuši ljuti feferon. A bogami i ja ću od sad drugačije. Do sad sam opelijandera prodavao za 400 eura… od sad ga nedam ispod 350!… id u pm i sve. Bloger Krule za Ogulinski portal.

19.10.2021. (20:00)

Nije ni daleko od toga da i gaće poskupe

Bloger Krule: Svi bi pričali samo o gaćama

Kad bi recimo svjetsko tržište gaća podivljalo i cijene gaća krenule nekontrolirano rasti u nebo. Mi bi sve manje kupovali gaće… sve manje ih nosili… nikla bi neka nova boleština… a kod nas u Hrvatskoj:

 1. Svi bi pričali samo o gaćama
 2. Plenković bi donio uredbu kojom se limitira maksimalna cijena gaća i osnovao Gaćostožer.
 3. Milanović bi rekao kako on ne vidi smisao nošenja gaća te da ih ni on sam ne nosi. Kao dokaz tome, pokazao bi žutu i smeđu fleku na hlačama.
 4. Beroš bi pozivao narod da nosi gaće
 5. Postojali bi gaćeri i antigaćeri
 6. U kafićima, dok sjediš i piješ, ne bi morao nositi gaće… ali ako bi išao na wc, dužan bi bio navući gaće.
 7. Civilna zaštita bi nas skidala na cesti i provjeravala nosimo li gaće
 8. Ljudi bi si počeli tetovirati gaće kako bi zajebali civilnu zaštitu
 9. Ljeti na moru, muškarcima ne bi trebao kupaći jer bi imali istetovirane gaće
 10. Kod žena obratno, na plažama bi nosile samo gornji dio kupaćih, dolje isto istetovirane gaće. Nastao bi novi pojam – “Croatian Toples”
 11. Nudisti bi se hapsili i stavljali u izolaciju
 12. Testiranje na gaćobolest bi se radilo tako da bi se testni štapić gurao u anus
 13. Kad bi čuli za način testiranja, muški dio LGBT populacije bi išao na testiranje svaki dan
 14. Maja Šuput bi u “Supertalentu” nosila na glavi šešir od gaća
 15. Josipa Lisac bi rekla da je ona takav šešir nosila prije 30 godina
 16. Lady Gaga bi rekla da je Josipa u pravu

Tako nas malo dijeli od kaosa… zato ne mrzite ponedjeljak (dobro, kod nas na Monitoru utorak) nego ga kvalitetno strajbajte. OgPortal

04.04.2019. (23:30)

Zato što onima koji bi odlučivali nije stalo

Bloger Krule o akciji za djevojčicu Milu: Zašto mi sami ne izgradimo bolnicu?

Ako na godišnjoj razini po stanovniku izdvojimo 500 kn… na kraju godine imat ćemo cifru od 275 mil. eura. Osnovali bi građevinsku firmu i sami izgradili bolnicu. U tijeku gradnje, opet bi po stanovniku izdvojili 500 kn na godišnjoj razini i kupili kompletnu opremu za bolnicu, od igle do lokomotive – otprilike ovako je izračunao Bloger Krule na svom Facebooku nakon humanitarne akcije za Milu Rončević (24 sata). Nije baš lijepo kvariti entuzijazam, ali upravo tako je građena Sveučilišna bolnica u Zagrebu, koja sad služi kao skladišni prostor.