Budući britanski premijer: Lažov Boris Johnson, između kriketa i pubova - Monitor.hr
22.07.2019. (17:00)

Budući britanski premijer: Lažov Boris Johnson, između kriketa i pubova

Johnsonov bivši kolega novinar koji ga je upoznao dok su izvještavali iz Bruxellesa ima zanimljivu priču o njemu – kako je hvatao krivine, škrtac koji pije na tuđi račun, lažljivac… DW


Slične vijesti

12.10.2020. (21:00)

Britanski diplomatski zaokreti

Johnson informiran da su Bidenove šanse za pobjedu veće od 85 posto

Ured britanskog premijera Johnsona zatražio je uspostavu odnosa s američkim predsjedničkim kandidatom zbog predviđanja njegove pobjede na izborima. Šanse od 85 % nagnale su Britance da pokušaju ostvariti bilateralne odnose s SAD-om preko Bidena, ali diplomati pretpostavljaju da će on biti naklonjeniji bilaterali s EU-om nego Britanijom zbog odnosa prema Sjevernoj Irskoj koju u Americi smatraju “žrtvom britanskog izlska iz Europske Unije” te zbogspornih Johnsonovih izjava o Baracku Obami tijekom referenduma o brexitu 2016. godine. Svakako je ovim potezom najavljeno otpisivanje Trumpa i lobiranje prema protukandidatu. Al Jazeera 

25.01.2020. (09:30)

Pošaljite nam - malo čaja

Boris Johnson i EU potpisali sporazum o razdruživanju

Britanski premijer i čelnici Europske unije potpisali su u petak sporazum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije predviđen za 31. siječnja. Još da treba ratificirati Euro-parlament.

22.12.2019. (00:30)

Kraj dobrih odnosa

Trijumf lažljivaca i populista

Cijela priča o “Kanadi plus” i fenomenalnom sporazumu koji namjerava sklopiti s EU-om je mlaćenje prazne slame. Iza toga je poznati projekt desnih torijevaca s ciljem daljnje deregulacije i željom da Veliku Britaniju pretvore u neku vrstu međunarodnog tržišta za gospodarske ptice grabljivice – Barbara Wesel, Deutsche Welle.

14.12.2019. (10:30)

Kriterij - što smješnija frizura

Deutsche Welle: Boris je pobijedio, Velika Britanija izgubila

Tužno je što su ovi izbori bili manje izbori, a više natjecanje u nepopularnosti. Pokazalo se da Johnsona [koji je prisvojio skoro svaki trik iz repertoara Donalda Trumpa] narod najmanje mrzi. Očekuje li itko pri zdravom razumu da će ispuniti obećanja? Teško, ali birači su se izgleda još više plašili Corbynovih obećanja – komentira Deutsche Welle rezultate izbora u Britaniji.

10.12.2019. (10:30)

Ima li utjehe u tuđoj nesreći?

Đivo Đurović: Britanija u četvrtak mora birati između Johnsona i Corbyna, dvije potpune katastrofe

Teško se sjetiti izbora u kojima se nude dvije opcije za koje je nemoguće reći koja je – gora. Dijelom je to rezultat strukturnih problema britanske politike, pogotovo u slučaju konzervativaca, a dijelom posljedica očajnih kadrovskih rješenja na vrhu – osobito u slučaju laburista – analizira Đivo Đurović za Telegram.

17.11.2019. (23:30)

Poklopio joj slušalicu

Amerikanka optužila Borisa Johnsona da ju je odbacio ‘kao gremlina’

Amerikanka Jennifer Arcuri, s kojom je Boris Johnson prijateljevao dok je bio gradonačelnik Londona, a čija tvrtka je tada dobila i neke unosne poslove, otkrila je kako se Johnson kad je postao premijer prema njoj ponio kao prema vezi na jednu noć ili nekome koga je pokupio u baru. Iako je bila prijatelj i čuvala tajne, on ju je odbacio ‘kako kakvog gremlina’, rekla je za ITV.

17.09.2019. (13:30)

Fiju briju

Johnsona izviždali u Bruxellesu

Britanski premijer susreo se s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom, ali radni ručak organiziran je u Junckerovoj domovini u Luksemburgu, umjesto u Bruxellesu kao sjedištu Europske komisije, zbog toga što Johnson nije želio doći u Bruxelles. Susreo se i s premijerom Luksemburga Xavierom Bettelom, a na mjestu sastanka izviždali su ga prosvjednici, zbog čega je Johnson tražio od Bettela da press konferenciju održe unutar zgrade umjesto, kako je bilo planirano, na otvorenom, a kad je Bettel to odbio Johnson je odlučio uopće se ne pojaviti na press konferenciji. “Vrijeme prolazi, prestanite pričati, radite” – rekao mu je Bettel. Večernji