Dežulović: Bla bla Hrvatska bla bla 2020 - Monitor.hr
11.02. (23:30)

Blablalović

Dežulović: Bla bla Hrvatska bla bla 2020

Hahahahahahahaha… Sjajna Dežulovićeva nova kolumna, o aktualno-političkim zbivanjima: Bla bla premijer Plenković bla bla ministar Milan Kujundžić bla bla ministar ministar bla bla bla rekonstrukcija Vlade bla bla bla rekonstrukcija stranke. Bla bla – truć truć. Bla bla truć truć izbori bla bla truć truć Vaso Brkić: bla bla Davor Ivo Stier, bla bla Ivo Penava, truć truć ovo ono bla bla. Bla bla Brkić bla bla koalicija bla bla MOST bla bla HNS, truć Plenković. Bla bla bla!, bla Brkić. Bla bla Gordan Jandroković truć truć Penava bla Vukovar bla bla truć truć. Boris Dežulović na N1.


Slične vijesti

Četvrtak (17:30)

Dverske lude

Dežulović: Maratonci trče još jedan krug

Boris Dežulović predviđa politički uspon Boška Obradovića, predsednika ultranacionalističkih Dveri i alfa mužjaka srpske opozicije: Da je pred njima – i to bukvalno pred njima, kao vojskovođa, u prvom redu – Vučić 2.0, beogradska opozicijska čaršija nije, eto, shvatila niti kad je popizdeli lider Dveri naglo, hm, odpizdeo, pa baš kao i njegov fašistički uzor preko vučjeg krzna navukao gunj od ovčje kože, i preko noći, dok pošteni svet spava, od golobradog se i golomozgog huligana, abortiranog četnika iz dvanaestog meseca trudnoće i neonacističkog aktivista koji napada gej parade i rasteruje građanske tribine, transformisao u koncilijantnu mladu nadu koja će svrgnuti korumpiranu kliku odnarođenih radikala.

Srijeda (10:30)

Vjeronauk prije svega

Dežulović: Kome još danas treba informatika?

Trinaest godina je prošlo otkako mi dijete ne ide u hrvatsku osnovnu školu, i meni se, glupom točno koliko jedan Hrvat treba biti, podrazumijevalo da je informatika u međuvremenu postala školski predmet barem jednako obavezan i važan kao i matematika ili materinji jezik. No i dalje je neobavezna, prebačena u drugu smjenu jer je u prvoj – vjeronauk, piše Boris Dežulović.

21.05. (16:30)

Republika Matrix

Dežulović: Srbija Riloudid

Nikad ništa slično  nije viđeno. Na fantastičan način demonski je um Arhitekte Aleksandra Vučića sofisticiranim alatima visoko tehnološkog modernog trećeg milenijuma restaurisao predmodernu Srbiju iz devedesetih godina prošlog veka. Da je nekome palo na pamet da snimi srpsku parodiju Matriksa, izgledala bi upravo tako – osvrće se odlični Boris Dežulović na početak predizborne kampanje Aleksandra Vučića (sam u studiju, ispred desetaka ekrana s mladima na njima).

14.05. (14:30)

Stožer za bioterorizam i opravdanja

Dežulović: Struka struku mije

Ako je struka rekla da je svaki izlazak iz propisane samoizolacije pokušaj ubojstva vatrenim oružjem, odnosno pucanje iz puške u trgovačkom centru, dakle klasični terorizam – pače, bioterorizam – onda je to jednako i dva mjeseca kasnije. I kad struka danas kaže kako ‘ne bi trebalo biti problema’ da na izborima glasaju čak i ljudi kojima je propisana obavezna samoizolacija, to ne znači da oni više nisu teroristi i ubojice: to samo znači da teroristi i ubojice na izborima nisu problem – logično zaključuje Boris Dežulović iz riječi članova Stožera.

13.05. (01:30)

Hrvatska do Đerdapa

Dežulović: Nezavisna Država Jugoslavija

NDH-ovskih skandala koliko hoćete, ali nijedan u Hrvatskoj. Opjevao ih Boris Dežulović: Jedinstvenu raznolikost jugoslavenskih tradicija već sutra opjevati Lepi Marko: „Kad se sjetim, suza krene, zamirišu uspomene, svake stope rodnog kraja i narodnih običaja!“ Pa kaže: „O Srbijo, lijepa li si, Makedonijo, zlatna ti si, Herceg-Bosno, srce ponosno! Crna Goro, more moje, jedna duša a nas dvoje, Slovenijo, ti Triglava diko!“.

08.05. (01:30)

Žrtva za viši cilj

Dežulović: O slobodi

Odličan Boris Dežulović o tome kako i država i desničarski aktivisti ugrožavaju slobodu: Kao što su totalitarni režimi pandemijsku karantenu dočekali kao historijsku šansu i preuzeli je kao model vladanja, i borci za slobodu karantenu su preuzeli kao svoju neslobodu. Među njima nema krupnijih nesporazuma: i komesarima zdravog novog društva i njegovim disidentima vi ste oni drugi. Oni čijom se bolešću mjeri njihovo zdravlje, i čijom se neslobodom mjeri njihova sloboda.

06.05. (01:30)

Tajna velike moći - nema je

Dežulović: Ljudi-gušteri i ljudi-budale

Borci za slobodu i dalje tvrdoglavo misle kako velikim zlim korporacijama za manipuliranje vašim životom trebaju 5G antene i mikročip ugrađen pod kožu između vašeg palca i kažiprsta. Veselo onda preuzimaju aplikacije i kojekakve testove osobnosti, pa široke ruke i uska uma ustupaju cijele datoteke iz svojih pametnih telefona – piše Boris Dežulović kako nije potrebno ništa posebno da bi se o ljudima saznalo baš sve.

03.05. (14:00)

Nulti pacijent virusa ludila

Dežulović: Kratka istorija srpskog postrealizma

Činjenica da dr. Branimir Nestorović – čovek dakle koji najozbiljnije priča kako je stometarski ratni brod od hiljadu i šest stotina tona uspešno teleportovan šest sati u budućnost – umesto na gajbi Jelen piva ispred marketa na Kalenića pijaci sedi u nacionalnom kriznom štabu, odakle autoritetom struke sudeluje u direktnom odlučivanju o merama u borbi protiv najgore svetske pandemije nakon španske gripe, trenutak je svečanog proglašenja zvaničnog kraja srpske nauke. U odnosu na sve šta taj čovek zna, njegove već proslavljene izjave o ‘najsmešnijem virusu u istoriji čovečanstva’, ‘šopingu u Italiji’, ‘ženskom estrogenu’ i ‘lavovskoj srpskoj genetici’, suvi su kriv kurac (da prostite)… – piše Boris Dežulović za Novosti.

29.04. (01:30)

Crno pred očima

Dežulović: Pravda za HOS

Za HOS-ove ustaše nemam baš nikakvo poštovanje, a kamoli zahvalnost. Imam samo nešto ljudskog žaljenja za golomozge balavce među njima, što su u svojim najglupljim godinama, kad se inače naivno nasjeda onima što ispred škole dilaju opijate, nasjeli onima što su im – kako bi rekao Milanovićev sensei – “obukli crne košulje i fašističke oznake iz izgubljenog Drugog svjetskog rata”. Ne samo da se HOS-ovci, nasuprot raširenom mišljenju domobranske Hrvatske, nisu borili za našu slobodu – za nju smo se, hvala na pitanju, borili sami – već se nisu borili čak ni za ovakvu Hrvatsku kakva je na kraju ispala – Boris Dežulović o Milanovićevoj osudi HOS-a, pa povlačenju izjave.

22.04. (01:30)

Šest-šest-šta!?!

Dežulović: Tko je uništio Demonološki zavod?

Takav jedan blistavi um bio je sam direktor Ureda razvoja i istraživanja Imunološkog zavoda, i ako ste sve ove godine mislili da je nekoć planetarno ugledni Zavod – koji je na vrhuncu slave razvio službeno najbolje cjepivo protiv ospica na svijetu – upropašten privatizacijskim kokošarenjem, sjetite se da je hrvatska država do tada već stigla za direktora Odjela razvoja i istraživanja postaviti eksperta koji odgoneta broj Zvijeri i viruse izolira zbrajanjem rednih brojeva slova abecedepiše Boris Dežulović o dr. Srećku Sladoljevu koji je uspio povezati koronu, Billa Gatesa i Sotonu.