Dežulović: Bla bla Hrvatska bla bla 2020 - Monitor.hr
11.02.2020. (23:30)

Blablalović

Dežulović: Bla bla Hrvatska bla bla 2020

Hahahahahahahaha… Sjajna Dežulovićeva nova kolumna, o aktualno-političkim zbivanjima: Bla bla premijer Plenković bla bla ministar Milan Kujundžić bla bla ministar ministar bla bla bla rekonstrukcija Vlade bla bla bla rekonstrukcija stranke. Bla bla – truć truć. Bla bla truć truć izbori bla bla truć truć Vaso Brkić: bla bla Davor Ivo Stier, bla bla Ivo Penava, truć truć ovo ono bla bla. Bla bla Brkić bla bla koalicija bla bla MOST bla bla HNS, truć Plenković. Bla bla bla!, bla Brkić. Bla bla Gordan Jandroković truć truć Penava bla Vukovar bla bla truć truć. Boris Dežulović na N1.


Slične vijesti

Srijeda (20:30)

Slučaj Žinić

Boris Dežulović: Hvala, niste trebali

Ako sam dobro shvatio, da nije bilo hrvatskih branitelja danas bismo živjeli u smiješnoj paradnoj paradržavi u kojoj se ni za jednu stvar od hrvatskog nacionalnog interesa, od financija i proračuna do vojske i vanjske politike, ne bi pitalo Hrvate: u partijskoj državici, jednoj od najsiromašnijih i najzaostalijih u Europi, u kojoj bi se u školama učilo o zločinima partizana i herojstvima kvislinga, u kojoj bi se glavni grad šminka šarenim fontanama, velebnim spomenicima i blistavim staklenim tornjevima, dok bi se iz ostatka države bježalo u inozemstvo. Ako im se u svih tih dvadeset pet godina nitko na tome nije udostojio zahvaliti, evo ja ću: hvala, niste trebali – piše Boris Dežulović.

Srijeda (00:30)

Revolucija pojela svoj razum

Dežulović: Kraj je blizu!

Ovo je jackass civilizacija, vrijeme imbecila. Revolucije u našem stoljeću vodit će pak šamani s bizonskim rogovima koji zastave slobode kupuju na Amazonu, zanesenjaci koji vjeruju da su potrese u Hrvatskoj zapravo uzrokovale satanističko-pedofilske elite minirajući svoje podzemne hodnike za obredno ispijanje dječje krvi i čipiranje čovječanstva cjepivom protiv lažirane pandemije. Svjetsku revoluciju, ukratko, vode oni proroci – sjetit ćete se tih pacijenata – koji su u našem stoljeću stajali na drvenim gajbama za banane, s transparentom „Pripremite se, kraj je blizu!“ – piše Boris Dežulović o još jednom preokretu čijem događanju svjedočimo (i ISIL je bio revolucija, zar ne?).

16.01. (00:30)

Đavolje pero

Boris Dežulović: Božje Novosti

Gluhi muk ispunio je župnu crkvu svetog Filipa i Jakova u Gvozdanskom, gledali su vjernici u biskupa čekajući objašnjenje. “Bog nam je poslao ovo zlo da nas zbliži”? Znači li to da je, sve kako bi ih sačuvao u “kršćanskoj ljubavi” i “zajedništvu”, dragi Bog Hrvatima poslao i komuniste? Znači li to da im je poslao i Srbe i srpsku vojsku devedeset prve? Naravno da znači. On ne gleda tko je tko, dolazi nenajavljen i nikad ne znamo kada će udariti. Vrag je Bogpiše Boris Dežulović za Novosti.

13.01. (14:30)

Blues 21. stoljeća

Boris Dežulović: Kraj je blizu!

Ovo je jackass civilizacija, vrijeme imbecila. Dvadeseto stoljeće imalo je svoje romantične revolucije, mrke pukovnike, tajne agente, špijune, plaćenike, inglourious basterdse i bolećive pjesnike, zanesenjake koji su vjerovali u ravnopravnost ljudi i pravedni novi svijet. Revolucije u našem stoljeću vodit će pak šamani s bizonskim rogovima koji zastave slobode kupuju na Amazonu, zanesenjaci koji vjeruju da su potrese u Hrvatskoj zapravo uzrokovale satanističko-pedofilske elite minirajući svoje podzemne hodnike za obredno ispijanje dječje krvi i čipiranje čovječanstva cjepivom protiv lažirane pandemije – piše Boris Dežulović.

09.01. (00:30)

Ziđanje bez pameti

Boris Dežulović: Tajna hrvatskog serklaža

O loše izvršenoj obnovi kuća na Baniji piše Boris Dežulović: Prije četrdesetak godina – ne znam jesam li vam se već time pohvalio – završio sam srednju građevinsku školu, i da sam kojim slučajem za maturalni rad donio projekt obiteljske kuće bez horizontalnih i vertikalnih serklaža, mene bi po kratkom postupku strijeljalo iza škole. I dandanas tako pamtim čemu serklaži služe – da amortiziraju djelovanje horizontalnih sila, dakle potresa. Točno toliko trebalo je, eto, znati za dvojku iz konstrukcija. Oni koji niti to nisu uspjeli naučiti, četrdeset godina kasnije – kako vidimo – otvorili su privatne građevinske tvrtke i uzeli ozbiljne pare na ugovorima s Vladom, mašući diplomom završenog petogodišnjeg studija na onom čuvenom građevinskom fakultetu u danskom Billundu. – Pet godina? – zainteresirat će se državni tajnik u Središnjem uredu za obnovu. – Da, tri godine za prvostupnika, i pet za master. Evo, piše tu gore: LEGO junior constructions, 3-5 years.

06.01. (15:30)

Koja je ovo država!

Dežulović: Sto godina samoće

Saznavši da im državni geofizički zavod još radi na uređajima iz 1908., iz purpurnog praskozorja seizmološke nauke, u kulturama s nešto slabije razvijenom sposobnošću načistog zaprepašćivanja građani bi lupili šakom o stol i rekli: Jebemtimajku, kakva je ovo usrana država!, pa isključili televizore, iz špajza izvadili bejzbol palicu i praznu gajbu Jamnice, u gajbu poredali Molotovljeve koktele, navukli kapuljače i krenuli prema zgradi Vlade. Ne, međutim, i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj, kad saznaju da u Geofizičkom zavodu još rade s austrougarskom tehnologijom, građani udare šakom o stolom i zadivljeno kažu: Jebemtimajku, kakva je to ozbiljna država bila! – piše Boris Dežulović.

02.01. (14:30)

Boris runner

Dežulović: Blade Runner ili sretna Nova

“Došao je onda polako kraj i postapokaliptičnoj godini… u kojoj smo proživjeli i preživjeli i pomahnitalog Donalda Trumpa, i crnačku pobunu u Americi, i globalnu izbjegličku krizu, i opaki virus koji je planetu okovao strahom, i pandemiju fake newsa, i paniku od svjetske recesije, i katastrofalni pad Dow Jonesa i svjetskih burzi” – osvrnuo se Boris Dežulović u Novostima.

31.12.2020. (15:30)

Poezija urušavanja

Dežulović: Vesela pesma

Potres valjda poremeti i rastrese u čovjeku i misli, raspadnu se kao zaboravljene onovjekovne kuće od opeke niz ulice praznih sela oko Petrinje i Gline, pa kad ih opet okupi, cijeli svijet ispadne naopak, a kuće okrenute na krov – piše Boris Dežulović koji se sjetio jednog pjesnika i avangardnog umjetnika porijeklom iz Majskih Poljana, mjesta ponajviše stradalog u potresu od utorak.

28.12.2020. (10:00)

Lajk za obaviještenost

Dežulović istražio kontraindikacije cjepiva pa se oglasio na fejsu

Za razliku od kafanskih epidemiologa i internetskih stručnjaka opće teorije i prakse, prije početka masovnog cijepljenja i uključenja u široku javnu diskusiju dao sam si malo vremena i truda, te umjesto Wikipedije i kumove male s Higijenskog konzultirao ozbiljnu stručnu literaturu i originalne specifikacije – uzgred budi rečeno, lako dostupne na internetu – kako bih preveo i priredio sve moguće nuspojave, da o farmaceutskoj industriji i ovoj “običnoj vrućici, prehladi ili gripi” ne raspravljate napamet. Nakon nabrajanja svih kontraindikacija, zaključio je: Eto, tek da se na medicinskim kongresima na Fejsu ne svađate bez argumenata. Nema na čemu. Da, umalo da zaboravim: ovo su nuspojave običnog Aspirina. Facebook

Za razliku od kafanskih epidemiologa i internetskih stručnjaka opće teorije i prakse, prije početka masovnog cijepljenja…

Objavljuje Boris DežulovićSubota, 26. prosinca 2020.

25.12.2020. (21:30)

Anti-junaci našeg doba

Dežulović: Tekst inteligencije

Novinar na press konferenciji namjestio im je čisti penal – toliko očito da sam bio uvjeren kako je pitanje dogovoreno, za još jednu demonstraciju isprazne ceremonijalne solidarnosti – a dr. Capak i dr. Markotić nakon svega hladnokrvno su odgovorili da će, naravno, za Božić na ponoćku, gotovo se i uvrijedivši da ih to uopće pita. Vjerojatno zbog maske na licu, nema zbog čega drugog, umjesto građana pljunuli su sami sebe u usta – piše Boris Dežulović.