Dežulović: Bla bla Hrvatska bla bla 2020 - Monitor.hr
11.02.2020. (23:30)

Blablalović

Dežulović: Bla bla Hrvatska bla bla 2020

Hahahahahahahaha… Sjajna Dežulovićeva nova kolumna, o aktualno-političkim zbivanjima: Bla bla premijer Plenković bla bla ministar Milan Kujundžić bla bla ministar ministar bla bla bla rekonstrukcija Vlade bla bla bla rekonstrukcija stranke. Bla bla – truć truć. Bla bla truć truć izbori bla bla truć truć Vaso Brkić: bla bla Davor Ivo Stier, bla bla Ivo Penava, truć truć ovo ono bla bla. Bla bla Brkić bla bla koalicija bla bla MOST bla bla HNS, truć Plenković. Bla bla bla!, bla Brkić. Bla bla Gordan Jandroković truć truć Penava bla Vukovar bla bla truć truć. Boris Dežulović na N1.


Slične vijesti

Ponedjeljak (17:00)

O mrtvima...

Boris Dežulović: Smrt i sloboda

Umro je Milan Bandić, jedini čovjek u urbanoj povijesti svijeta koji je bio toliko omiljen da je šest puta biran za gradonačelnika jedne ozbiljne metropole, a po kojemu se u njegovu gradu – osim jednog mirogojskog groba – nikad ništa neće zvati. Proći će i ovih par dana komunalne žalosti i velikih, sve najboljih riječi o pokojniku, nakon čega će se prijatelja, rođaka i kuma iz provincije svi odreći, ili barem svi važni: njegova će hipoteka postati preteška za bilo čiju i bilo kakvu ozbiljnu političku ambiciju, i Zagreb će na koncu ostati jedini grad na svijetu bez spomenika, trga ili ulice s imenom čovjeka koji je gradom vladao više od dvadeset godina, dvostruko duže od drugog najdugovječnijeg gradonačelnika. I u takvom jednom kratkom epitafu bilo bi sažeto po prilici sve što treba ostati zapamćeno o Milanu Bandiću, njegovu gradu i državi kojoj je to bila metropola… no, poanta posvete Borisa Dežulovića je druga. E sad, koja? Nije klikbejt, već nećemo spoilati, a i uzrečica kaže “Ništa osim dobrog”.

26.02. (22:30)

Oda majstoru lake iskrene rime

Dežulović o Balaševiću: Svatko je imao svoju pjesmu i svaka je bila zajednička i svačija

Đorđe Balašević bio je majstor tog starog zanata, najveći kojega smo imali. Ni kod jednog drugog autora rime nisu zvučale tako lagane i nenametljive, organski srođene, kao da jedna bez druge te riječi nikad nisu ni postojale. I nikad trivijalne i prvoloptaške, nikad jeftine kineske kopije i šareni svjetleći displeji, ali još nikadije velike, teške i gorde riječi: tek male, obične i svakodnevne, koje su u njegovim pjesmama postajale filigranski izrađeni zupčanici starinskih ura za novo vrijeme – piše Boris Dežulović.

17.02. (00:30)

Lyinmundson

Dežulović: HDZ Llanfairpwllgwyngyll

Odlični Dežulović još se oporavlja od gostovanja HDZ-ov kandidata za zagrebačkog gradonačelnika kod Stankovića: Samo tako, kao da izgovara vodostaj Drave kod Donjeg Miholjca ili temperaturu zraka u Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogochu, Davor Filipović mrtav je hladan izrekao najbezočniju i najbesmisleniju laž u cjelokupnoj povijesti ljudskog glasovnog komuniciranja, laž tako kolosalnu i ultimativnu da se, eto, stoljećima vjerovalo kako ju je nemoguće zapravo do kraja izgovoriti.

12.02. (20:30)

Sam sebi zabio

Dežulović: Predsjednik potpisao javni poziv na silovanje – njega samoga

Boris Dežulović komentira posljednju Milanovićevu provalu: Ako je seksualno nasilje, kako nadmeno baljezga predsjednik Republike, “uvijek bilo i ostat će klasno-statusno uvjetovano, odozgo prema dolje, nikada obratno”, onda je u suprotnom pravcu, odozdo prema gore, iz niže klase ili statusa prema višem, po definiciji nemoguće. Ili, da citiram samog predsjednika, “nikad obratno”. U takvoj Milanovićevoj osebujnoj marksističkoj definiciji seksualnog nasilja njega mogu silovati samo Vladimir Putin ili Joe Biden, dobro, i Angela Merkel, ali čak i tada – eto divne Milanovićeve poante – navodni incident u podrumu Putinove palače na Krimu svakako “ne bi bio nešto što bi nas trebalo zanimati”.

10.02. (00:30)

A da nisu to četnici skriveni u podzemnim bunkerima?!?

Dežulović: Tajna banijskih rupa

Češkaju se po mozgovima znanstvenici pokušavajući dokučiti jesu li te zlokobne jame rezultat specifične geološke građe ili sastava tla, a rješenje im, pitaju li mene, cijelo vrijeme pred nosom. Stvar je, naime, samo u tome da je Hrvatska šuplja – piše Dežulović nakon što je pogledao Otvoreno.

05.02. (21:30)

Hrvatski potrošač

Boris Dežulović: Banja Luka Burilović

Nakon što je diplomirao na čuvenom Univerzitetu za poslovne studije, u rekordnom roku položivši desetak ispita – nije poznato jesu li među njima bili i latinski jezik i ples oko šipke, a danas je nemoguće provjeriti, jer se po neobičnoj stoljetnoj tradiciji sveučilišta gazda Rade diplomski radovi nakon nekog vremena uništavaju – Luku je, što da vam kažem, baš krenulo: najprije je postao predsjednik uprave Sladorane Županja, a onda i sam predsjednik Hrvatske gospodarske komore, član nekoliko odbora, potom član nadzornih odbora HBOR-a, Ine, Podravke i Badela, te Uprave Fonda za zaštitu okoliša… Njegova je izvrsnost teška šezdeset hiljada kuna. Priznat ćete, nije loše za tipa koji se školovao kat ispod škole za ples oko šipke – piše Boris Dežulović.

02.02. (22:30)

Kad je Hrga gud gaj

Dežulović: Poučna priča o Popaju iz Petrinje

Kolumnist N1 traži pouku u priči o hrvatskom branitelju  i ljudima koji su mu donirali kućicu: Život je kurvin sin, to zna svatko tko se barem jednom rodio. Znao je to i junak ove poučne priče, Zvonko zvani Popaj, naravno da je znao – život ga, ono što se reče, nije mazio, i nije bilo prvi put da ga je carski zajebao – ali ovaj put mu ga je baš zavukao.

30.01. (22:30)

Hajdučke priče i dinamično rivalstvo

Dežulović: Pijana maksimirska noć

Otkako je, međutim, Republike Hrvatske — otkako je, eto, slavnog tridesetogodišnjeg vječnog derbija HNL-a — Dinamo je ipak mrvu uspješniji. Prema ljetopisima Hrvatskog nogometnog saveza Zagrepčani su u stotinu i dvadeset jednu utakmicu zabilježili pedeset i devet pobjeda, samo dvadeset pet više od Splićana, a gol razlika je dramatično tijesnih 173-117, jedva plus pedeset šest za Zagrepčane. Kako pak HNL u toj statistici vječnog derbija protuzakonito računa i utakmice malog seoskog HAŠK-Građanskog i slavne, jedine nam i vječne Croatije, pretpostavljam da samo administrativnim previdom nisu uračunate i utakmice Dinamovih kuglača: u tom slučaju, naime, s onih katastrofalnih 94-152 na Maksimiru 1946., ukupna je gol razlika u vječnim derbijima ipak plus dva u korist Hajduka. Piše Boris Dežulović za Telesport

29.01. (15:30)

Zbogom Miri

Boris Dežulović: Helena, žena koje nije bilo

Boris Dežulović kolumnu u Novostima posvetio je Miri Furlan: Mira Furlan jedina nije birala svoj put. Kako je u intervjuu pod naslovom “Mira, žena koje ima” proročanski rekla 1990., nijemo se nadglasavajući s vatrometom i kravalom “demokratskih promjena”: Sve sa Helenom događa se mimo njene volje, za sve što se s njom i oko nje zbiva ona ne snosi nikakvu krivnju. Te noći, kad je s punte Farosa otplovila zvjezdanim morem u namreškano nebo, posljednji put smo vidjeli Helenu.

27.01. (20:30)

Premijerova antena

Dežulović: Mitovi i agende o Andreju Plenkoviću

Boris Dežulović opisuje scenu – premijer kod psihijatra: U ljeto 2016., nakon izvanrednih izbora sastavio je vladu, i prvu večer, točno se sjeća, sjedio je sa suprugom i gledao na televiziji Supertalent, kad odjednom, ovako, fiju!, iskočile mu iz sljepoočnica antene, upalili se filteri u glavi i radar uhvatio signal medijskog spina o takozvanoj “velikoj koaliciji” HDZ-a i SDP-a. Točno tri sekunde kasnije shvatio je da se radi o agendi kojom mu mediji rade o glavi. Sve otada, nije prošlo mjesec-dva da mu antena ne bi dojavila novinarsku hajku i medijsku histeriju, a filteri i radar u glavi prepoznali agendu.