Dežulović: Izvještaj sa stočnog sajma - Monitor.hr
16.09. (07:00)

Kandidat je, na žalost, kandidat, ali Dežulović je Dežulović

Dežulović: Izvještaj sa stočnog sajma

Kako to otvoreno i javno prizivanje fašističke države od strane fašističke stoke iz domaćeg uzgoja nije ‘ugrožavanje ustavnopravnog poretka’, ali jest ‘ugrožavanje ustavnopravnog poretka’ kad na otvoreno i javno prizivanje fašističke države od strane stoke iz domaćeg uzgoja netko upozori? Recimo: kako je to prizivanje fašističke Hrvatske kad predsjednik vodeće srpske stranke upozori na štetu koju u našem agraru proizvodi fašistička stoka iz domaćeg uzgoja, a nije prizivanje fašističke Hrvatske kad predsjednički kandidat na stočnom sajmu otvoreno i javno najavi kako će zbog upozoravanja na štetu od fašističke stoke iz domaćeg uzgoja – zabraniti vodeću srpsku stranku i suditi njenom predsjedniku? – pita se genijalni Boris Dežulović koji se također nije odupro zovu komentiranja debilizama predsjedničkih kandidata.Slične vijesti

Jučer (23:30)

Balkanski pijun

Dežulović: Tužna pripovijest o drugu Kvisku

O špijunima u SFRJ i RH: “U ona vremena, lako biste ih prepoznali u gostionici, u kakvoj kolodvorskoj špelunki ili jeftinom radničkom buffetu: ušao bi stariji neki neugledni, svakodnevni tip u kišnom mantilu, sjeo za stol nedaleko vašeg, zazvao konobara da mu donese malo pivo, pa iz džepa izvadio zgužvanu enigmatsku reviju sa skandinavskim križaljkama i onu tada dosta popularnu kemijsku olovku s ulošcima u tri boje: crnoj, zelenoj i crvenoj”.

Četvrtak (11:30)

Jao, baš si lijepo lažemo

Dežulović: Legenda o crvenom Fići

Koncept koji bi negdje drugdje, u nekoj drugoj kulturi i nekom drugom vremenu mogao biti čak i duhovit, ispostavio se tako kao točna mjera hrvatske laži i opsjene: crveni Fićo sa spomenika sada je i službeno upisan kao onaj, autentični Fićo iz ljeta 1991… Spomenik legendarnom crvenom Fići za Dan državnosti, neovisnosti, zahvalnosti, ili čega već, svečano je tako otkriven kao spomenik državi koje odavno više nema: spomenik polovnoj, neispravnoj replici koju je ozbiljno načela hrđa, i koju – dalje znate i sami – treba popravljati i obnavljati parama iz budžeta – Boris Dežulović, N1.

05.10. (21:30)

(Ne)shvaćeni umjetnik

Dežulović: Torcidaši Hrvati!

“Je li grafit ‘Novinari Srbi!’ upućen novinarima ili Srbima? Poznajući po prilici jednaku naklonost Hajdukovih navijača i jednoj i drugoj društvenoj grupi, teško je ovako odoka bilo odrediti smatraju li oni novinare Srbima ili Srbe novinarima. Žele li mladi bilmezi, noseći majice ‘Novinari crvi’, metaforički reći da su crvi zapravo Srbi ili, istovremeno skandirajući ‘Ubij Srbina!’, metaforički pozivaju na ubijanje novinara? Toliko pitanja u samo dvije riječi: to mogu samo veliki pisci, poput neznanog Torcidinog umjetnika” – sjajno analizira Dežulović novi grafit ispisan blizu Torcidina štaba u Splitu.

30.09. (12:30)

Malo te nevjerica uhvati

Dežulović: Sveti križ i svjetska kriza

Kadeti Oružanih snaga Republike Hrvatske, dakle Republike, dakle jedne sekularne europske države, mrtvi ozbiljni polagali su zakletvu zborno urlajući molitvu Bogu, onako kako vojska obično urla one kretenske sedmerce koje su vidjeli u američkim filmovima. S obzirom na to da kao civilni domovinskosigurnosni laik ni ovo niste najbolje shvatili, ponovit ću: kadeti Oružanih snaga Republike Hrvatske, dakle Republike, dakle jedne sekularne europske države, na zakletvi su se morali moliti ‘Gospodinu Bogu, stvoritelju neba i zemlje’ – opisuje stvarnu zgodu Boris Dežulović u Novostima, a čuo je i što im je Stvoritelj odgovorio.

24.09. (23:30)

Nosi tacne vole, i kad imaš škole

Dežulović: Visoko obrazovanje, ludom radovanje

Piše Dežulović o govoru KGK pred zagrebačkim gimnazijalcima: “Poruka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović – zapravo poruka hrvatskih vlastodržaca i obrazovnih stratega – nije stoga „ne studirajte povijest ili arheologiju“, već „ne studirajte“: ne studirajte ništa, ne studirajte uopće! To je gubljenje vremena, hrvatsko tržište rada ne treba školovane ljude, već konobare i sobarice. Školovani ljudi, osim toga, ponekad misle i razmišljaju, a misao i razmisao najveći su prirodni neprijatelji svake vlasti, kamoli idiokratske”.

22.09. (08:30)

Proleteri svih zemalja - tko nas bre zavadi?!?

Dežulović: 香港不是中国

“Cijela delta Neretve, cijela Dalmacija, cijela je Hrvatska pod zastavom državne nezavisnosti sravnjena sa zemljom, a zemlja podijeljena hadezeovcima, umjesto opljačkanog i poniženog proletarijata gazde su u nezavisnu sravnjenu zemlju Hrvatsku za parsto eura mjesečno doveli jeftini, uvozni proletarijat iz Filipina, Bangladeša, Nepala i Kine, a gnjevni Jambini berači mandarina nakon svega upozoravaju kako ‘Hong Kong nije Kina’!” – eno ga Dežulović rezigniran (iako teško da je iznenađen) piše o transparentu kojeg su navijači Neretve iz Metkovića razvili na utakmici protiv Razvitka iz Opuzena, a za kojeg su te nedjelje bili navijali kineski radnici koji grade pelješki most.

19.09. (08:30)

Suza za Kolindine brege

Dežulović: Popevke sem slagal

“Jesu li Kolinda Grabar-Kitarović i njeno revizionističko društvo na vlasti isti debili kao i udbaši? Jesu li oni zapravo udbaški jataci, kad naknadno – punih trideset godina kasnije – zabranjuju u Jugoslaviji pjesme koje su komunistima promakle? Naravno da nisu… Naši su kneževi ipak mrvu veći debili: oni ne samo da pjesme zabranjuju i danas, nego ih zabranjuju čuvajući ustavni poredak države u kojoj se konačno, shvatili ste, slobodno smiju pjevati pjesme” – piše Dežulović o KGK i Gordanu Duhačeku

10.09. (23:30)

Vlast - zloćudni tumor

Dežulović: Kako smo sistematski uništeni od idiota

Odličan Boris Dežulović pisanjem dolazi k sebi na informaciju i izmještanju KBC-a: “Atraktivni teren usred grada, na kojemu se sada nalazi gradska bolnica, Split će prenamijeniti i prodati kako bi vraćao kredit za koji će mu Kinezi otprilike jednako veliku bolnicu sagraditi dvadeset kilometara izvan grada! Ovako na prvu, maloumnije od toga bilo bi još jedino kad novac od prodaje terena ne bi bio dovoljan za vraćanje kredita”.

07.09. (23:30)

Mlad Krsto pokopan

Dežulović: Kristian Vukasović – prvi Hrvat koji je umro od straha od Hrvatske

Nije bio jedini koji se te države bojao. Bojali su se i boje hrvatske države mnogi: boje je se siromašni, nezaposleni, neobrazovani, hendikepirani i ostavljeni, boje je se penzioneri s neplaćenim računima za struju i mladi parovi sa stambenim kreditom, žene u sigurnim kućama i starice s teglama domaćeg meda, stanari u nacionaliziranim stanovima i podstanari u podrumskim špelunkama, radnici s ovrhama na plaći i radnice u opljačkanim tvrtkama pod stečajem, homoseksualci s hematomima na glavi i beskućnici s gangrenom na nogama, boje je se Srbi, Romi i pogrešni Hrvati, boje se Republike Hrvatske svi bez braniteljskog statusa i olakotnih okolnosti, svi nemoćni i bolesni – piše Boris Dežulović u tekstu od kojeg se ledi krv u žilama.

04.09. (15:30)

Šta je život bez Kolinde?

Dežulović: Nikada više Bykobap!

“Nikada više Hrvatska vojska neće otići iz Vukovara”? “Nikada više nijedan jedini srbijanski tenk neće ući u Vukovar”? Što se događa, upičkumaterinu? Osvrnuo sam se oko sebe i grozničavo stao daljinskim upravljačem mijenjati kanale, tražeći najnovije vijesti sa slavonskog ratišta. Ništa. U Vukovaru pozivaju izlagače za 12. Vukovarski etno-sajam. Jesam li krivo čuo, možda je četno-sajam? – piše genije Boris Dežulović za N1 i dubinski tumači pravi smisao nekih ranijih izjava predsjednice.