Edo Maajka ima novi album - Put u plus - Monitor.hr

Slične vijesti

03.04. (23:00)

Nije sve tako crno kako izgleda

‘Kad nemaš love za platiti stan i hranu, ipak ti ostaje blues’

Blues je glazba proizašla iz teških vremena i teških uvjeta života afro-američkih žitelja pa je primjerena i za ova, sada i nama teška vremena. No, ne slušam je zato što je blues, kako većina ljudi smatra, tužna i depresivna glazba nego zato što jednako često slavi život i užitak. Unatoč svemu oko nas. Baš kako reče Wolf, ‘kad nemaš love za platiti stan i hranu, ipak ti ostaje blues’, piše Aleksandar Dragaš.

16.02. (20:30)

'No Time To Die'

Aleksandar Dragaš: Billie Eilish otpjevala je jednu od njaboljih ‘Bond pjesama’

“Prije svega, posrijedi je pjesma koja se, zahvaljujući Eilishinim stihovima i skladateljstvu njezinog brata Finneasa, ali i načinu na koji je orkestrirana i kako je otpjevana, sjajno uklapa i u njezin i u Bondov stil. To je sjetna pa i mračna skladba u kojoj Billie preispituje ljubav i smrt, tematski na tragu “bondovskih” sporogorećih balada s filmski bombastičnim završetkom, ali i prilično uklopiva u njezin artistički prosede”, Aleksandar Dragaš, Jutarnji.

03.02. (09:30)

Volite li Brahmsa? A hrvatski rock?

Aleksandar Dragaš projekt: Izabrao je 50 najboljih hrvatskih albuma zadnjeg desetljeća

Svaka godina ima album godine i kratki dojam, a tu su pratitelji. Metodologija kojom se rukovodio bila je da se zbog pregleda hrvatske produkcije s liste prvo uklone izdanja iz “regije”, a potom i live albumi. Namjera je bila izlistati “pregled” dovoljno reprezentativan da ukaže koliko na suštinu, toliko i širinu domaće glazbene produkcije, koliko na dubinu pojedinog izvođača i izdanja, toliko i na stilsku i sadržajnu raznolikost scene – obrazlaže Aleksandar Dragaš svoju selekciju na Jutarnjem.

22.12.2019. (20:30)

Godina u glazbi

Aleksandar Dragaš odabrao najbolje strane i domaće albume 2019. godine

Glazbeni kritičar Jutarnjeg Aleksandar Dragaš odabrao je  sedamdeset najboljih svjetskih i dvadeset najboljih hrvatskih albuma u godini na izmaku. Na stranoj listi su se, između ostalih, našli ‘Ghosteen’ Nicka Cavea, ‘Western Stars’ Brucea Springsteena, ‘Eton Alive’ Sleaford Modsa i ‘Colorado’ Neila Younga, a domaću predvodi J.R. August s albumom Dangeouros Waters.

21.12.2019. (18:30)

Veliki povratak

Aleksandar Dragaš o novom albumu The Who: Nešto ovako dobro legendarni britanski rockeri nisu snimili još od 1978.

Dvanaesti album grupe The Who, nazvan jednostavno “WHO” najbolji je njihov album još od “Who Are You” iz 1978. godine, zaključuje Aleksandar Dragaš nakon slušanja. Album je “čvrst, poletan i tečan rock album sa zanimljivim retrospekcijama dvojice “rock penzionera” koji su kao mladići sredinom 60-ih zauvijek izmijenili britansku pop kulturu”, kaže.