Mnogo hrane baca se i u Hrvatskoj, a cilj je da se do 2028. ta količina smanji za 30 posto. O toj se temi, u povodu Međunarodnog dana svjesnosti o gubitku i bacanju hrane, govorilo na konferenciji u Zagrebu “Hrana bez otpada” u organizaciji Jutarnjeg lista. U Hrvatskoj se godišnje baci 286 tisuća tona hrane. Od toga je 106 tisuća tona jestivi dio koji bi se mogao spasiti. Po stanovniku baci se 71 kilogram godišnje, a od tih 71 ustvari 26 je jestivi dio na koji se može utjecati. Najviše se baca u kućanstvima, a tvrtke, trgovački lanci, distributeri, restorani također mogu pomoći u smanjenju količine otpada, a neki to već i rade. HRT
Put ide kroz želudac
Gdje jesti na putu po svijetu?
Eater je odlična web stranica za putnike gurmane. Naime, savjetuje gdje se može najbolje i najjeftinije jesti u gradovima diljem svijeta, te također daje neke praktične savjete što treba izbjegavati. Između ostalog, na popisu su najbolji restorani u Istanbulu, Mexico Cityju, Taipeiju i Nairobiju.