Hladno pivo: Ne može Bajaga, nećemo ni mi - Monitor.hr
11.08.2018. (11:50)

Niti mi nećemo doći

Hladno pivo: Ne može Bajaga, nećemo ni mi

Ispravak: Hladno pivo kaže da “ne žele biti ničija zamjena”.


Slične vijesti

12.08.2018. (14:04)

Bajagin menadžer Gane Pecikoza: ‘Ma kakvi branitelji, u Karlovcu za Bajagu nisu imali novca!’

12.03.2015. (12:10)

Bajaga i Instruktori na jesen u Domu sportova

Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori nastupit će u zagrebačkom Domu sportova u subotu, 24. listopada.

Treba se vratiti u daleku prošlost da se pronađe kad je Bajaga posljednji put nastupio u Domu sportova. Nakon što je sa svojim bendom proteklih godina održavao nezaboravne koncerte na Šalati i u Tvornici kulture vrijeme je da se jedan od najpopularnijih glazbenika ovih prostora vrati u dvoranu u kojoj se prošlih mjeseci održao niz sjajnih, odlično posjećenih svirki. I dok nas još zima nije napustila koncert Bajage i Instruktora označava prvi veliki jesenski koncertni datum u Zagrebu.

Momčilo Bajagić-Bajaga rođen je 19. veljače 1960. godine u Bjelovaru. Odrastao je u Zemunu gdje sa 14 godina svira bas u svojoj prvoj grupi TNT. Poslije kratkih iskustava sa Ofi i Glogovim kolcem, kao srednjoškolac početkom 1979. godine postaje ritam gitarist Riblje čorbe. Grupa ubrzo izrasta u jednu od najpopularnijih u Jugoslaviji, a Bajaga se ističe skladajući na stihove pjevača Bore Đorđevića pjesme kao što su “Nemoj srećo, nemoj danas”, “Dva dinara druže”, “Evo ti za taksi” i “Kazablanka”, dok je potpuni autor “Ja sam se ložio na tebe”, “Baby, Baby I Don’t Wanna Cry”, “Muzičari koji piju” i “Kada hodaš”. Uporedno piše stihove za Bulevar, Zdravka Čolića, Slađanu Milošević…

Kao pjevač predstavlja se s jednokratnom grupom Frka u TV emisiji “Rokenroler” (1980) i pjesmom “Pustite me druže” koju 1984. snima za svoj debi album “Pozitivna geografija”. Po odlasku iz Riblje čorbe samostalnu karijeru kao autor, pjevač i gitarisa izuzetno uspešno nastavlja hit albumima Bajage i Instruktora “Sa druge strane jastuka” (1985), Jahači magle (1986), “Prodavnica tajni” (1988) i „Neka svemir čuje nemir” (1989). Bajaga i Instruktori osamdesetih godina su među najpopularnijim i najtiražnijim domaćim bendovima, zahvaljujući velikim hitovima Berlin, “Zažmuri”, Dobro jutro džezeri, “Samo nam je ljubav potrebna”, “442 do Beograda”, Plavi safir, Verujem, ne verujem i mnogim drugima. Čitatelji časopisa Rock ga 1984. proglašavaju za “Rock ličnosti sezone”, a nakon čega dobija nebrojene glazbene nagrade.

U devedesetima Bajaga i Instruktori uspjevaju opstati uz povremene promjene postave, a status velikog benda učvršćuju izdanjima “Četiri godišnja doba” (1991), “Muzika na struju” (1993) i “Od bižuterije do ćilibara” (1996), a muzika puna optimizma i dalje uspjeva preći granice nekada zajedničke države.
Svoju pozitivnu muzičku misiju Bajaga i Instruktori nastavljaju i u 21. stoljeću, između ostalog, albumima “Zmaj od Noćaja” (2001), “Šou počinje u ponoć” (2005) i “Daljina, dim i prašina” (2012). Procjenjuje se da su Bajaga i Instruktori u dosadašnjoj karijeri prodali više od pet milijuna nosača zvuka.

Aktualni album “Daljina, dim i prašina” objavljen je 6. lipnja 2012. godine u paketu s knjigom “Vodič kroz snove”, prvom Bajaginom zbirkom poezije koja sadrži po autorovom izboru sedamdesetak pjesama iz svih razdoblja karijere.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak, 16. ožujka po cijeni od 80 kn. Od 16. ožujka do 30. svibnja cijena im iznosi 80 kn. Od 1. lipnja do 23. Listopada ulaznice će koštati 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

Prodajna mjesta: Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Aquarius CD Shop, Varšavska 13, Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7, Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr