Hrvoje Šimičević: Pozitivna stvar za Hrvatsku je da leti perje u HDZ-u - Monitor.hr
29.02.2020. (21:30)

Samo što je i lisica na njihovoj strani

Hrvoje Šimičević: Pozitivna stvar za Hrvatsku je da leti perje u HDZ-u

Jako je dobra stvar što se događaju ovakvi izbori jer je svaki konflikt unutar HDZ-a dobar za Hrvatsku i hrvatsku demokraciju – ali, kaže novinar Hrvoje Šimičević – povijest njihovog postojanja pokazuje da je klijentelizam jači od konflikta.

 


Slične vijesti

28.03. (09:30)

Presudi sudstvo pa vladaj

Hrvoje Šimičević: Hrvatsko prljavosuđe

Sve što se odvijalo u protekle tri dekade samo je eho ciljane namjere državotvoraca, predvođenih prvim predsjednikom, da potpuno ovladaju ovim sektorom. Ne postoji ispostava društvene moći koja je u tome razdoblju moralno, etički i profesionalno temeljitije rasturena od hrvatskog pravosuđa, do mjere da se ono od toga zapravo nikada nije oporavilo – piše Hrvoje Šimičević za Novosti.

21.03. (14:30)

Otišao čovjek, ostalo (ne)djelo

Hrvoje Šimičević: Privatni Grad Zagreb

Novinar Novosti opisuje što će dočekati novog gradonačelnika Zagreba, odnosno sustav kojeg je izgradio Bandić. Grad je u pravilu dogovarao enormne poslove s istim firmama koje su se zahvaljujući tome tehnološki unaprijedile do mjere da su ostale bez privatne i javne konkurencije. Npr. Čistoća nema dozvolu za zbrinjavanje otpada. Oduzeta joj je, s time da nikada nije zatražena nova dozvola. Pored toga stroj za mljevenje određenog krupnog otpada bio je ponuđen Holdingu, ali ga Grad nije kupio nego Pripuzova tvrtka. Novog gradonačelnika dočekat će usto i dugogodišnji ugovori s privatnim tvrtkama vrijedni stotine milijune kuna…

19.12.2020. (18:30)

Kumu u gostima

Hrvoje Šimičević: Zašto je Spomenik domovini koštao 34,7 milijuna kuna?!

Novinar Novosti po stavkama prolazi kroz cjenovnik nedavno otvorenog Spomenika domovini u Zagrebu, koji je koštao 10 milijuna kuna više od plana. Dakle, nabava, brušenje i ugradnja 1100 staklenih cigli iz Kine 4.346.724 kuna; kameni monolit iz Istre 3,9 milijuna kuna; brončana skulptura 448.500 kuna; portal od 31 metara izrađen u Nizozemskoj 1,6 milijuna kuna; fasada od polimernog materijala ojačanog staklenim vlaknima 665.000 kuna; efekt magle 766.890 kuna; elektro-radovi 324.761 kuna; cijevni razvod, kemijska priprema vode i sterilizator oko 750.000 kuna; kamenoklesarski radovi dva milijuna kuna; klupe 104.832 kuna; elektrotehničke instalacije 2,5 milijuna; instalacija rasvjete 1,7 milijuna kuna.

22.09.2019. (13:30)

Štetolinda

Hrvoje Šimičević: Grabar-Kitarović širi velike i ozbiljne laži

Osim malih, tupavih laži, koje su toliko prozirne i lako provjerljive da nitko u njih ne vjeruje, Grabar-Kitarović širi velike i ozbiljne laži. One, te laži, nisu ozbiljne zato što su vješto zakamuflirane pa ih je teško detektirati. Ozbiljne su zbog toksičnih posljedica koje na sebi osjećaju najranjivije društvene skupine, najčešće mete predsjedničinih laži – analizira Hrvoje Šimičević u Novostima.

16.07.2019. (22:30)

Mirold Škomp

Hrvoje Šimičević: Škoro je jedan Trump iz našeg sokaka

“Njegovi Facebook postovi otkrivaju jednog pravog desničara koji prosipa frazetine” – rekao je novinar Novosti Hrvoje Šimičević u Newsroomu N1 i dodao kako su u prvom njegovom videu tupe i banalne fraze, a ne nekakav ozbiljni politički program. Za Škorinu pozu da je utemeljenje establišmenta i njegovu izjavu da je on antiestablišmentski kandidat kaže da je valjda najurnebesnija izjava ove godine i naveo primjere kako je živi(o) upravo na sistemu. Kaže da Škoro nema neke šanse na izborima (a onda bi ga trebalo pitati zašto se onda njegov tjednik toliko bavi njime, nema li većih tema?!).

06.01.2019. (10:55)

Na vidjelo

HBOR više ne smije tajiti koje tvrtke i kojim iznosima kreditira

Propao je i posljednji, očajnički pokušaj HBOR-a da građanima uskrati informacije o tome koga i u kojim iznosima kreditira. Vrhovni sud odbio je zahtjev DORH-a za izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne presude Visokog upravnog suda kojom je HBOR-u naloženo da novinaru tjednika Novosti Hrvoju Šimičeviću dostavi tražene informacije. Jutarnji

07.08.2015. (21:34)

Šipuš najoštrije osudio napad na novinara Hrvoja Šimičevića