Iz ljubavi prema stvarima - ja sam ono što posjedujem - Monitor.hr
04.08.2016. (13:03)

Nisu to cipele s rupom, nego uspomena

Iz ljubavi prema stvarima – ja sam ono što posjedujem

Ja sam moje stvari i moje stvari sam ja. Ne želim ih se riješiti. Ta nevoljkost nije sebičnost, nego ne želim napustiti samu sebe. Sama, bez djece, ja sam sve što imam, ja i skupljeni vanjski markeri onoga tko sam ja, koji su ujedno i riječi priče mog života. Ove priče povezuju me s prošlošću, sadašnjošću, budućnošću i žive u gotovo svemu što posjedujem, piše vrlo pitko i zanimljivo novinarka Lee Randall za Aeon o tome što joj znače stvari koje posjeduje.


Slične vijesti

15.12.2021. (20:00)

Koji je vaš zvuk?

Zvonjava mobitela i identitet

Niti jedna prijašnja medijska tehnologija nije bila u tolikoj mjeri osobna, personalizirana i intimistička, ali i toliko stopljena s ljudskim tijelom, kao što je to mobilni telefonski aparat. Evo jedna naizgled benigna, banalna stvar, recimo izbor zvuka melodije, zvonjave na našim mobilnim aparatima. Ima već neko vrijeme kako u javnom prostoru, na primjer u tramvaju ili na nekom gradskom trgu, testiram ovaj fenomen iz puke znatiželje. “Eksperiment” otprilike izgleda ovako. Zazvoni neki telefon iza mojih leđa, izvan vidnog mi polja, pa na osnovu zvuka koji čujem mentalno skiciram kroki, vizuru lika osobe koja je vlasnik/ica tog aparata – piše Hajrudin Hromadžić. Novosti

21.03.2018. (15:34)

Državo, mir!

Puljanin koji je Čovjek, a ne Osoba tuži MUP: Nisam prekršio mir ni Univerzalni Prirodni Zakon

Puljanin koji sebe naziva Čovjekom, a ne Osobom te odbija sve institucionalne autoritete, podnio je tužbu protiv MUP-a jer su ga bili priveli početkom mjeseca. Slobodan suvereni čovjek na planeti Zemlji Aljoša iz obitelji Đurić, kako sam sebe oslovljava, tuži MUP “zbog krivotvorenja činjeničnog stanja” jer su naveli da su mu uručili poštu, a nisu nego je vraćena, zbog “kršenja ovlasti, kršenja ugovora, povrede časti i poslovnog ugleda, kršenja pravomoćnog pravorijeka, otimanja i uzurpiranja tuđe privatne svojine”, jer su mu oduzeli auto (koji nema registraciju nego piše “suveren”. Usto, MUP je na zapisniku o ispitivanju krivo upisao njegovo ime – Aleksa, umjesto Aljoša :-). Kaže Čovjek Aljoša da on svojim “zdravorazumnim miroljubivim djelovanjem nikako nisam prekršio ni mir ni Univerzalni Prirodni Zakon, niti sam njime na ikoji način ikoga ugrozio, bilo kako ometao, ozlijedio ili ubio, prevario, ikome pričinio ikoju štetu ili ičime prekršio moj ikoji ugovor s bilo kime”. Crom Alternative Exchange Association donosi preslike svih dokumenata i fotografije incidenta s policijom.

06.02.2018. (20:34)

Skrivanje (iza) novca

SAD: Osvojila 560 milijuna dolara na lottu, tuži lutriju da joj ne objave ime

Dobitnica 560 milijuna dolara na američkoj lutriji Powerball (oko 3,3 milijarde kuna) tuži državnu lutriju kako bi zaštitila svoju anonimnost. Žena iz New Hampshire podnijela je tužbu kao “Jane Doe” nakon što je napravila “veliku grešku” potpisavši dobitni listić bez pravnih konzultacija, a državni zakon kaže da su grad, iznos i ime dobitnika na lutriji javna informacija. Nakon potpisivanja doznala je da može zaobići zakon povlačeći novac preko zaklade. Kaže njen odvjenik kako dobitnica želi “slobodu da uđe u trgovinu i posjećuje javna događanja bez da je prepoznaju ili ciljaju kao dobitnicu pola milijarde dolara” te da njen privatni interes preteže nad nevažnim javnim interesom objave njenog imena. Iz lutrije joj kažu da im je jasno da osvajanje ovakve sume “mijenja život”, ali da zakon nalaže objavu njenog identitea. Budući da je već potpisala dobitni listić bilo kakva promjena potpisa poništila bi dobitak od tih 559,7 milijuna dolara. Independent

05.04.2016. (15:03)

Kako bi skidanje s Interneta moglo pomoći našem identitetu

06.01.2016. (10:21)

Moratorij na odluke

Zašto je u redu odgoditi odrastanje?

Čini mi se da se, više ili manje prešutno, od mladih danas očekuje da već po izlasku iz srednje škole budu formirane ličnosti. Da budu pravi mali odrasli ljudi koji znaju što žele raditi, koji fakultet žele upisati, da jasno odaberu profesionalno usmjerenje, detaljno znaju reći što im se sviđa kod suprotnog spola, kada se namjeravaju udati/oženiti, koliku plaću očekuju i gdje se vide za deset godina. Ukratko, društvo ne cijeni i ne potiče status identiteta u kojem se osoba aktivno traži i preispituje, piše Ordinacija.