Lider uveo kratke edukativne videe Mikroučenje - prva epizoda uči kako ne raditi više, nego pametnije - Monitor.hr
15.11. (17:00)

Minuta na dan tjera loše navike van

Lider uveo kratke edukativne videe Mikroučenje – prva epizoda uči kako ne raditi više, nego pametnije

Iz Lidera svoje čitatelje u dosad neisprobanom formatu ne žele samo naučiti novim informacijama iz svijeta biznisa i života već i blagotvorno djelovati na njihov kognitivni, ali i emocionalni sustav. Naime, mikrolekcije smanjuju kognitivno preopterećenje: kratke su i slatke, konzumiraju se lako i bez odgode. I, dakako, može se usput nešto doznati, naučiti ili obnoviti poznate lekcije. Imaju i drugu epizodu o “Zentuzijastima“.


Slične vijesti

06.11.2018. (10:20)

Crtanje je odličan način učenja – nakon samo 40 sekundi laganog skiciranja, sudionici pokusa mogli su se sjetiti znatno više informacija te su se prisjećali većeg broja detalja i učili znatno brže

21.09.2018. (19:30)

Simfonija učenja

Najbolja glazba za učenje – bez teksta i bržeg tempa

Slušanje glazbe dok učimo može imati veliki pozitivan učinak na prostorno razmišljanje, pamćenje informacija i generalnu produktivnost. Najbolja glazba za učenje ovisi o čovjeku i njegovim izborima, no znanost kaže da su najbolji izbor klasična i instrumentalna glazba, jer nemaju riječi koje bi mogle ometati. Slično tome, pjesme s bržim tempom mogu pojačati kreativnost.

02.09.2017. (14:48)

Mislim, dakle mogu

Mozak je sposoban za učenje u bilo kojoj dobi, problem je samopouzdanje

Mozak odraslih osoba daleko je plodniji nego što se misli te sposobniji za stvaranje veza potrebnih za učenje, pokazuju istraživanja koja spominje BBC u svom članku o sposobnosti učenja u starijoj dobi. Održavanje kondicije posebno je važno za održavanje plastičnosti mozga, jer vježba pomaže u otpuštanju neurotransmitera i hormona za koje se zna da potiču rast novih moždanih stanica i sinapsi. Najveća prepreka u učenju u starijoj dobi, pokus pokazao, je – manjak samopouzdanja, pogotovo kod starijih od 60. Iako se ljudi u 30-ima, 50-ima ili 90-ima moraju suočiti s nekim posebnim poteškoćama, mozak i tada ima zadivljujuću sposobost učenja i savladavanja mnogih novih vještina. Trud uložen u svladavanje nove vještine više će se nego isplatiti održavanjem i jačanjem općenitog kognitivnog zdravlja.

13.04.2017. (19:14)

Istraživanje pokazalo da studenti bolje pamte ako su predavanja nakon 11 prijepodne

12.04.2016. (10:15)

Sponzorirana vijest

Mentalne mape – tečaj brzog čitanja i ubrzanog učenja

Steknite vještinu učenja uz tečaj brzog čitanja i ubrzanog učenja u Radionicama Judita, čija cijena je sada snižena sa 1650kn na samo 396kn. Tečajevi se održavaju pod vodstvom Ane Matas, voditeljice radionice koja posjeduje dugogodišnje iskustvo kao trenerica brzog čitanja i učenja, a preporučuju se učenicima, studentima, poslovnim ljudima i svima koji imaju potrebu za pohranjivanjem određene količine informacija u što kraćem periodu.