Lista 50 najboljih poslodavaca na svijetu - Monitor.hr
13.11. (19:00)

Da znate gdje da tražite posao

Lista 50 najboljih poslodavaca na svijetu

Rang Kompanija Država
1 Samsung Electronics Sjeverna Koreja
2 Microsoft SAD
3 Alphabet SAD
4 Apple SAD
5 Ferrari Italija
6 IBM SAD
7 Adobe SAD
8 Costco Wholesale SAD
9 BMW Group Njemačka
10 Cisco Systems SAD
11 Airbus Nizozemska
12 Adidas Njemačka
13 Lockheed Martin SAD
14 Rolex Švicarska
15 Dell Technologies SAD
16 Rossmann Njemačka
17 PayPal SAD
18 Delta Air Lines SAD
19 Bosch Njemačka
20 Nike SAD
21 Honda Motor Japan
22 Sony Japan
23 Lego Group Danska
24 Decathlon Francuska
25 Pfizer SAD
26 Oetker Njemačka
27 Mercedes-Benz Group Njemačka
28 Marriott International SAD
29 DM Njemačka
30 Puma Njemačka
31 IKEA Nizozemska
32 Intel SAD
33 Fraunhofer Society Njemačka
34 Siemens Njemačka
35 Dassault Group Francuska
36 L’Oreal Francuska
37 Electricite de France Francuska
38 Amazon SAD
39 Carl-Zeiss-Stiftung Njemačka
40 Chanel Ujedinjeno Kraljevstvo
41 Volkswagen Group Njemačka
42 Enel Italija
43 San Miguel Filipini
44 3M SAD
45 Mastercard SAD
46 Karcher Njemačka
47 Erste Group Bank Austrija
48 KB Financial Group Sjeverna Koreja
49 Prada Italija
50 Roche Holding Švicarska

Poslovni


Slične vijesti

07.12.2018. (11:00)

Najbolji poslodavci u 2018.: Rimac automobili (velike tvrtke), DHL (srednje) i Mediatoolkit (male)

13.12.2017. (14:31)

Naj šef je onaj kojeg nema

Najbolji poslodavci u 2017.: Deichmann, Foreo i Integracija od-do

Odabrani su najbolji poslodavci u 2017. godini, po kriterijima izazovnosti radnih zadataka, lojalnosti zaposlenika, radnim uvjetima, međuljudskim odnosima, komunikaciji u tvrtki i organizaciji rada. U kategoriji velikih tvrtki na čelu je trgovina obućom Deichmann, naj srednja tvrtka je agencija za promidžbu Foreo Adria, a naj mali poduzetnik je trgovačka tvrtka Integracija od-do. Monitor.hr

13.12.2017. (14:02)

Najbolji poslodavci u 2017.: Deichmann, Foreo i Integracija od-do

Na svečanoj dodjeli nagrada ‘Najbolji poslodavac’, u sklopu Liderove konferencije HR Generation menagement, dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata Istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je MojPosao proveo u 45 tvrtki.

Svrha istraživanja je dubinska analiza cijelog niza faktora koji utječu na zadovoljstvo zaposlenika i stupanj njihove angažiranosti u pojedinoj kompaniji.

Cilj istraživanja je saznanje u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj i to temeljem iskustava te percepcije samih zaposlenika.

Usporedbom ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju dobiven je poredak najboljih poslodavaca u 2017. godini.

Prema navedenim kriterijima, najbolji poslodavci u 2017. godini u kategoriji velikih tvrtki su:

1. Deichmann trgovina obućom d.o.o.
2. dm-drogerie markt d.o.o.
3. IKEA Hrvatska d.o.o.

Najboljim poslodavcima u kategoriji srednjih tvrtki proglašeni su:

1. Foreo Adria d.o.o.
2. DHL International d.o.o.
3. degordian Hrvatska d.o.o.

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2017. godinu su:

1. Integracija od-do d.o.o.
2. Greyp Bikes d.o.o.
3. Media Toolkit d.o.o.

Karakteristike najboljih poslodavaca

Neovisno o veličini tvrtke, najbolje ocijenjena kategorija je ‘Posvećenost poslu’, dok je najlošije ocijenjena ‘Organizacija rada’.

Također neovisno o veličini tvrtke, top 3 tvrtke od ostalih tvrtki u svojoj kategoriji odskaču po zadovoljstvu faktorom ‘Uključenost u donošenje odluka’, dok su najmanje razlike u kategoriji ‘Posvećenost poslu’.

Angažiranost zaposlenika

Angažiranost zaposlenika popularna je tema iz područja ljudskih potencijala jer postoji jasna povezanost razine angažiranosti zaposlenika s uspjehom kompanije. Mnoga istraživanja pokazuju da organizacije s visoko angažiranim zaposlenicima imaju bolje rezultate na ključnim indikatorima performansi kao što su profitabilnost, produktivnost, zadovoljstvo zaposlenika te stopa zadržavanja radnika. Angažirani zaposlenici razmišljaju, ali i osjećaju te djeluju u skladu s ciljevima kompanije.

Prema ukupnim rezultatima Istraživanja zadovoljstva zaposlenika angažirano je 34% zaposlenika, što je respektabilna brojka. Najveći postotak angažiranih zaposlenika u prosjeku imaju male tvrtke, čak 39%, dok najniži broj angažiranih zaposlenika imaju velike tvrtke (28%).

Što se tiče tvrtki koje su proglašene najboljima, kod njih je postotak angažiranih zaposlenika zamjetno veći te iznosi čak 69%.

Najveće razlike među najboljim tvrtkama i ostalim iz kategorije su kod srednje velikih tvrtki; u najboljim srednje velikim tvrtkama čak 80% zaposlenika je angažirano, dok ih je u ostalim srednjim tvrtkama angažirano svega 26%.

O istraživanju

U Istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su tvrtke koje su bile suglasne s provođenjem istraživanja među njihovim zaposlenicima, a samo istraživanje provedeno je putem upitnika koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja istraživanja:

  1. Izazovnost radnih zadataka
  2. Lojalnost zaposlenika
  3. Organizacija rada
  4. Radni uvjeti
  5. Osobni rast i razvoj
  6. Uključenost u donošenje odluka
  7. Posvećenost poslu
  8. Međuljudski odnosi
  9. Komunikacija u tvrtki

Rezultati ostvareni unutar četiri kategorije (osobni rast i razvoj, uključenost u donošenje odluka, međuljudski odnosi te komunikacija u tvrtki) dodatno se analiziraju i vrednuju u okviru zasebne cjeline: ANGAŽIRANOST zaposlenika.

Zaposlenici su određivali stupanj slaganja sa svakom tvrdnjom ocjenama od 1 do 4. Tvrdnje su formulirane dvojako – kao pozitivne i negativne, kako bi se izbjegao automatizam u odgovaranju i efekti sugestibilnosti.

01.12.2016. (13:49)

Kažu zaposlenici

Naj poslodavci DM, Henkel i Deegeetal

Na svečanoj dodjeli nagrada Najbolji poslodavac dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika. Najbolji poslodavci u 2016. godini u kategoriji velikih tvrtki su DM, Deichmann i IKEA; od srednje velikih tvrtki Henkel, DHL i Rimac Automobili; a od malih Deegeetal, Greyp Bikes i Integracija od-do. Poslovni

11.12.2015. (12:15)

Tu me cijene, tu radim

Najbolji poslodavci u 2015.: Deichmann, DHL i INFINUM

Na temelju rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 3.000 zaposlenika, dodijeljene su nagrade najboljim poslodavcima u Hrvatskoj. Prema kriterijima osobnog rasta i razvoja, uključenosti u donošenje odluka, međuljudskih odnosa te komunikacije u tvrtki, najboljim poslodavcima u 2015. proglašeni su Deichmann, DM i Jadranka od velikih tvrtki, od srednjih DHL, Rimac automobili i Degordian, a od malih Infinum, Mireo i Acceleratio. Monitor