Minimalac zatražen za 253 tisuće zaposlenika - Monitor.hr
28.03. (11:30)

Minivirus

Minimalac zatražen za 253 tisuće zaposlenika

Do petka u 17 sati 43 tisuće poslodavaca, u sklopu prvoga paketa mjera za pomoć gospodarstvu, prijavilo se za minimalne plaće 253 tisuće zaposlenika. Ministar očekuje da će prijave biti za oko 500 tisuća zaposlenika i kaže da je za minimalne plaće predviđeno između četiri i šest milijarda kuna. Isplate su krenule u srijedu. Poslovni


Slične vijesti

Danas (19:30)

Švedska je ipak bila u pravu

Capak: Ako dođe do drugog vala korone – neće biti karantene

Bude li drugog vala u Europi, s njime se nećemo moći boriti općom karantenom, zato što to kao društvo ne bismo mogli podnijeti, tako da se moramo pripremati za druge mjere. Organizirati poslovanje na način da što više ljudi može raditi od kuće, osigurati dovoljne količine maski za široku upotrebu, poticati lokalnu poljoprivrednu proizvodnju da ne budemo ugroženi ako dođe do zatvaranja granica i slično. Naš bolnički sustav treba pripremiti za eventualni prihvat većeg broja bolesnika te dodatno educirati što veći broj liječnika i sestara za skrb o pacijentima na intenzivnoj njezi – kaže prof. dr. Gordan Lauc iz Genosa. Molekularna biologinja dr. Željka Mačak Šafran ne očekuje da će doći do drugog vala – “zato jer se obično kod takvih epidemija smanjuje patogenost i infektivnost virusa”. Krunoslav Capak kaže “dođe li do drugog pandemijskog vala, nećemo više trebati u karantenu“.

 

Danas (12:45)

WHO obustavio testiranje lijeka hydroxychloroquine za koronu, kaže da je riskantan; Trump ga uzimao (BBC)

Danas (12:30)

Brze i kratke: U Indiji rekordan broj novozaraženih, u Rusiji umrlih…

  • Rekordan broj novozaraženih u jednom danu – Indija ušla među deset najpogođenijih zemalja; svejedno otvaraju zračni promet (Times of India)
  • U Švedskoj 3.992 umrlih od korone; bivša glavna epidemiologinja podržavala švedsku strategiju, sad misli da su trebali uvesti stroža ograničenja (Guardian)
  • U Rusiji najviši dnevni porast broja umrlih od koronavirusa, dosad sve skupa 3.633 umrla osoba (Business Insider)
  • Kineska epidemiologinja: Koronavirus je samo vrh ledenog brijega, potrebna međunarodna suradnja da se spriječi buduće epidemije (Forbes)
Danas (11:40)

Amerikanci dizajnirali kacigu i zaštitno odijelo za ići na koncerte

Jučer (17:00)

Zasad po planu

New York Times ispunio naslovnicu imenima umrlih od koronavirusa

Svi uobičajeni tekstovi, fotografije i crteži zamijenjeni su popisom imena i izvadaka osmrtnica u znak sjećanja na umrle dok se SAD približava “mračnoj prekretnici” od 100.000 žrtava koronavirusa. Trenutačno po Worldometru imaju 99.300 umrlih, jučer 617 umrlih i 19-608 novozaraženih. (HRT)
Trump je u početku zaraze rekao “Ako bude 100.000 mrtvih, napravili smo odličan posao” što je ujedno i naslov teme na Forum.hr.

Prekjučer (12:54)

HZZO zbog smanjenog broja doprinosa u vrijeme epidemije ove godine očekuje manjak od dvije milijarde kuna