Modrić: Slučaj Zadravec ima dva poglavlja. Jedno je njena narav, a drugo kriminal u javnim bolnicama - Monitor.hr
21.05. (09:00)

Problem zdravstva ne rješava se smjenom

Modrić: Slučaj Zadravec ima dva poglavlja. Jedno je njena narav, a drugo kriminal u javnim bolnicama

Javna je tajna da je odnos javnog i privatnog u hrvatskom zdravstvu incestuozan, na štetu osiguranika, a na tome basnoslovno profitira dio liječnika koji s pola snage rade u bolnicama da bi ostatak mogli kapitalizirati u svojim privatlucima crpeći pritom što god mogu iz nečuvanog zdenca javnog dobra. Dijana Zadravec može, dakle, biti nemoguća osoba. Šefica iz pakla. No čak i ako je sve točno tako, stvar je jednostavna. Makneš je i dovedeš drugoga. Ali što ćemo s ovim ostatkom u čiju istinitost nitko i ne sumnja? Dakle? Ministre? Što ćemo? Valjda jedini problem hrvatskog zdravstva nije prgava narav doktorice Zadravec? – piše Sanja Modrić.


Slične vijesti

15.06. (13:30)

Pršte optužbe

‘Lažno su se prikazivali sati, ali i da je utrošeno više materijala. Tako se izvlačio novac iz KBC-a’

Osebujna liječnica Dijana Zadravec odazvala se na poziv na sjednicu predsjednika saborskog Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, Nikole Grmoje te je iznijela svoje spoznaje u vezi s prijavama o nepravilnostima u radu KBC-a u kojem je dobila opomenu pred otkaz. Zadravec tvrdi da je njezina smjena na poziciji v. d. ravnatelja nezakonita, ništavna, kao i drugostupanjska odluka Upravnog vijeća poručivši da bi Dulibića trebalo smijeniti jer sramoti pravnu struku. Ponovila je svoje optužbe te izjavila kako je otkrila krađu novca, a zatim i koruptivnu hobotnicu u KBC-u te neovlašteno potpisivanje faktura. Također je otkrila kako postoji virtualno skladište za višak naručenih materijala, što smatra praksom koja se provodila zbog provizije dobavljača. 24 sata

19.05. (16:51)

Smijenjena Dijana Zadravec

Vođenje Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju od strane prof. Dijane Zadravec u proteklom razdoblju rezultiralo je ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove. Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC-u Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima – izjavio je v.d. ravnatelja bolnice Zoran Vatavuk. Index

13.05. (16:30)

Hrvatska bolnička sapunica

Modrić: Plenković i Beroš drže konce u aferi Zadravec

Dojam je da se svi akteri ove situacije naprosto prave blesavi oko svojih zakonski vrlo jasnih nadležnosti, a što će iz te kuhinje proizaći, ostaje nam da vidimo. Jer, KBC Sestre milosrdnice je javna ustanova čiji je osnivač Republika Hrvatska. Utoliko Vlada, kao tijelo osnivača, drži sve konce u toj bolnici. To znači da – prema slovu Zakonu o ustanovama – ona imenuje članove Upravnog vijeća koji, pak, imenuju i razrješuju ravnatelje i nadziru njihov rad. Prema hrvatskom običaju, svi ti ljudi su HDZ-ovci ili su bliski HDZ-u. Iz te su ekipe i dojučerašnji ravnatelj Zovak i predsjednik Upravnog vijeća, pravnik Dulibić, koji je ujedno i Berošev državni tajnik, a članica stranke je, uostalom, i doktorica Zadravec – piše Sanja Modrić.

07.05. (19:30)

Negativna zračenja

Što se događa u Klinici za tumore?

U Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice odlaze radiolozi, a djelatnici prosvjeduju, bune se na loše uvjete rada i mobing, na strani radiologinje Karoline Bolanče Čulo koja se potužila da joj je pozlilo nakon okršaja sa šeficom Dijanom Zadravec. U Otvorenom, Zadravec je izjavila kako Čulo radi privatno, a u klinici ne radi što se od nje traži, te da joj se osvećuje jer je prijavila njenog supruga liječnika za koruptivne radnje. O svemu se oglasio i HUBOL: Pitamo se koji je razlog (i način) da dr. Zadravec drži u šaci jednu kliniku, jedan klinički bolnički centar, njegovu upravu i Upravno vijeće, jednog ministra zdravstva i na koncu jednu vladu koja postavlja Upravno vijeće. Da je ova priča slučajno dio jedne privatne firme, bi li si jedan vlasnik privatne bolnice dozvolio odlazak profesionalaca o kojemu mu ovisi cijela firma samo da na rukovodećem mjestu zadrži jednog šefa?

25.08.2020. (12:30)

Kadrovska služba

Razgovor ministra Beroša i zamjenice ravnatelja bolnice

Na YouTubeu je objavljena snimka razgovora ministra Beroša i Dijane Zadravec, zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice o natječaju za ravnatelja bolnice. Zadravec se bila prijavila za natječaj, kao i Mario Zovak, tadašnji ravnatelj, a u razgovoru se spominje još i Andrej Plenković, s kojim je Zadravec dobra. Razgovor je snimio netko s Beroševe strane.