"Najbolji tip u Hollywoodu" - Keanu Reeves godinama donira dječjim bolnicama - Monitor.hr
18.12.2018. (09:30)

Dječji odvjetnik

“Najbolji tip u Hollywoodu” – Keanu Reeves godinama donira dječjim bolnicama

Zvijezda ‘Matrixa’ i ‘Brzine’ već godinama preko svoje zaklade donira dječjim bolnicama i odjelima za istraživanje raka, piše Snopes i naglašava kako Keanu Reeves nerado priča o tome – “ne volim vezati svoje ime s tim, puštam da zaklada radi to što radi”. Zgodan i uspješan glumac zaradio je na desetke milijuna dolara, ali ne bi se moglo reći da je imao posve sretan život – otac mu je napustio majku kad mu je bilo 3, promijenio je četiri škole boreći se s disleksijom, s 23 mu je umro najbolji prijatelj (River Phoenix, od droge), za 35 godina njegova djevojka Jennifer Syme doživjela je spontani pobačaj u osmom mjesecu trudnoće, da bi se i veza raspala nekoliko tjedana kasnije, a njegovoj mlađoj sestri Kim još 1990.-ih dijagnosticirana je leukemija.


Slične vijesti

02.09. (13:30)

Besmrtan

Keanu Reeves slavi 57. rođendan – i dalje se vozi podzemnom i ne živi u vili

Hollywoodski glumac rođen 2. rujna nije tipična zvijezda, donirao je 70 posto zarade od Matrixa bolnicama koje liječe pacijente s leukemijom (njegova je sestra imala tu bolest), ne živi u vili, nema tjelohranitelje i ne nosi skupu odjeću. Vozi se podzemnom željeznicom, druži s beskućnicima i uvijek je ljubazan prema fanovima. Njegova je poruka: Treba uživati u malim stvarima. Bez obzira na to što vas trenutno muči, možete to pobijediti! Život se isplati živjeti! Nacional, Večernji

21.08.2019. (18:30)

Sad iz ženske perspektive

‘Matrix’ dobiva četvrti nastavak, scenarij piše Sarajlija Hemon

Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss reprizirat će ulogu Nea i Trinity, a film će režirati i napisati scenarij Lana Wachowski, ko-autorica prva tri filma (tada se zvala Laurence i bila muško, drugi iz autorskog para je bio njen brat Andy, koji je također sad žena, Lilly). Koscenarista četvrtog dijela je Aleksandar Hemon, sarajevski pisac koji već godinama živi u SAD-u.

 

09.06.2019. (13:30)

He is the one

Keanu Reeves – previše dobar za ovaj svijet

Pristojan, samozatajan, skroman, planetarno popularan i s tragičnom prošlošću, a ipak pribran, Keanu Reeves oduševljava milijune širom svijeta. New Yorker se bavi fenomenom ove atipične zvijezde, čija jednostavna mudrost je nedavno ponovo dirnula mase kad je odgovorio što misli da se događa nakon smrti. “Znam da ćemo nedostajati onima koji nas vole”, odgovorio je Reeves, što je retvitano više od sto tisuća puta.

06.06.2019. (10:00)

Keanu Reeves žali se da je jako usamljen: Nemam nikoga u životu

16.10.2015. (16:20)

‘Knock Knock’: Blesav, plitak i neuvjerljiv home invasion triler koji ćete zaboraviti već drugi dan