Oliver Mlakar u Nu2: Bolujem od jedne neizlječive bolesti - starosti - Monitor.hr
28.07.2019. (17:30)

Oliver Mlakar u Nu2: Bolujem od jedne neizlječive bolesti – starosti

Gost posljednje ovosezonske emisije Nedjeljom u 2 bio je legendarni TV voditelj Oliver Mlakar. Kaže da je u dobroj kondiciji i dobroga zdravlja iako boluje od jedne neizlječive bolesti. “A ta je starost. To nas sve čeka, tu lijeka nema ali ja se odupirem, ne dam se i još uvijek funkcioniram”, rekao je Oliver, koji je u emisiji govorio i o prijateljstvu s Tuđmanom te izjavio da i dalje simpatizira HDZ.


Slične vijesti

21.03. (16:30)

BadBadNotGood

Goldstein: U Hrvatskoj vlada pesimizam kao trajan osjećaj

Ušli smo u EU, koja je nekad bila elitni klub najrazvijenijih država, no sada pritisnuta krizama, EU više tako ne funkcionira. EU nas ne može izvlačiti, pitanje je imamo li mi sami potencijala. Demografska katastrofa koja se događa, bilo kakav oporavak čini još neizglednijim – rekao je povjesničar Ivo Goldstein danas u Nu2. Generalno, kaže Hrvatska, bez obzira što je ušla u EU, nije se otvorila. Ona se zapravo zatvara.

22.11.2020. (21:30)

Radman i Ban bolji od Đikića

Gost emisije Nedjeljom u dva bio je Zvonimir Frka-Petešić, pojasnio je zašto Đikić nije u Znanstvenom savjetu

Predstojnik ureda predsjednika vlade Andreja Plenkovića, Zvonimir Frka-Petešić gostovao je u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića te se ponajviše dotaknuo teme trenutačne borbe s pandemijom još jednom naglašavajući osobnun odgovornost svakoga građanina. U emisiji je također rasvijetlio pitanje Ivana Đikića koji nije u Vladinu Znanstvenom savjetu iako svakodnevno komentira mjere i daje savjete u medijima te pojasnio da je odlučeno uzeti najbolje, a to su Nenad Ban i Miroslav Radman. Naglasio je kako smatra da potpuna karantena ne bi imala smisla i da treba paziti na očuvanje gospodarstva. Cijeli razgovor pogledajte u emisiji. HRT

12.10.2020. (10:00)

Osebujna poduzetnička ličnost

Poduzetnik koji ne voli bogataše, Branko Roglić, gostovao u Nedjeljom u dva

U NU2 gostovao je Branko Roglić, jedan od najbogatijih hrvatskih poduzetnika te govorio o svojoj karijeri, gospodarskoj situaciji za vrijeme koronavirusa i korupciji u Hrvatskoj – uključujući i slučaj u kojemu je od njega otvoreno tražen mito. Među prvim je poduzetnicima koji se dao ozvučiti pa je taj slučaj na kraju dobro završio. Tripala i Trninu smatra svojim političkim uzorima, a u predsjedničkoj kampanji podupro je Josipovića, a za predsjednika Milanovića kaže da je iskričav, ali pošten. Poznat je kao veliki filantrop.

 

04.10.2020. (22:30)

Odlijev mozgova

Znanstvenik Igor Štagljar u Nedjeljom u dva

Poznati znnstvenik Igor Štagljar u NU2 komentirao je onkološku situaciju u svijetu i istaknuo da se moramo vratiti liječenju karcinoma jer nam u suprotnom slijedi onkološka pandemija. S timom istražuje novi serološki test koji će iz kapljice krvi pokazati je li netko bio u kontaktu s virusom SARS-CoV-2, a nezadovoljan je položajem znanstvenika u Hrvatskoj te nalašava kako je znanost u Kanadi izgrađena na temeljima meritokracije. Povratak znanstvenika u Hrvatsku vidi kroz ulaganje te navodi da bi se mnogi vratili da u njih ulože barem pola sredstava kao vani. HRT

 

27.09.2020. (20:30)

Prilika za kampanju u udarnom terminu

U emisiji Nedjeljom u dva gostovali Peđa Grbin i Željko Kolar te komentirali aktualne događaje i izbore u SDP-u

U NU2 danas gostovali su Peđa Grbin i Željko Kolar. Upitan o starosnoj dobi birača SDPA-a, Grbin izjavljuje: “Ne samo biračko tijelo nego i članstvo SDP-a su uglavnom stariji ljudi. I to je još jedna stvar na kojoj ću morati raditi, to će biti jedan od prioriteta. Moramo početi otvarati stranku prema mlađim ljudima, ljudima srednje životne dobi, a to možemo napraviti samo na jedan način, da počnemo govoriti o problemima koji doista muče ljude.” Komentirali su i Dragana Kovačevića, na što Kolar odgovara: “Totalno je neprihvatjivo da je taj klub funkcionira mimo zakona, bez računa, da je tzv. klub radio van radnog vremena, stvarao buku, ometao stanare, da je policija izlazila van i da nitko ništa nije poduzeo. To je ta pravednost koja nedostaje Hrvatskoj”, te dodaje da je to jedan od razloga iseljavanja mladih iz zemlje.

 

14.09.2020. (19:00)

O revoluciji i ljubavi, a malo i politici

Marija Selak Raspudić u Nedjeljom u 2: I neideološke teme imaju ideološki predznak

U gostovanju u Nu2 Marija Selak Raspudić istaknula je zajedništvo te prepuštanje odgovornosti i povjerenja drugomu kao opoziciju totalitarnim promišljanjima da svatko mora postojati sam za sebe. Ulazak u politiku objasnila je kao pridruživanje partneru kako ne bi sam išao u rat, a komentirala je i rad u Saboru te ponašanje premijera koje ocjenjuje bahatim te to objašnjava neposjedovanjem autentičnog vodstva. Posebnu pozornost posvetila je inicijativama koje želi pokrenuti te ističe inicijativu “Želim što više followera” kojom bi educirala djevojčice o virtualnom identificiranju s idolima te problemu virtualne komunikacije u ranoj dobi. Emisija je tematizirala i politička pitanja, a Angelu Merkel navela je kao posjednicu prirodnoga autoriteta. Uspjeh svoga mandata vidi u otvaranju prostora za aktivaciju novih ljudi u politici.

 

17.02.2020. (08:00)

Što nakon Bandića?

Tomašević u NU2: Kandidirat ću se za gradonačelnika Zagreba

“Zagreb treba ući u 21. stoljeće. Dvadeset godina kasnimo, nismo metar tramvajske pruge napravili, nismo riješili pitanje Jakuševca”, istaknuo je gost emisije Nedjeljom u dva Tomislav Tomašević. “Mi smo zeleno-lijeva politička platforma – i kao Možemo i kao Zagreb je naš!”, rekao je i najavio kandidaturu za gradonačelnika. Za Zagreb i za Hrvatsku nužno je da Bandić izgubi na izborima, upozorava.

02.02.2020. (20:30)

Profesija: Lovac na glave

Ilko Ćimić u NU2: SDP ima jednako afera kao i HDZ

Predstavljanje knjige Martine Dalić o Aferi Hotmail i Agrokoru bio je vrhunac bezobrazluka vlade Andreja Plenkovića, a SDP je imao jednako afera kao i HDZ i bile su jednako teške, rekao je Indexov Ilko Ćimić u emisiji Nedjeljom u dva. “Ima političara koji pošteno rade svoj posao, ali oni još nisu bili na vlasti”, kaže. Cijela emisija na HRT-u.

26.01.2020. (17:30)

Sretna obljetnica

Aleksandar Stanković: Moraš imati dosta veliku dozu egzibicionizma da bi ljude 20 godina maltretirao svojom pojavom

U povodu 20. obljetnice emisije Nedjeljom u dva, voditelj Aleksandar Stanković dao je intervju Večernjem listu, u kojem priznaje da je za njegov posao potrebna velika doza egzibicionizma. “Uživo raditi takve emisije, to je stres. Znalo mi se događati da mi se nakon emisije, za ručkom, ruka toliko trese da ne mogu žlicu s juhom prinijeti ustima”, rekao je. U emisiji je prikazivao isječke iz ‘backstage’ priča, koje gledatelji dosad nisu imali prilike vidjeti.

19.01.2020. (20:30)

Pokretanje mase

Ivica Ivanišević u NU2: Nakon Zavadlava, ne bi me iznenadila ni organizacija javnog linča

“Ovaj događaj je razotkrio kako smo disfunkcionalno društvo na svim razinama. To definitivno nije splitska priča, moglo se dogoditi gdje god”, rekao je u emisiji Nedjeljom u dva splitski novinar i pisac Ivica Ivanišević. Ivanišević živi u kvartu u kojem su se dogodila ubojstva i smatra da je masovna mobilizacija putem društvenih mreža u ovom slučaju dobra jer je usmjerena na pomoć dečku bez ikakvih šansi, no brine ga da bi se isto takva mobilizacija mogla dogoditi i iz drugih poriva, kao što je linč.