Policija: Mozak operacije i prvoosumnjičena je Josipa Rimac - Monitor.hr
30.05.2020. (17:30)

Korupcijska kraljica

Policija: Mozak operacije i prvoosumnjičena je Josipa Rimac

Policija sumnjiči Josipu Rimac da je od početka 2019. pa do kraja svibnja 2020., koristeći svoj položaj dužnosnika u Ministarstvu uprave, poduzimala sve radnje da, unatoč neispunjavanju svih uvjeta, osigura dobivanje dozvola, uvjerenja i sklapanje ugovora za izgradnju, puštanje u rad, proizvodnju i prodaju električne energije za Vjetroelektranu Krš-Pađene. U zamjenu za poduzete radnje, Rimac bi dobila proviziju od 45 tisuća eura.

 


Slične vijesti

30.05.2020. (19:30)

Kad desnica ne zna što joj radi ljevica

Bizarno: USKOK-ovu “bubu” u autu otkrili – policajci

Josipa Rimac i 12 preostalih osumnjičenih za korupciju oko vjetro-elektrane ne bi još bili uhićeni da se nije dogodila jedna bizarnost. Državna tajnica bila je pod prismotrom još od početka prošle godine i još bi tajne mjere praćenja trajale da Rimac dva dana prije uhićenja, u srijedu, u svom osobnom automobilu nije pronašla prislušni uređaj, tzv. “bubu”. Prijavila je policiji što je pronašla, a tamo su joj potvrdili da se radi o prislušnom uređaju, bez da su znali da je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a. S obzirom da je prisluškivanje “provaljeno”, Rimac je u petak uhićena, a da istraga, odnosno prisluškivanje nije dovršeno. Slobodna

30.05.2020. (11:30)

Veliki tata hoće po svom

Vlaho Orepić o aferi Rimac: Uhićenja su dio obiteljske svađe unutar HDZ-a, poruka premijera oporbi u HDZ-u

Nemamo nacionalnu državu, imao stranačku državu kojom se vlada polugama DORH, Ustavni sud i represivni aparat – policija… To što je događa u Hrvatskim šumama je model funkcioniranja… Što se tiče uhićenja, to je dio obiteljske svađe unutar HDZ-a, jasna poruka premijera oporbi unutar stranke i obmanjivanje građana… Svaki put se najavi javnosti da će se dogoditi uhićenje, to je atraktivno za medije.