Sjećate se kozlića na satu tjelesnog? - Monitor.hr
11.10.2017. (14:07)

Skok u slavu ili u propast

Sjećate se kozlića na satu tjelesnog?

Za neke je tjelesni u osnovnoj i srednjoj bio jedino svjetlo u školskom tjednu, a za druge sramotni trenutak i iščekivanje da 45 minuta prođe što brže, piše Zagreb.info. Jedna od “noćnih mora” na satu tjelesnog bio je i – kozlić. O njemu se raspravlja u Facebook grupi Osamdesete u Zagrebu, neki se s nostalgijom prisjećaju skokova, drugi sa stravom ili navode kako su lomili kosti na kozliću.


Slične vijesti

03.11.2023. (12:00)

Nitko od nas ne bi trebao da šeta sam

Nova epidemija: Usamljenost je štetna kao i svakodnevno pušenje

Zdravstveni radnici, psiholozi, pa čak i marketinški stručnjaci pozivaju sve, uključujući i korporativni svijet, da se uključe u borbu protiv usamljenosti i osjećaja izoliranosti. Najviše ih zabrinjava što stope rastu i među mladima, za što se, naravno, okrivljuje tehnologija, odnosno digitalni svijet. Neki mediji, poput Business Insidera, takva osjećanja pak smatraju glavnim i odgovornim za zaradu pojedinih sektora. Naravno, farmaceutska industrija je prva koja bere vrhnje kad su u pitanju epidemije bilo koje vrste, ali, pokazuje se, i veliki holivudski igrači imaju koristi od usamljenosti. Tako su nedavno objavili članak u kojem govore o tužnoj pozadini vala Marvelovih filmova i Disneyjevih rebootova. Naime, naslove poput ‘Male sirene‘, ‘Alise u zemlji čudesa‘, ‘Spidermana‘ ili pak ‘Harryja Pottera‘ svijet voli gledati jer oni hrane njihovu nostalgiju. Lider

06.03.2020. (12:00)

Jugostalgija

Hrvoje Klasić: Smiju li ljudi biti nostalgični za svojom mladošću?

Nostalgičan sam za odrastanjem na Profesoru Baltazaru, Smogovcima, Salašu u Malom ritu ili Nedeljnom zabavniku. Znajući gdje smo danas, posebno sam nostalgičan za odrastanjem u kojem nismo bili opterećeni nacionalnim ili ekonomskim razlikama, iako su one postojale. Tada je bilo važnije igraš li dobro nogomet ili sviraš gitaru nego koliko ti starci zarađuju, a kamoli kako se zovu. Nismo imali sve što smo htjeli, ali smo bili zadovoljni osjećajem da imamo dovoljno, piše Hrvoje Klasić.

05.11.2018. (12:00)

Istraživanje: 2/3 Europljana prošlost smatra boljom od sadašnjosti (nostalgija je znak velike nesigurnosti u društvu)

12.05.2018. (14:38)

Većina Slovaka nostalgična za životom u komunizmu

24.04.2017. (17:48)

Igra osjećaja

Politika nostalgije je varljiva, prošlost nije bila bolja

“Danas doživljavamo društvene i ekonomske promjene bez premca. Zato nije neobično što oni koji se osjećaju najpogođenijima skorašnjim brzim transformacijama glasaju za partije koje obećavaju povlačenje u sigurne, tople vode jučerašnjice, kada su vlade branile svoje nacionalne ekonomije, kada se moglo vjerovati političarima i kada roboti i stranci nisu otimali poslove bijelim muškarcima. Nostalgija je benigna kao zaslađivač ličnih uspomena i nadahnuće za pisanje povijesnih romana, ali može biti pogubna kao pokretač nade glasača i osnova vođenja politike. Zlatno doba u koje nas populistički pokreti žele vratiti nikada nije postojalo”, prevodi Peščanik tekst Social Europe.