Tvrtka Državne nekretnine Banožiću i Frka-Petešiću slala mandarine s Brijuna - Monitor.hr
02.02.2022. (19:00)

Barem zdravo jedu

Tvrtka Državne nekretnine Banožiću i Frka-Petešiću slala mandarine s Brijuna

Zaposlenici Državnih nekretnina su 2019. pakirali mandarine te ih razvozili u Ministarstvo državne imovine ministru Banožiću, koji je tad bio na čelu tog ministarstva, ali i šefu Plenkovićeva ureda – Zvonimiru Frka-Petešiću, doznaje Index iz Državnih nekretnina. Tu je bitno napomenuti da Državne nekretnine ovu suludu priču nisu demantirale. Riječ je o mandarinama koje rastu na otoku Vangi, koji otok čini dio brijunskih rezidencija kojima upravlja Društvo. O nasadima mandarina od 2014. brinu zaposlenici Državnih nekretnina, a iste su kao i objekti na otoku u vlasništvu RH. Iz tvrtke su zamolili da njihovo poslovanje ne dovode u dnevno-politički kontekst. Telegram


Slične vijesti

08.09.2017. (14:26)

Fertilnost je sve

Ginekolozi na Brijunima brojali maternice koje će spasiti Hrvatsku. Udruga roditelja zgrožena

Tijekom četiri kongresna dana stručnjaci iz područja humane reprodukcije, ginekološke endokrinologije i embriologije raspravljat će na Brijunima o najnovijim spoznajama u MPO-u. U isto vrijeme, udruga “Rode – roditelji u akciji” na svojim internet stranicama objavila je fotografiju s izlaganja na temu “revitalizacijskog potencijala Hrvatske”. Prebrojavanje maternica u redovima simpatizera i članova udruge nije dobro primljeno. Zaboravili su navesti koliko bi djece trebala roditi svaka fertilna ženska jedinka da bi spasili Hrvatsku, jedan je od komentara na postavljenu fotografiju. Druge je pak rasprava podsjetila na knjigu i istoimenu seriju Sluškinjina priča. Novi list

09.07.2017. (16:31)

Naše i vaše

Slaven Dobrović: Hrvatska na rasprodaji – daj koliko daš!

“Neki nas uvjeravaju da nam je budućnost zacrtana kao zemlji konobara, sobara, poslužitelja. Ne potcjenjujući niti jedno zanimanje, dapače svaki pošteno odrađen rad jednako je vrijedan i treba ga cijeniti, no da li želimo da našim unucima bude glavni cilj zamijeniti mamu ili tatu na mjestu poslužitelja u nekom od resorta za bogate gdje noćenje stoji više od njihove plaće? Ili ćemo uzeti konce u svoje ruke ili ćemo postati kolonija jeftine radne snage u koju će naši ‘zapadni prijatelji’ plasirati zastarjelu tehnologiju i ostatke robnih rezervi kojima je istekao rok trajanja“, piše prof. dr. sc. Slaven Dobrović „inspiriran“ Projektom Brijuni rivijera. Biram dobro

19.08.2016. (19:55)

London na ljetovanju

‘Richard III’: Spektakularno gostovanje na pozornici kazališta Ulysses

“Rupert Goold gradio je Richarda III., pokazavši kako bi se jedan dramski klasik u kojem počiva univerzalna privlačnost i spektar reinterpretabilnosti trebao igrati na suvremen način, a da se pritom ispoštuju autorove idejno-tematske preokupacije. S druge strane, emocijama natopljena pozornica kazališta Ulysses ovim se spektakularnim gostovanjem ponovno potvrdila kao jedna od najfascinantnijih otvorenih pozornica u Hrvatskoj, pa kamo sreće da se priča s ovakvim i sličnim gostovanjima nastavi i u budućnosti”, piše Arteist o spektakularnom gostovanju predstave ‘Richard III’ kazališta Almeida na Brijunima.

19.01.2016. (11:33)

Nacionalni park Brijuni dobio prvo hibridno plovilo u Hrvatskoj

„Akvatorij zaštićenog morskog područja Nacionalnog parka Brijuni nadzirat će ekološki prihvatljivije plovilo proizvedeno u domaćem brodogradilištu vrijedno 1,6 milijuna kuna. Riječ je o prvom hibridnom plovilu u Hrvatskoj koje će se koristiti za nadzor i istraživanje zaštićenog morskog područja. To je primjer kako ulaganjem u ‘zelenu’ opremu nacionalnih parkova i parkova prirode povećavamo razinu zaštite prirode i istovremeno stvaramo poslove za domaće tvrtke“ – izjavio je pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep povodom nabave prvog hibridnog plovila za nadzor zaštićenog morskog područja u Hrvatskoj.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je NP Brijuni odobrilo nabavu hibridnog plovila koju je sa 80% sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uz klasični pogon, plovilo koristi i dva elektromotora te je prihvatljivije za okoliš jer ga manje onečišćuje.

Čuvari prirode i stručnjaci NP-a Brijuni plovilo će koristiti za nadzor i istraživanje akvatorija parka koji se odlikuje velikim bogatstvom flore i faune.

„Težimo održivom razvoju i upravljanju uz što manje troškove te zaštitu i unapređenju svih prirodnih i kulturno povijesnih vrijednosti Nacionalnog parka Brijuni. Tu je zadaću lakše ostvariti uz kvalitetnu podršku nadležnih institucija“ – rekao je ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Sandro Dujmović.

Ravnatelj je istaknuo kako je novo vozilo dugo 9,60 metara te dostiže maksimalnu brzinu od 30 čvorova. Plovilo je sagrađeno u rapskom brodogradilištu „Brodogradnja Pičuljan“. Interes za ovakvim, ekološki prihvatljivijim plovilom, već su pokazale ustanove koje se bave zaštitom prirode u Sloveniji i Italiji.

Nabava hibridnog plovila jedan je u nizu projekata za čistiji transport koji se provodi u NP Brijuni. Uprava Parka dosad je nabavila 16 električnih automobila, 12 električnih bicikala, dva električna vlakića za posjetitelje, četiri segwaya te je postavila tri punionice za električna vozila.

U Nacionalnom parku Brijuni u protekle četiri godine realizirani su projekti vrijedni gotovo 20 milijuna kuna.

U prosincu 2015. je otvoren i edukacijsko-prezentacijski centar „Kuća za brodice“.

Projekt je vrijedan oko 9 milijuna kuna. Financirali su ga Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kroz projekt „Integracije u EU Natura 2000“ sa 3,2 milijuna kuna, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 4,9 milijuna kuna, Mreža zaštićenih područja Mediterana MedPAN sa 110.000 kuna, dok je ostatak osigurao NP Brijuni.

U pripremi je izrada dokumentacije za projekt „Suvremeni turistički doživljaj skrivenih posebnosti Brijuna“ koji će se aplicirati za financiranje iz EU fondova. Vrijednost projekta procjenjuje se na 22,8 milijuna kuna.

U infrastrukturne projekte u zaštićenim područjima u Hrvatskoj u protekle četiri godine uloženo je oko 400 milijuna kuna, a za EU sufinanciranje pripremaju se novi projekti vrijedni preko pola milijarde kuna.

04.08.2015. (17:37)

Ralph Fiennes opet u Hrvatskoj – na Brijunima pogledao predstavu Rade Šerbedžije

09.04.2015. (09:40)

Sponzorirana vijest

Kamp Brioni, Puntižela: 8, 4 ili 3 dana u proljetnim i ljetnim terminima

Već danas možete isplanirati savršeno ljetovanje, produženi vikend ili proljetni odmor. Kamp Brioni, Puntižela se nalazi u borovoj šumi uz 1.500 metara dugu plažu, a po cijeni već od 399kn su dostupni termini od travnja pa sve do listopada. Gostima su na raspolaganju svi potrebni sadržaji: restoran s terasom, kafići, sportski tereni, internet kutak. Naravno, nećete propustiti napraviti izlet u obližnju Pulu, a ljubitelje prirodnih ljepota oduševit će Nacionalni park Brijuni. kupime.hr

24.01.2015. (10:25)

Brijuni: Može 100 soba više i golf i tenis na 8000 kvadrata