Umro je Jean-Luc Godard - Monitor.hr
14.09.2022. (01:50)

Postati besmrtan i onda umrijeti

Umro je Jean-Luc Godard

U karijeri koja je potrajala preko šezdeset godina, Godard je režirao preko stotinu različitih filmova i projekata, mijenjajući pristupe, metode, tehnike i intelektualne preokupacije, pri čemu je uvelike varirala recepcija publike i kritike, no redatelj je do kraja svog puta ostao vjeran svojoj mladenačkoj radikalnosti. Telegram. Knjiga žalosti Final Cut na Forum.hr.


Slične vijesti

15.09.2022. (14:31)

In memoriam Jean-Luc Godard: Kako biti slobodan

03.12.2021. (13:00)

Revolucionarni redatelj

Jean Luc Godard slavi 91. rođendan

Ikona francuskog novog vala najavila je početkom godine posljednja dva filmska projekta. Rođen 3. prosinca 1930. godine, Godard je karijeru počeo kao filmski kritičar, a zatim je počeo snimati. Do posljednjeg daha, Ludi Pierrot, Alphaville, Živjeti svoj život… samo su neki od njegovih filmova.

14.01.2015. (13:00)

Živa legenda

Godard – filmski bog čiji su čudni recentni filmovi podijelili kritiku

Prošlog tjedna novi je Godardov film i njegov prvi 3D naslov “Zbogom jeziku”, film o supružnicima koji komuniciraju preko psa, dobio nagradu američkog društva filmskih kritičara. Jedan od rijetkih disonantnih kritičara zapitao je: “zaboga, bi li itko od vas mario za taj film da uz njega ne stoji Godardovo ime?” Jurica Pavičić misli da je Jean-Luc Godard kao filmaš zapravo uvenuo. No, i dalje je “bog” po utjecaju koji je ostavio na suvremene kolege, da ne govorimo o prošlim vremenima, kao 1968. kad je natjerao Canneski festival da se samoraspusti u znak solidarnosti s pariškim studentima. Jutarnji