Utisak nedjelje: Vlast se ne boji ni građanskog rata - Monitor.hr
06.12.2021. (21:00)

Vesti iz komšiluka

Utisak nedjelje: Vlast se ne boji ni građanskog rata

Gosti: Marinika Tepić, Čedomir Čupić i Zdravko Ponoš. Prijedlozi za Utisak


Slične vijesti

08.11.2023. (16:00)

Jovo Bakić ostavlja utisak u Utisku

Basara: Večni povratnici istog

Kad sam se obavestio da je Olivera Bećković u „Utisak nedelje“ pozvala na informativni razgovor u svojstvu građana Savu Manojlovića, Micu Zavetnicu i Jovu Bakića – tim redosledom – znao sam da mi nema druge nego da odem u Rim, tj. da se u 20.30 namestim pred televizor i da čekam čuda i pokore. Nije „Utisak“ čestito ni počeo, a stekao sam utisak da se Jovo Bakić iz revolucionarne faze vratio na predrevolucionarna fabrička podešavanja, što će reći na trezveno sagledavanje stanja u srpskom društvu, koje nije nimalo ružičasto. Daleko od toga. Mračno je kao u rogu… Ostatak „Utiska“ – sve do pauze posle koje idu utisci, kad sam isključio televizor i latio se knjige – bio je ispunjen uobičajenim tabloidnim prepičkavanjima tipa čiji je muž kurva, ko je prava, ko lažna opozicija, ko je poslednji video Miru Marković, kome Vučić prikuplja potpise, koga najviše čereče režimski tabloidi, a koga maze, i sve tako nešto i sve u tom smislu. Knjiga kojoj sam se po ko zna koji put vratio u samoodbrani od utisaka kojih mi je bila puna glava zove se „Uspon beznačajnosti“. Autor se zove Kornelijus Kastorijadis. Must read. Piše Svetislav Basara o emisiji koju ćete na YouTubeu moći vidjeti tek za koji dan, a trenutačno su dostupni samo Utisci. Jovu Bakića vrijedi uvijek čuti. Basara je posvetio i sljedeću kolumnu istoj temi.

07.02.2022. (21:00)

Odbrojavanje počinje

Utisak nedelje

9. nedelje od ove, 3. aprila, desit će se to. Hoće li opozicijski kandidat srušiti Vučića na predsjedničkim izborima? Gosti: Goran Marković, Vladeta Janković i Cvijetin Milivojević. Ovdje počinju prijedlozi.

17.01.2022. (21:00)

Možeš ponoviti pitanje?

Utisak nedelje o referendumu i da li ste razumeli pitanje

Prva emisija u novoj godini. Gosti: Vesna Rakić Vodinelić, Miodrag Jovanović (oboje profesori Pravnog fakulteta) i Milan Antonijević (advokat). Prijedlozi za utisak tjedna.
Referendum o promjenama Ustava Srbije na području pravosuđa sa pitanjem – “Jeste li za potvrđivanje Akta o promjeni Ustava Republike Srbije?” je jučer održan i formalno je uspio: prema preliminarnim rezultatima “za” je glasalo 61 posto, a “protiv” 39 posto birača. A u Beogradu: mala izlaznost i pobjeda protivnika. Ukupna izlaznost je oko 30 posto pa je pokret Novi 6. oktobar objavio: “Čestitamo građanima Srbije što su ubedljivom većinom odlučili da ignorišu referendum i što su svojim neizlaskom na glasanje dodatno oslabili režim Aleksandra Vučića” (N1). Podatak da je prve neslužbene rezultate na stranačkoj konferenciji za štampu objavio Aleksandar Vučić, a ne Republička izborna komisija vjerovatno je dobra ilustracija političke situacije u Srbiji. (DW)

28.12.2021. (15:00)

Crkla krava komšiji

Utisak nedelje: Otkud blato umesto uglja? Zašto je crkla struja u Srbiji?

U Srbiji je bio kuršlus, ispad elektroenergetskog sustava i emisija Utisak nedelje je posvećena tome. Gosti su Dragoslav Ljubičić, Dušan Nikezić i Slobodan Bubnjević. “Ovo što se desilo u Elektroprivredi Srbije je odličan pokazatelj situacije u celom društvu. Mi živimo u jednom naduvanom balonu i taj naduvani balon je na ivici da eksplodira. Potrebna je minimalna nepravilnost da do toga dođe.” A tu su i uvijek ludi prijedlozi za utisak nedjelje.

20.12.2021. (22:00)

Salto mortale

Utisak nedelje: Šta se desilo s Vučićem?

Najava: Što se desilo da je predsednik Srbije od “Nema te sile i ulice koja će ga naterati da povuče zakone i da mogu samo da ga ubiju” do toga da se doseti da možda ima i drugo rešenje i da je bolje da on pobedi, a da on ubije vladu i parlament. Gosti u emisiji Predrag Voštinić, Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta. Prijedlozi počinju ovdje.

14.12.2021. (00:00)

Ko ste vi da blokirate saobraćajnice?

Utisak nedelje: Zamisli da imaš batlera koji te bije

Jesu li to u Srbiji samo ekološki protesti? Tko je taj koji je izveo desetine hiljada ljudi na ulice? Može li se ista ideja iskoristiti za izvlačenje na skore izbore? Gosti: Savo Manojlović (Pokret kreni promeni), Srđan Dragojević (redatelj) i Nebojša Zelenović (Otvorena građanska platforma)