Vedrana Rudan: Ja sam Bog tvoj! - Monitor.hr
05.08.2019. (21:00)

Vedrana Rudan: Ja sam Bog tvoj!

Žena u Hrvatskoj ima status gori od štakora ili nuklearnog otpada. Nju treba ili deratizirati ili odložiti u crnu zemlju. Da bi se u Hrvatskoj lakše disalo. Što će Lijepoj Našoj Katoličkoj kurvetine, preljubnice, pizdurine željne “slobode” na koju žene imaju pravo samo ako ona znači 3K. Kinder, Kirche, Küche. Djeca, crkva, kuhinja… Zbog “ljubomore” je umlaćena još jedna žena. Nitko joj neće upamtiti ime. Život u Hrvatskoj ide veselo dalje do idućeg masakra. Jedna kurva manje – piše Vedrana Rudan.


Slične vijesti

Danas (10:30)

Časne i cajke

Jergović: S epidemiološkog stajališta, molitva i psovka jednako vrijede

Nema, i ne može biti razlike u bolesti, u epidemiji, u društvenom tretmanu između đakovačkih časnih sestara i zagrebačkih posjetitelja narodnjačkih klubova. Ni jedni ni drugi nisu se bavili ničim ilegalnim, zarazili su se živeći svoj život, a nitko nema pravo, ni Grba Bujević, ni Božinović, o ostalim capazima da i ne govorimo, da se bavi okolnostima nečijih života, i da ih onda vrednuje prema vlastitim ideološkim nazorima. Sa stanovišta epidemije i epidemiologije savršeno je svejedno je li se netko zarazio čineći dobro, ili se zarazio pjančujući, lumpajući, dernečeći, partijajući, tulumareći… Sa stanovišta epidemije, kao i sa stanovišta osnovnih građanskih i ljudskih prava, čije je kršenje postalo hobi stranački organiziranim članovima epidemioloških stožera po Hrvatskoj, molitva i psovka jednako vrijede, piše Miljenko Jergović.

Danas (01:30)

Oh, moj bože!

Dežulović: Dan kad je Hrvatska šokirala svijet

„Hrvatska je pobijedila covid-19, ova Vlada je pobijedila covid-19, mi smo savladali epidemiju!“, trijumfalno je, eto, objavio premijer Plenković otvarajući granice za strane turiste i raspisujući parlamentarne izbore, nakon čega je iznenada, znanstveno posve neobjašnjivo, uslijedio drugi val pandemije: krizni stožer dnevno je registrirao više od stotinu zaraženih, zabilježen je i najgori dan uopće od početka pandemije, da bi se na kraju koronavirus pojavio i među turistima, i na izborima… Ne govori li i to koliko nas je svojim znanstveno neobjašnjivim i nepredvidljivim ponašanjem koronavirus sve uneubrojio i obezrazumio? – piše Dežulović o tom prevrtljivom virusu koji se ne ponaša onako kako se od njega očekuje.

Velika ljetna rasprodaja: Uštedite 57% na Windows 10 i na Microsoft Office 2016

Stigla je najveća ljetna softverska rasprodaja u 2020. O2keys.com vam nudi softverske licence i ključeve po izuzetno povoljnim cijenama, sa popustima do 57%, samo trebate unijeti naziv popusta prilikom kupnje (BR57, BR55, BR42). Evo za ilustraciju nekoliko cijena: Microsoft Office 2016 Professional Plus po €23.40Windows 10 Professional po €8.58Opširnije o paketima, cijenama i kako pomoću kupona dobiti te lude cijene.

Prekjučer (22:30)

Preživjeti Thompsona

Dragaš: Eye of The Tiger kojom je HDZ slavio pozitivan je kulturološki šok

Hrvatska se zaplavila, a zlatni Plenki, kako mu je tepao uvijek i za sve kriv Pupi, ušetao je u dvorište Arheološkog muzeja praćen taktovima hita “Eye Of The Tiger” američkog benda Survivor. Opušteno, centristički i pobjednički, ali bez likovanja, osvetoljubivosti i Thompsonovih koračnica. Sjetite se kako su HDZ-ove izborne fešte znale izgledati. Ona iz 2015. godine bila je toliko neukusna da je i TV gledatelje hvatao sram kad već nije aktere koji su u Karamarkovu stožeru izvodili svoj kraval. Ovaj put, iako su se kršile Capakove epidemiološke mjere, takvog primitivizma nije bilo, a ni “Eye of The Tiger” nije izabran slučajno. Piše Aleksandar Dragaš za Jutarnji list

Prekjučer (21:30)

Huškački aktivizam

Basara: Hoće li ovako nikad ne biti

Hoću da kažem – otvoreno sam huškao Vučića na upotrebu prekomerne sile. Nije bilo drugog načina da se antivučićevska javnost trgne iz letargije i prene iz hipnotisanosti. Ne kaže džaba „naš narod“ – batina je iz raja izašla… Ukoliko se Vučić ne prisili na zakonitost i institucionalnost, ostaviće nezakonitost i institucionalnost u nasleđe sledećem tirjaninu, pa će opet biti ovo ovako nikada nije bilo. Vršiti dakle pritisak i prepuštati Vučiću da nastavi da se zajebava u računu. Mada… da li se on može toliko zajebati u računu koliko je opozicija u stanju da prokocka šansi. Piše Svetislav Basara za Danas

Prekjučer (00:00)

Igra velikih brojeva

Veljača: Samo još ovaj put, nije tako strašno. Neće se ništa dogoditi ako ne stavim masku, je li tako?

Samo još ovo, reći će vrag u vama svaki put kad radite nešto što možda ne biste stavili u CV, ni poslovni, ni socijalni. Samo još ovaj put, nije tako strašno, neće se ništa dogoditi, je li tako? Samo ću još ovaj put napisati tu poruku i prevariti ženu, nije tako strašno, jer to je zapravo samo dopisivanje. Neće se ništa dogoditi ako ne stavim masku jer nemam nikakve simptome, sigurno nemam koronu. Prestat ću pušiti od ponedjeljka, alkohol ionako ne slabi antibiotike, to je samo mit, seks bez zaštite s osobom koju poznajem… Kao brak koji preživi prijevaru, kao moj frend koji je preživio predoziranje i vratio se rekreativnom drogiranju, kao ja koja sam toliko puta preživjela isključivanje telefona zbog neplaćenog računa i uvijek si iznova obećala da mi se to više nikad neće desiti. To ne znači da je to dobro, baš suprotno, ako je ljudski, onda u sebi nosi i mnogo destrukcije i potencijalnu fatalnost… piše Jelena Veljača za Jutarnji.

Nedjelja (23:00)

Vatrena bespomoćnost

Nikolaidis: 30 godina Vatrenih ulica – Boj za Kosovo ili rušenje diktatora

Aleksandar Vučić… kakav trijumf zapadnih obavještajno-diplomatskih majstora! Istovremeno, nije završio ništa ni od onoga što od njega očekuje Moskva, kojoj nije dužan manje no Briselu. Time stižemo do povoda za ovaj tekst – još jednih beogradskih demonstracija. Slavna je njihova povijest. Imaju ti velegradski protesti i svoju mitologiju, kao i svoje prvoborce. Trideset godina „urbanog Beograda“, tog „Njujorka Balkana“ koji ustaje i pokazuje da je „nepokoreni grad“. Učinak im je, međutim, da prostite – bedan. Trideset godina ulica koje gore da bi na vlasti umjesto Slobodana Miloševića bili njegov ministar informisanja i njegov portparol? A da se proba sa jogom i meditacijom? Udobnije je, zdravije, a efikasnost ne može biti manja… piše Andrej Nikolaidis za Žurnal.info.

Nedjelja (11:00)

U pohvalu bestrašća

Pavičić: Kad čovjek gleda Plenkovića, na um mu ne padaju ni Tuđman ni Sanader, već jedan drugi političar

Tijekom tri desetljeća demokracije večeri nakon parlamentarnih izbora obično su bile večeri vrućih glava. Veliki Dedramatizator Andrej Plenković do kraja uspio u svojoj dedramatizatorskoj misiji. Najveći Politički Apaurin Hrvatske uspio je do kraja apaurinizirati političku scenu, isisavši iz nje zadnji srh strasti, pa čak i elementarnu emociju… Nije stoga čudo što ovih dana frcaju medijske usporedbe pa politički komentatori Plenkovića uspoređuju s Tuđmanom (po kontinuitetu vladanja) ili sa Sanaderom (po izbornom uspjehu i zapadnoj usmjerenosti). No, kad čovjek gleda politički uspon, tehniku vladanja i stil Andreja Plenkovića, na um mu pada jedan drugi političar koji je obilježio hrvatsko 20. stoljeće. A taj političar nije ni Tuđman, ni Sanader, ni Tito, ni Hebrang, ni Maček. Taj je političar – Vladimir Bakarić – piše Jurica Pavičić za Jutarnji.

Nedjelja (10:00)

Jutro poslije

Ante Tomić: Korona je novo oružje u starim ratovima Hrvatske i Srbije

Svadbeni pandemoniji s pumpajućim ritmom kontrabasa i pijanim i raščupanim strinama koje raširenih ruku njišu bujnim dekolteima čine se kao neka davna, zauvijek izgubljena sreća. Ima ih, istina, koji se i danas osmjele slaviti u uskom obiteljskom krugu, podijeliti zadovoljstvo ulaska u bračnu luku sa samo petsto do hiljadu najbližih rođaka, ali to rijetko kada završi dobro. Nesretnici završe na zarazom odjelu još prije nego što se otrijezne, leže na respiratoru s mašnicom i ružicom na reveru i guraju medicinskim sestrama novac u kute misleći da su pjevačice… – piše Ante Tomić za Jutarnji.

Subota (18:30)

Franjo Andrejić

Viktor Ivančić: Plenković – novi Tuđman

‘Dosad je Andrej Plenković, sa svojim birokratskim umom, bio proizvod kulta partije, a odsad će po svoj prilici graditi kult vođe. ‘Novi Tuđman’ je naprosto raspon unutar kojeg će se aktualni premijer politički osiliti, a to znači da nam slijede potpuna kontrola medija, dijabolizacija opozicije, obezvrjeđivanje parlamenta, sistematiziranje korupcije… Drugim riječima, ako Plenković i jest nezasluženo stekao nadimak ‘novi Tuđman’, vrlo je vjerojatno da će ga zasluženo nositi – komentira Viktor Ivančić u Novostima.

Petak (19:30)

#nedamuse

Klauški: U zemlji bez opozicije tko bi bio lider opozicije? Zoran Milanović

Jadna je država u kojoj su sve nade u obuzdavanje apsolutističke vlasti spale na Zorana Milanovića. Teško mu je bilo glumiti vođu opozicije dok je bio u SDP-u, teško mu je bilo popravljati državu dok je bio u poziciji moći, teško će mu biti angažirati se u kontroli Andreja Plenkovića i HDZ-a. Jer, taman se ušuškao u svom zlatnom kavezu na Pantovčaku, ograničio se ovlastima i prilagodio uvjetima, čekajući da prođe vrijeme i navrše se godine radnog staža. Nažalost, nema druge tako utjecajne osobe na političkoj sceni, s takvom političkom težinom i iskustvom, koja bi mogla parirati sve jačem Plenkoviću, piše Tomislav Klauški.