Vedrana Rudan: Prijelomne vijesti! - Monitor.hr
12.08.2019. (17:00)

Kiseli krastavci koji se lome

Vedrana Rudan: Prijelomne vijesti!

Vijesti koje nas ovih dana lome često su i one “seksualne”. ŠTO MU GOVORITI ZA VRIJEME ODNOSA! ŠTO MU NIKAD NE REĆI ZA VRIJEME ODNOSA! Ti prijelomi me ostavljaju hladnom. Sve odgovore znam. Za vrijeme odnosa mu moraš govoriti da odlično jebe. Nikad mu ne smiješ reći da za vrijeme odnosa razmišljaš o Vakuli – piše Vedrana Rudan o zadnjoj klikbejt rezervi u vrijeme posvemašnjeg nedogađanja.


Slične vijesti

Jučer (23:30)

Ivodrej

Dežulović: Što može poći krivo?

Analitičari, kolumnisti i nezavisni intelektualci složili su se tada kako Hrvatska konačno ima civiliziranu stranku desnog centra profiliranu po svim zapadnim standardima – i kako je, što god mislili o novom HDZ-u, njihov trijumf nad zombijima s ekstremne desnice dobra vijest za Hrvatsku – polako onda počevši govoriti o eri Ive Sanadera: on više nije bio samo uljuđeno europsko lice HDZ-a, već je HDZ bio uljuđena europska stranka. I zaista, sad bez zaj…….., što je moglo poći krivo? Ja, recimo, jedva čekam vidjeti Hrvatsku petnaestak godina nakon Sanadera – skeptično će Dežulović u Novostima.

Danas (00:30)

Stranka Debeli Propuh

Kregar: SDP zatvorio i birokratizirao, opčinio svojim ritualima i za mlade postao dosadan

Nisu krivi oni koji nisu izašli na glasanje, već oni koji su ih trebali motivirati. Nedostatak entuzijazma nije posljedica toga da se nije htjelo i nije željelo već i nedostatka znanja kako pobijediti u otvorenom nadmetanju. Nisu krivi glasači koji nisu izašli, koji nisu zvali druge da izađu, krivi smo mi koji smo to odšutjeli. Hrvatska treba jaku radničku stranku, SDP se treba obnoviti nakon ovog testa javnog mnijenja da bismo imali ponovno vladu koja će zastupati radni narod – piše Josip Kregar nakon što je njegova stranka baš doslovce potučena na izborima (za što ne krivi Bernardića).

Jučer (22:30)

Bit će puno "ignore"

Ivica Đikić: Plenković će voditi politiku desnog centra s bunkerima prema desnici

Kolumnist Novosti predviđa da će Plenković u svom drugom mandatu voditi politiku koja je bliža njegovom stavu i svjetonazoru, njegovom shvaćanju mjesta koje je na političkom spektru namijenjeno HDZ-u: bezuvjetno proeuropski desni centar s pipcima pruženim malo ulijevo te s bunkerima i rovovima posađenima prema desnijima od sebe, uz stalne diverzantske akcije u protivničkim redovima.

Jučer (21:30)

Gotov je!, drugi deo

Basara: Godina raspleta

Ništa nije bilo isto. Demonstracije koje su usledile nisu bile ni nalik folirantskim seljačko-konceptualnim „protestima“ sa kerebečenjem i selfiranjima. O, ne. Svi okupljeni pred Kozačkom skupštinom – a bilo ih je svih boja – bili su ljuti ko risovi i ko zapete puške spremni da, ako treba, prime pendrek, ali, bogme, i da policaju razbiju glavu i da – ukoliko se nije radilo o takozvanom „samozapaljivanju“, razumećete na šta mislim – zapali policajna vozila – osvrće se Basara na sinoćnje prosvjede u Beogradu i predviđa dva scenarija, od kojih će oba Vučića, smatra Danasov kolumnista, skupo stajati.

Jučer (12:30)

Stranka koja nije znala ni kako ni čime pobijediti

Ante Tomić: U SDP-u trljaju ruke – kad najesen HDZ-u krenu štrajkovi i demonstracije…

“Ma, ljudi, znate šta, bolje da smo mi izgubili”, rekao je naposljetku vjerojatno Rajko Ostojić. “Kad najesen krene najgora kriza, ekonomija se sruši, a proračun ispari, kad ne bude ni za plaće ni za penzije, krenu štrajkovi i demonstracije, sto puta će nam biti bolje u oporbi.”

“Fala bogu”, složio se Zlatko Komadina, pokazujući na ekranu Andreja Plenkovića kako nasmiješeno nazdravlja Goranu Jandrokoviću. “Oni nemaju pojma šta ih je snašlo” – Ante Tomić u Slobodnoj.

Prekjučer (22:30)

Dežulović: Kako je Plenković zajebao Vučića

Aleksandar Vučić ima fantomski parlament bez opozicije i tako okruglu i apsolutnu vlast da je, svjestan bizarne situacije, nekim satelitskim strančicama koje nisu uspjele prijeći ionako spušteni prag već i sam ponudio nekoliko dekorativnih mjesta u vladi. U potpuno istim uvjetima Andrej Plenković, s druge strane, ima parlament s taman toliko opozicije za besprijekorni demokratski legitimitet, ali i jednako okruglu i apsolutnu vlast kao i Vučić: štoviše, vladu može sastaviti čak i bez dekorativnih satelitskih strančica što tradicionalno zuje oko HDZ-a. Kako? Eh, kako. Najlakše je reći da su Hrvati glup narod. Eto su Srbi pametni: s gotovo jednakom vlašću, sastavljenom od najgoreg ološa, Vučićeva je Srbija na kraju ispala diktatura turkmenistanskog tipa i balkansko bure suhog baruta, a Plenkovićeva Hrvatska uzorna zapadna demokracija i značajan onaj, kako se zove, čimbenik političke stabilnosti na Balkanu. Kažem vam ja, politika nije zajebancija, piše Boris Dežulović.

Prekjučer (20:30)

Bumo videli

Pitanje svih pitanja: Hoće li Plenković biti bolji ili još gori?

Plenkoviću više ne trebaju žetončići u Saboru, ne treba mu savez s Milanom Bandićem, ne treba mu Miroslav Škoro, pa čak ni Most, da ga odvlače prema desnici i zaustavljaju u reformama. Ali sada će Plenković ostati sam. Nema više alibija. Nema partnera na koje će svaljivati krivnju, nema žetončića iza kojih će skrivati vlastitu neodlučnost, nema dežurnih neprijatelja u stranci i na političkoj sceni na koje će skretati pažnju s vlastitih propusta, nema crnih vragova iza kojih će se skrivati. Sad je Plenković sam na sceni. I sad ćemo vidjeti njegov pravi karakter i njegov istinski politički kapacitet, piše Tomislav Klauški.

Prekjučer (14:30)

Pada vlada u susjeda

Vučić se lutanjem oko korone doveo u poziciju iz koje realno nema izlaza. Je li ovo njegov konačan kraj?

Ako sada povuče odluku o uvođenju policijskog sata, to će značiti da je popustio pod pritiskom i da za takvom mjerom nije bilo nikakve potrebe. Ukoliko pak nastavi inzistirati na njoj, bijes će rasti i sasvim je izvjesno da će desetine tisuća ljudi izaći na ulicu i ignorirati policijski sat. Kad se to dogodi, jedino što Vučiću preostaje bit će da pošalje policiju na njih, čime će zapečatiti vlastitu sudbinu i bit će samo pitanje dana kad će pasti s vlasti, piše Dragan Markovina.

Ponedjeljak (21:00)

Počivao u miru

Klauški: Bernardić je otišao. Prekasno. Ali to ne znači da se SDP spasio

Današnja ostavka Davora Bernardića došla je prekasno za SDP, ali i za Hrvatsku koja ostavlja HDZ praktički bez opozicije u naredne četiri godine. Bernardić je u promašio sve što je mogao. U jeku afirmacije žena i borbe za prava žena, on žene nazove eksperimentima i makne ih sve (osim jedne) sa čelnih mjesta lista. U jeku borbe protiv najezde klerikalnog-konzervativizma, on pusti aktiviste, udruge i medije da predvode borbu za ljudska i manjinska prava. Ukratko, Bero je promašio duh vremena, kao što to SDP već godinama čini. I ono najvažnije, ni Bernardić ni SDP nisu izgledali kao da im je doista stalo da dobiju izbore. Ne kao što je to, po tko zna koji puta, pokazao HDZ. Nisu se borili, nisu se izlagali, nisu se zalagali. A kad su kritizirali, onda su obično promašivali – piše Tomislav Klauški i drugu kolumnu danas.