Video: Prvi put da se Falcon nije uspješno prizemljio - Monitor.hr
06.12.2018. (13:30)

Space 13

Video: Prvi put da se Falcon nije uspješno prizemljio

Prvi put otkad je SpaceX počeo s vraćanjem svoje flote Falcon 9 kompanijina raketa se nije uspjela prizemljiti, čime je sada prekinut niz od 12 uspješnih prizemljenja. Iz tvrtke Elona Muska kažu da će Falcon biti za baciti, osim ako je neoštećen padom o more. The VergeSlične vijesti

Subota (12:30)

Samo dvije kockice za potpalu

Elon Musk bi bombardirao Mars, da ga malo ugrije

Teoretski, bombardiranje Marsa termonuklearnim bombama na njegovim polovima izazvalo bi isparavanje vode zarobljene u ledu. U atmosferu bi se tako ispustio i ugljični dioksid, čime bi se na Marsu stvorio efekt staklenika. Znanstvenici, međutim, kažu da ovo zasad nije moguće zato što na Marsu nema dovoljno zarobljenog ugljičnog dioksida da se njegovim oslobađanjem proizvede željeni učinak i zato što se čestice iz Marsove atmosfere stalno gube u dubokom svemiru pa bi ispareni CO2 polako ali sigurno iscurio iz atmosfere. Muskov cilj je napraviti ljudsku koloniju na Marsu, zato je prekjučer i objavio tvit “Nuke Mars”.

 

29.07. (17:00)

Čovjek koji je već spojen na Muskov moždani interfejs: Da i nisam doživio nesreću poželio bih da mi ugrade implant

Pred desetak dana Elon Musk je objavio da radi na sučelju koje spaja mozak direktno s računalom, vrlo složena i ludo uzbudljiva stvar čija video prezentacija traje sat i 45 minuta. Prvi pokusi su rađeni na životinjama, ali ima ljudskih dobrovoljaca. Jedan od njih je i Nathan Copeland koji je doživio prometnu nesreću i ostao paraliziran od vrata naniže. MIT Technology Review donosi razgovor s njim, a tamo se može pronaći linkove na opširnije o toj temi.

19.07. (20:30)

Mjesečev godišnji

Elon Musk: Možemo sletjeti na Mjesec za dvije godine, misija s ljudima za četiri

A kad već putujemo daleko, kaže SpaceX-ov šef u intervjuu Timeu, onda bi letjelica trebala biti dovoljno velika da nosi teret od kojeg bi se moglo napraviti stalno nastanjenu znanstvenu bazu na Mjesecu (kao što takva postoji na Antarktici). Objašnjava on da je njegova filozofska baza za ova razmišljanja “Svemir je odgovor, koja su pitanja?” (po uzoru na Douglasa Adamsa), a cilj je – postati multiplanetarna vrsta i osigurati održivu klimu na Zemlji.

 

26.02. (12:00)

Elon Musk se ponovno usosio s tvitom: Objavio da će Tesla ove godine proizvesti oko 500 tisuća automobila, financijski regulator smatra da je time prekršio nagodbu iz prošle godine

13.02. (09:00)

Čovjek koji je pao sa Zemlje

Elon Musk: Preseljenje na Mars bi jednog dana moglo koštati 100.000 dolara

Elon Musk, osnivač SpaceX-a i Tesle, napisao je na Twitteru koliko će koštati preseljenje na Mars na kojem radi. “Zavisno od broja zainteresiranih, uvjeren sam da će cijena preseljenja na Mars biti jeftinija od 500 tisuća dolara, a možda će čak biti jeftinije od 100 tisuća. Većina ljudi u naprednijim gospodarstvima će moći prodati svoje domove i preseliti se na Mars, ako to žele”. Musk je poznat po neodgovornim tvitovima, jedan iz prošle godine ga je koštao mjesta direktora Tesle i 20 milijuna dolara kazne.

28.11.2018. (18:00)

Elon Musk: Nitko nije promijenio svijet radeći 40 sati tjedno

26.11.2018. (15:00)

Intervju sa Elonom Muskom: Postoji 70% šane da se preselim na Mars [video_icon]