Women Who Draw - ilustratorice na jednom mjestu - Monitor.hr
09.01.2017. (20:19)

Sve boje i tehnike

Women Who Draw – ilustratorice na jednom mjestu

Women Who Draw je web stranica otvorena za ilustratorice i umjetnice koje rade freelance. Cilj je dati prostor, platformu za izražavanje autoricama koje pripadaju manjinskoj grupi ili LGBT zajednici, što ih čini manje vidljivijima izdavačima.


Slične vijesti

26.01. (11:00)

Reci mi to slikom

Pogled u prostor i vrijeme scene

Umjesto klasičnog novinarskog izvještaja, Ivana Pipal na razgovor o nezavisnoj sceni, obilježen temama na koje se iz Kulturpunkta neprestano vraćaju, odgovora – ilustracijom. Rezultat su ilustracije kojima Pipal interpretira dva pojma koji su obilježili razgovore o nezavisnoj sceni: produkcija umjetničkog rada kao proces suočen s mnogim izazovima kojima umjetnici, organizacije i kustosi koji djeluju u “nezavisnim uvjetima” moraju doskočiti, te status nezavisne scene kao mitološkog mjesta. Kulturpunkt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kulturpunkt (@kulturpunkt)

24.09.2017. (21:15)

Zanimljiva interaktivna ilustracija

30.03.2017. (23:00)

7 znanstvenih ilustratora za koje se treba znati…

20.01.2017. (15:53)

Ilustratorice koje preuzimaju Instagram

10.06.2016. (11:22)

Ilustrativan primjer

Zdenko Bašić: Gospodar čudesnih svjetova

“Da bih animirao, snimio film ili radio bilo što, moram imati što za ispričati. Ilustracija za mene može otvoriti svijet knjige tvoreći unutarnji svijet u meni samome; aktivira ono što se zove mašta i direktno me uključuje u knjigu, kao sudionika”, govori u intervjuu za Playboy svestrani vizualni umjetnik Zdenko Bašić, koji je za inozemstvo ilustrirao Alisu u zemlji čudesa, snimio 10-minutni film ‘Priča o snijegu – Anđeli u snijegu’, djela su mu prevedena na više od 15 jezika, a stvaralaštvo mu određuje prepoznatljiva bajkovitost.