10 najplaćenijih youtubera u 2021.: Prvi je Mr.Beast sa 54 milijuna dolara i 88 milijuna pretplatnika - Monitor.hr
17.01.2022. (12:00)

Ma kakav Hollywood

10 najplaćenijih youtubera u 2021.: Prvi je Mr.Beast sa 54 milijuna dolara i 88 milijuna pretplatnika

Prema novoj ljestvici, u 2021. je s trona, nakon nekoliko godina, skinut danas desetogodišnji Ryan Kaji, recenzent igračaka. Na njegovo mjesto zasjeo je 23-godišnji Jimmy Donaldson, poznat kao Mr.Beast, američki zabavljač poznat po svojim neobičnim izazovima, velikodušnom dijeljenju novca sudionicima te raznim dobrotvornim akcijama. Njegovi videi su pogledani 10 milijardi puta, dvostruko više nego prošle godine. Deseti na listi zarađuje 16 milijuna dolara. Top listu je napravio Forbes / Bug ima prijevod.
Za usporedbu, ovdje je lista najbolje plaćenih hollywoodskih zvijezda u 2021. godini. Zarade su usporedive, no, najplaćeniji, Dwayne Johnson, je zaradio manje – 42 milijuna dolara.


Slične vijesti

09.12.2023. (08:00)

Sve jasno

Youtuber koji je odselio iz Srbije o stvarima koje ne voli u svojoj državi

Prva stvar koju ne voli je depopulacija vidljiva u samim gradovima koji propadaju, nije ljubitelj socijalističke arhitekture u vidu ogromnih betonskih blokova. Posebno ističe birokraciju koju opisuje kao posebnu vrstu pakla (zvuči poznato?), dok za poltiičku situaciju kaže kako nema opozicije, dok kao građanin osjeća da nije dobro kritizirati vlast jer te društvo oko tebe proglasi autošovinistom. Living ironically in Europe, koji ima više od 220 tisuća pratitelja na Youtube-u.

26.06.2021. (00:30)

Posao kao i svaki drugi

Mladi Osječanin radi full time kao YouTuber, ima preko 270 tisuća pretplatnika

To je zahtjevan posao. Potrebno je strpljenje i ogromna količina vremena. Ja primjerice koji put na videu radim 10 do 15 sati dnevno, a drugi put samo sat vremena. Ponekad ne vidiš danima nebo i sunce jer si u sobi i editaš videe, šalješ mailove, dogovaraš se, itd. U početku ti to ide slabije jer moraš naučiti što publika želi i koja su njihova očekivanja… Meni osobno je bilo bitno završiti fakultet i imati neku sigurnost, kao što sam već ranije spomenuo, kako bih, u slučaju da se ovo naglo promijeni, imao diplomu i mogao naći nešto drugo što bih mogao raditikaže Ivan Rado, poznat kao Malajski Tapir.

11.03.2021. (15:30)

Hey Joe, pa kako sad to!?!

Hrvatski YouTuberi od lipnja će plaćati dodatni porez SAD-u

Domaći YouTuberi dobivaju ovih dana obavijesti o tome da će im zarada uskoro biti umanjena za porez po odbitku (withholding tax) koji je potrebno platiti u SAD-u. Porezom po odbitku oporezivat će se samo prihodi autora nastanjenih izvan SAD-a, i to samo oni prihodi koje su im generirali gledatelji koji dolaze iz SAD-a. Stopa će biti od 0% do 30%, ovisno o poreznom razredu (YouTuberi moraju dostaviti svoje podatke). Bug.hr

13.11.2020. (18:30)

Malo čarolije u svemu

Cottage Fairy – ljepota u jednostavnim trenucima svakodnevice

Vila se zove Paola, ima 23 godine i odabrala je život daleko od civilizacije. Na svom YouTube kanalu daje uvid u svoj svakodnevni život, u skladu s prirodom, pa tako sama boji odjeću, skuplja cvijeće i bilje od kojih radi čaj i ulja, uzgaja povrće u malom vrtu i sve što radi začini s malo čarolije jer joj je hobi umjetnost. Poručuje da je ljepota u jednostavnosti.

11.11.2020. (21:30)

Mir, priroda i hrana

Li Ziqi – ljepota života na selu

Jedna od popularnih YouTubera je Li Ziqi, posebna po tome što kreira divno smirujuće i nevjerojatno inspirativne snimke života na selu u Kini, gdje živi sa svojom obitelji. U svakom videu pratimo proces sadnje, berbe i spremanja različitih namirnica, koje na kraju postaju kreativni obroci.

30.11.2019. (16:30)

YouTrip

U kina stiže film ‘Ideš? Idem!’ s YouTube zvijezdama iz regije

Dugometražni igrani prvijenac Ljube Zdjelarevića okuplja najveće Youtube zvijezde i influencere regije – Veroniku Rosandić, Kaju Kočevar – ‘Kaya Solo’, Vida Juračića, Frana Lauša, Bogdana Ilića – ‘Baku Prase’, Niku Ilčić, Amela Družanovića – Mecu Cazina, Nenada Krstića – Tonyja TCTN i mnoge druge. Priča je jednostavno – putuju od Zagreba do Istanbula, a na putu svatko od glumaca predstavlja samog sebe. U kina stiže 5. prosinca. T-Portal

04.12.2018. (12:15)

Tatina si ljubav i tatino zlato

Najviše na YouTubeu zarađuje – 7-godišnjak, i to 22 milijuna dolara

YouTuber s najvećom zaradom na svijetu je 7-godišnji Ryan koji ima kanal Ryan ToysReview, a u prošlom jednogodišnjem razdoblju (od srpnja do srpnja) dječačić je zaradio 22 milijuna dolara, po Forbesovoj listi. Dječak priča o igračkama, a kaže da ga djeca gledaju “zato što sam zabavan i smiješan”. Drugi na listi YouTubera s najvećom zaradom je Jake Paul s 21,2 milijuna dolara, a treći The Dude Perfect s 20 milijuna. 10 najvećih YouTubera zaradilo je u godini dana 180 milijuna dolara, 42% više nego godinu prije.

06.11.2018. (12:30)

Srednja YouTuberska škola

Nika Ilčić – najpoznatija hrvatska YouTuberica zarađuje do pet prosječnih plaća mjesečno

Dedi i baki nije jasno zašto i kako i radi čega mi se to dešava, zašto me ljudi prate; pogotovo što nisam napravila ništa pametno u smislu da sam otkrila penicilin ili toplu vodu – kaže 17-godišnja Nika Ilčić, najutjecajnija hrvatska YouTuberica. Objavljuje na kanalu XFABNIKSX, ima i Instagram, a na prigovore da influenceri ništa ne rade odgovara kako njoj treba i po nekoliko sati za jedan video te da je ovo ljeto s mamom “posjetila 110 gradova da me upoznaju moji pratitelji, napisala knjigu i ako to izgleda da se ništa ne radi, onda OK, mi ništa ne radimo”. Njena zarada – od dvije do pet mjesečnih plaća u Hrvatskoj. Bavi se modom i ljepotom. Instagram