Ante Tomić: Smrtonosni bećarac iz Škorine tamburice - Monitor.hr
18.09. (23:30)

A tamburica ubojita samo izdaleka pa se morao odmaknut do SAD-a

Ante Tomić: Smrtonosni bećarac iz Škorine tamburice

Neobično je kod Domovinskog rata da se on stalno mijenja, svaki je dan drugačiji, kao rijeka. Dvadeset pet godina od rata ovdje se još otkrivaju novi junaci i nova junaštva. Eto, na primjer, za Miroslava Škoru bi do jučer rekli da je bio obična, civilna kukavica… Tip ima manje braniteljskog staža od Viktora Ivančića, a nastupa ponosno i uvrijeđeno kao da je on, lično, oslobodio domovinu. On je danas ikona naše borbe i stradanja. On je, kaže, “1991. na ramenu nosio tamburicu.” Pa to je zbilja za popišat se od smijeha – piše Ante Tomić povodom jednog otužnog otkrivanja spomenika pravom ratniku.


Slične vijesti

Danas (12:30)

Odnos prema Holokaustu

Ante Tomić: Kako je Merkel očitala lekciju desnici o plaćanju jednog duga

“Angela Merkel nije tražila druge krivce, nalazila ispriku za zločin, umanjivala ga ili, nedao Bog, sumnjala da se on uopće dogodio. Nije, nadalje, naglašavala da je i na njihovoj strani mnogo nedužnih stradalo, premda su milijuni njemačkih civila ostali zgnječeni pod ruševinama nakon katkad potpuno besmislenih savezničkih bombardiranja. Nije spomenula njemačke vojnike koji su još i godinama poslije rata skapavali kao životinje u sovjetskim logorima u polarnom pojasu, a ni njemačke supruge, majke i kćeri koje su crvenoarmejci silovali” – Ante Tomić, Jutarnji.

Srijeda (21:30)

Krivotvorenje povijesti

Ante Tomić: Tvrditi da je Tuđman bio veliki državnik drska je povijesna krivotvorina

“Tvrditi da je netko tako pogrešnih nazora, sablažnjivih uzora, zakočen predrasudama, sujetan, zadrt, sitničava prznica koja se, za ne vjerovati, uspjela zakrviti i s maloljetnicima s Dinamove tribine, bio veliki državnik, drska je povijesna krivotvorina kao da bi tkogod kazao, šta ja znam, da je Neki to vole vruće bio odličan bend” – Ante Tomić, Slobodna.

Božićna rasprodaja softverskih ključeva za Windows 10 i Office već od 9 eura!

Sad il' nikad. Iskoristite prigodne božićne popuste da biste izuzetno jeftino nabavili legalne Windows 10 i drugi Microsoftov softver. Tvrtka Keysworlds nudi vam na ionako niske cijene još dodatni popust od 35 posto pomoću promotivnog kupona ("CMOFF35") tako da Windows 10 Professional košta 9,09 €, Windows 10 Prof. + Office 201625,34 €, Office 36514,29 €. U ponudi je preko 20 naslova. Kupnjom (kartica ili Paypal) odmah dobivate aktivacijski ključ za softver na vaš email. Opširnije

08.12. (11:30)

Zmija ga za ruku ugrizla

Ante Tomić: Priča o nesretnom Hrvatu koji je umalo kupio srpsku Coca-Colu

“Dakle, što se dogodilo? Građanin je bio u šopingu, na odjelu bezalkoholnih pića, krenuo je rukom uzeti litru svoga omiljenog gaziranog soka, da bi u posljednji čas ustuknuo kao da je kraljevska kobra sikćući izletjela između plastičnih boca. Usta su mu se osušila, a srce divlje čekićalo: na etiketi je bio naslikan Srbin!”, uvijek zabavan Ante Tomić na Jutarnjem.

05.12. (13:30)

Sa svetog Nikole na sveti Šlager

Ante Tomić o koncertu Zoran pjeva Arsena – grijeh je to propustiti

Tomić je ovaj puta preskočio politiku – hvala mu na tome – i najavljuje zagrebački koncert Zorana Predina na kojem će ovaj pjevati Arsena: “Nastupali su zajedno pet, šest puta godišnje. Ako bi koji od njih napravio veći koncert, obično bi pozvao onoga drugoga kao gosta. U jednom im se trenutku krajem devedesetih i Matija pridružio. Posljednji put sreli su se krajem lipnja 2015. u Esplanadi, da dogovore nekakvu gažu, koja se naposljetku nije dogodila jer je stariji kolega po prilici mjesec dana kasnije, da oprostite, umro. Predin je s njim imao, u svemu, sedamdesetak, osamdeset nastupa i snimio možda dvadeset pet njegovih pjesama posijanih na različitim albumima i pjeva ih često i rado, u spomen na pokojnog prijatelja”.

 

01.12. (22:30)

Dobra fotka na Instagramu

Ante Tomić: Sve što želim za Božić je…

“Josip je istrčao iz štale na livadu kako bi uredio sve za adventski sajam koji je prije nekoliko dana dogovorio s kraljem Herodom, a Marija je ostala na slami sa sinom, izbezumljena i očajna. Tri kralja uskoro su se drznuli vratiti unutra i nastaviti fotografirati Isusa sa svojim darovima. “Gospođo, molim vas”, govorili su skakućući s podignutim mobitelima, “ako bi mu mogli samo malo podignuti glavu”, piše Ante Tomić za Jutarnji.

28.11. (12:30)

Mamin premijer

Tomić: Plenković je razmaženi napuhanac koji zaslužuje da ostane bez posla

Nakon svega, zaista, Andrej Plenković i zaslužuje da izgubi izbore u stranci, i da ga se HDZ riješi, kao što se HDZ uvijek riješi bivših predsjednika, i da on ostane bez posla, ureda, službenog automobila, šofera i tajnice, i da u svojim pedesetima počne napokon nešto ozbiljno raditi i naposljetku, prekasno, shvati kako je život težak – piše Ante Tomić u Slobodnoj.

25.11. (12:00)

Pet omiljenih knjiga Ante Tomića

Zanimljiva obrazloženja. Za “Antologiju suvremene hrvatske gluposti” Borisa Dežulovića i Predraga Lucića kaže: Bez konkurencije, najvažnija knjiga objavljena u hrvatskoj državi i najtočnija dijagnoza zašto ta država nije imala šanse. Uzmite ovu zbirku citata probranih iz Feralove kultne rubrike Greatest shits kad vam netko krene pričati o takozvanim herojskim godinama, o čistoći i nevinosti izvornog tuđmanizma i shvatit ćete kako je sve ovo otpočetka bila jedna sramotna moralna i intelektualna mizerija. Dok ne posudite, kupite knjigu evo nešto citata. Rubriku 5 omiljenih knjiga radi Index

23.11. (22:46)

Ante Tomić: Obrazovani se ovdje uskraćuju i ponižavaju, a neuki nagrađuju

O štrajku prosvjetnih radnika mnogi imaju podvojena mišljenja. Jednima se ne sviđaju sindikalni povjerenici, drugi nisu zadovoljni školama, treći upozoravaju da broj učitelja raste, a broj đaka pada, četvrti izražavaju nekakvu svoju pažljivo sročenu, razumnu i opreznu sumnju. Sve je to, međutim, bezveze. Svaki je argument protiv pobune učitelja glup jer promašuje bit, ne dotiče ono načelno i temeljno zbog čega vrijedi ustati, a što se najbolje može vidjeti u priči o povlaštenim mirovinama za biskupa Jezerinca i vikara Mamića. Zbog užasne, nakazne nepravde da se obrazovani ovdje uvijek uskraćuju i ponižavaju, a neukost, prostaštvo i nasilje obilato nagrađuju, morate željeti da ova revolucija uspije. Ako ne uspije, najebali smo – piše Ante Tomić za Jutarnji.

17.11. (10:30)

Heroj Vrlike

Ante Tomić: Pobunjeni bankovni službenik Srđan D.

“Slučaj Srđana D. dirne vas do suza jer je on pred penzijom, nadomak šezdesete, sa ženom, četvero velike djece i starom nepokretnom materom, vjerovao da za njega još sve može dobro završiti. Voljeli biste navijati za ocvalog pustolova s torbom punom ukradenih milijuna, ali niste, nažalost ili nasreću, ostali bez pameti kao on”, piše Ante Tomić za Jutarnji.