Dario Juričan postavio kamen temeljac Muzeju korupcije na Hipodromu i piše Bandiću pismo - Monitor.hr
07.06.2019. (08:30)

Dario Juričan postavio kamen temeljac Muzeju korupcije na Hipodromu i piše Bandiću pismo

Biograf Milana Bandića redatelj Dario Juričan, koji na temu Bandića radi filmski doktorat “Kumek”, ima svako toliko real-life trailere.

Jeste li podržali Juričanovu crowdfunding kampanju za “Kumeka”. Autor je napravio dva odlična i važna dokumentarca – Gazda i Gazda: Početak, budite mecene, to se uvijek višestruko vraća.


Slične vijesti

10.01. (09:30)

Dario Juričan Corruption News Bulletin

Juričan napisao i Davoru Bernardiću ljubavno pismo: Bero, nešto ne razumijem

Već godinama pratim tvoj promišljeni rad, tvoje majstorije. Bero, ja ću odmah o Adventu. Ne da mi mira. Obojica znamo da je tvoj dobri prijatelj Dalibor Bastalec, onaj kojem dolaziš na godišnjice DVD-a Blaškovec i kojem, zajedno s Milanom Bandićem, uveličavaš rođendane, imao upravo na glavnom zagrebačkom trgu u vrijeme Adventa jednu lijepu kućicu. Nije naravno ta kućica bila na Daliborovo ime, već na ime njegove sestre, ali ti dobro znaš kako to ide, Bero, jer si već godinama okružen ljudima iz takvog miljea, još otkako ti je Milan bio mentor u SDP-u… Ti si predsjednik SDP-a, a tvoj dobri prijatelj Dalibor Bastalec je glavni tajnik stranke Bandić Milan 365 – stranke rada i solidarnosti. Istog onog Bandića koji vam ne želi dati izvješće o Adventu, a izabrani predsjednik Milanović označava ga kao žarište korupcije… Facebook

09.01. (14:30)

Darijev holding

Juričan prespavao u šatoru pred Holdingom, najavio da će preimenovati Bundek u – “Bandek”

Redatelj Dario Juričan (a bogme i aktivista i performator) prespavao je noćas u šatoru ispred Zagrebačkog holdinga, gdje ga je posjetila i policija, ali ne i Milanović, kojem se nadao. Jučer je ondje dijelio janjetinu zato, kako je rekao za N1, “da omastimo brk. Imamo metaforičku razinu i stvarnu razinu. Na metaforičkoj smo omastili brk sa janjetinom, a na onoj drugoj htjeli smo omastiti sa Zagrebačkim holdingom”.

Hvala svima koji su došli podržati desant na Holding!Ujutro se uprizorio i djelatnik Holdinga i iskusni kolega Mirko…

Gepostet von Želim biti Milan Bandić predsjednik RH am Mittwoch, 8. Januar 2020

08.01. (20:53)

Mič' se Bandiću!

Juričan se utaborio sa šatorom ispred Holdinga, dijeli janjetinu i ne miče se dok mu ga ne predaju

Programom koji traje do četvrtka ujutro, predviđeno je ‘maštenje ruku janjetinom, potkupljivanje medija, konzultacije u kombiju o tome kako maznut lovu na Adventu kao i zapošljavanje u Knjižnicama, Čistoći i Gradskim grobljima’ »Ja sam mala sitna duša, kriminalac, ovo preko su fini ljudi«, izjavio je novinarima Juričan koji je u šator u sklopu akcije »100% ZA HRVATSKU & 366% ZA HOLDING!« pozvao građane na janjetinu. Novi list (Hina)

03.01. (14:30)

Pukotine u iskrenim koruptivnim namjerama

Dario Juričan podnio Trgovačkom sudu zahtjev da ga se kao vjerovnika imenuje Likvidatorom Grada Zagreba

U zahtjevu Juričan kaže: Prema Zakonu o trgovačkim društvima, članku 114. Sud može imenovati likvidatora koji nije član društva, a to može biti i fizička osoba vjerovnik tog društva. Kao likvidator, Grad Zagreb bih zbog ogromne količine smeća nagomilanog od 2000. likvidirao, a administraciju i ostale javne servise Zagreba pripojio bih najbližem ozbiljnijem gradu – Bjelovaru. Dugovi koje Zagrebački holding ima prema meni bili bi time anulirani.

(Zaboga, Zagreb pripojiti nekorumpiranom Bjelovaru! Kome smo to dali glas!)

30.12.2019. (22:30)

Mudro govoriti, a ne glupo šutjeti

Rašeta: Juričan iznio dijagnozu koju je trebao izreći Milanović

Boris Rašeta odlično je sumirao Juričanov projekt i točno prozvao Milanovića: “Juričan je iznio dijagnozu bolesti na smrt, od koje boluje ovo društvo, a koju je trebao izreći Zoran Milanović. Ono što bi trebalo biti esencijom opozicijske politike razumne srednje struje postalo je u našoj sredini pukim anarhoegzibicionizmom… U prostor iz kojeg se povlače milanovići i bernardići upadaju pernarikolakušići i slični koje gura HDZ kako bi kapacitet protesta uvijek bio pod kontrolom”.

27.12.2019. (10:30)

Kum 4

Udruženi adventski poduhvat – prvi isječak iz filma ‘Kumek’ o Bandiću

Redatelj Dario Juričan objavio je prvi isječak iz svog filma ‘Kumek’ o zagrebačkom gradonačelniku Bandiću, snimljen na manifestaciji Ljeto na Zrinjevcu, a na kojem su prikazani ključni ljudi iz afere advenske kućice. Pored Bandića je Denis Mohenski, “kralj” zagrebačkog Adventa s najvećim brojem kućica, zatim Zdravko Krajina, Bandićev vozač koji iznajmljuje kućice na Jelačićevom trgu, inače prijatelj Mohenskog, zatim Anita i Darko Tuček, ključni svjedoci u aferi Bundekfest, te Robert Ljutić neformalni tjelohranitelj Milana Bandića.

23.12.2019. (08:30)

A to se računa

Juričan: Ja sam nemoralni pobjednik izbora

Juričan je osvojio 4,36% glasova na predsjedničkim izborima nakon čega je rekao da je on “nemoralni pobjednik predsjedničkih izbora” te da nakon takvog rezultat ide po svoj politički plijen – Zagrebački holding. Sljedeći projekt – postavljanje jumbo plakata s likom Milana Bandića po Zagrebu, kako bi za vrijeme predsjedanja Hrvatske EU-om “pokazao toj ekipi tko drma Zagrebom”. Pohvalio se da je u Indoneziji dobio 33% glasova!

21.12.2019. (00:40)

Sad je sigurno

Juričan ovjerio obećanja kod javnog bilježnika: “Dat ću Hrvatsku u koncesiju”

Dario Juričan ovjerio je svoja predizborna obećanja kod javnog bilježnika. Među njima je uvođenje korupcije u Ustav, uvođenje osmog padeža – koruptiva (kome, koliko), korupcija kao državna religija i davanje Hrvatske u koncesiju. “Na Pantovčak ću postaviti bistu rezača etiketa Milana Bandića, pomilovat ću Ivu Sanadera, Miroslava Kutlu, Zdravka Mamića i Ivicu Todorića, i radit ću za sebe. Ali i za Vas”, navodi se u ovjerenim obećanjima predsjedničkog kandidata.