Đikić: Novine nisu serija o mojim dogodovštinama u Novom listu - Monitor.hr
13.10.2016. (10:59)

Tako svi kažu

Đikić: Novine nisu serija o mojim dogodovštinama u Novom listu

“Ova serija nije zbirka mojih dogodovština iz Novog lista i ovo nije serija o tomu, koliko god se logično nametala takva pomisao. Trudio sam se da dramski što uvjerljivije pokažem funkcioniranje redakcije dnevnog lista i utoliko su moguće paralele i s Novim listom i s drugim redakcijama. Sve drugo je fikcija i pripovijedanje”, kaže Ivica Đikić u intervjuu za Telegram. Njegova serija Novine uskoro stiže na HTV.Slične vijesti

02.08. (13:30)

Psihijatrijska desnica

Ivica Đikić: Škoro i Thompson na suprotnim stranama, ali na krivom mjestu

Ivica Đikić u Novostima duhovito analizira bizarnu situaciju oko politički nabrijanih koncerata – istu večer, 4. kolovoza Miroslav Škoro pjevat će u Sinju, a Thompson u Splitu, sve povodom proslave Oluje čime se došlo do teže zbrke “u desnim glavama: dobar dio iskrenih poklonika borbenijeg i nabrijanijeg Thompsona prisustvovat će Škorinom koncertu, jer Škoro sad politički predstavlja ono što je dosad personificirao Perković, to jest radikalni otklon udesno u odnosu na desni mejnstrim. Da se nije odlučio za predsjedničku kandidaturu, Škoro bi bio idealni estradni amblem Kolinde Grabar-Kitarović… Ovako su se dva posvađana kuma stjecajem okolnosti našla na suprotnim stranama, ali ujedno na stranama koje su nasuprot njihovim autentičnim pozicijama”.

19.07. (21:30)

Plenković odlučio, Šeks treba uvjerit HDZ

Ivica Đikić o rekonstrukciji vlade: Zora očajnika

Umjesto politički jače Vlade, što bi valjda trebao biti smisao rekonstrukcije, Plenković stvara neku vrstu tehničkog kabineta čiji će članovi biti maksimalno lojalni premijeru, jer ničem drugom ne mogu zahvaliti svoj iznenadni politički uzlet. To je isti onaj Plenkovićev koncept koji je iznjedrio Karla Resslera za prvog na HDZ-ovoj listi na europske izbore: taj koncept doživio je neuspjeh – analizira Ivica Đikić za Novosti promjene u vladi.

05.07. (23:30)

Škrt, na moralu

Ivica Đikić: Kuščević je personifikacija nakaradnog HDZ-ovog modela funkcioniranja

To je model lokalnih kabadahija, koji politiku shvaćaju i kao poligon za pronalaženje uglavnom legalnih metoda za realizaciju privatnih materijalnih planova i za brzo bogaćenje podalje od očiju velikih metropolitanskih medija – analizira Ivica Đikić u Novostima aferu ministra uprave i Plenkovićevu obranu debelo kompromitiranog tajnika HDZ-a.

11.06. (21:30)

Neka sveučilišta i drže do sebe

Rudanu i Đikiću počasni doktorati Sveučilišta u Splitu

Dva ponajbolja hrvatska znanstvenika nešto mlađe generacije, prof. dr. sc. Igor Rudan te prof. dr. sc. Ivan Đikić dobit će u petak počasne doktorate Sveučilišta u Splitu. Obojica su radili na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu te su i dalje njegovi suradnici, a doktorati idu za njihovo iznimno znanstveno stvaralaštvo i doprinos promociji splitskog sveučilišta. Večernji

29.04. (10:30)

Ivica Đikić: EU liste za polijetanje

Ivica Đikić analizira svježe stranke i liste koje dostižu kakvu-takvu relevantnost, a kojima će europski izbori biti prvi samostalni ispit na izborima nacionalne razine. Start Dalije Orešković: previše je stihije i igre slučaja te konfliktnosti koja prečesto proizlazi iz ličnog animoziteta, političkog amaterizma i narcisoidnosti… Lista Kolakušića: Kolakušić pati od manjka osobne vjerodostojnosti i uvjerljivosti, no ne fali mu teških riječi, ambicije, jednostavnih rješenja za kompleksna pitanja… Zelena ljevica: Ova logična koalicija složila je kadrovski dobru listu i vodi prilično zanimljivu i pametnu kampanju, ali i dalje ne uspijeva u znatnijoj mjeri privući pažnju birača… Neovisni za Hrvatsku teško će do jednog europarlamentarnog mandata, kao i ostale manje stranke i liste pozicionirane desnije od HDZ-a, a da su formirali jednu listu – čemu se najžešće suprotstavio upravo Hasanbegović – možda su se mogli nadati i drugom mandatu. Ivica Đikić, Novosti.

24.09.2018. (13:30)

Čemer, tuga i jad

Ivica Đikić: Rijeku u seriji opravdano tretiramo kao glavni grad Hrvatske

Ivica Đikić, scenarist serije “Novine” koja kreće s prikazivanjem večeras u 21 na HTV1, u intevjuu za Novi list: Po mom mišljenju, druga sezona je osjetno bolja od prve u svim ključnim elementima koji čine dramsku seriju, pri čemu, naravno, mislim i da je prva sezona bila dobra i da je bila ozbiljan iskorak u domaćoj, i ne samo domaćoj, televizijskoj dramskoj produkciji. Radnja je u drugoj sezoni zgusnutija, sve je kompaktnije, preciznije i kardinalnije, a kad kažem kardinalnije, pod tim mislim i mračnije, pesimističnije, beznadnije.

27.08.2018. (13:05)

Lud, zbunjen

Ivica Đikić: Predsjednik predsjednika mije

Dodik je odlučio zgaziti ili razvodniti sve što je u vezi Srebrenice ustanovio Haški sud i što je utvrdilo pravosuđe BiH. Je li to učinio samo zbog prikupljanja glasova na predstojećim izborima? To svakako jest primarni motiv, ali tu je i pomoć Aleksandru Vučiću, kojem treba skretanje pažnje s definitivnog srpskog pozdravljanja s Kosovom.

18.08.2018. (23:55)

Šaka jada

Ivica Đikić o oporbi

Izbjegavamo prenositi politiku koliko je moguće jer vrlo malo aktera zavređuju pažnju. Međutim, ima novinara koji zavređuju pažnju pa je zato ima. Ivica Đikić za Novosti donosi pregled stanja u oporbi, evo rezimea: SDP – agonija koja teče, Most – oporba Plenkoviću, a ne HDZ-u, Živi zid – iscrpljeni potencijal rasta, Amsterdamska koalicija – borba za opstanak, HSS – hrabri i neizvjesni eksperiment, Neovisni za Hrvatsku – fokus na trgovinu u Zagrebu.