13.10.2016. (10:59)

Tako svi kažu

Đikić: Novine nisu serija o mojim dogodovštinama u Novom listu

“Ova serija nije zbirka mojih dogodovština iz Novog lista i ovo nije serija o tomu, koliko god se logično nametala takva pomisao. Trudio sam se da dramski što uvjerljivije pokažem funkcioniranje redakcije dnevnog lista i utoliko su moguće paralele i s Novim listom i s drugim redakcijama. Sve drugo je fikcija i pripovijedanje”, kaže Ivica Đikić u intervjuu za Telegram. Njegova serija Novine uskoro stiže na HTV.Slične vijesti

Utorak (21:30)

Neka sveučilišta i drže do sebe

Rudanu i Đikiću počasni doktorati Sveučilišta u Splitu

Dva ponajbolja hrvatska znanstvenika nešto mlađe generacije, prof. dr. sc. Igor Rudan te prof. dr. sc. Ivan Đikić dobit će u petak počasne doktorate Sveučilišta u Splitu. Obojica su radili na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu te su i dalje njegovi suradnici, a doktorati idu za njihovo iznimno znanstveno stvaralaštvo i doprinos promociji splitskog sveučilišta. Večernji

29.04. (10:30)

Ivica Đikić: EU liste za polijetanje

Ivica Đikić analizira svježe stranke i liste koje dostižu kakvu-takvu relevantnost, a kojima će europski izbori biti prvi samostalni ispit na izborima nacionalne razine. Start Dalije Orešković: previše je stihije i igre slučaja te konfliktnosti koja prečesto proizlazi iz ličnog animoziteta, političkog amaterizma i narcisoidnosti… Lista Kolakušića: Kolakušić pati od manjka osobne vjerodostojnosti i uvjerljivosti, no ne fali mu teških riječi, ambicije, jednostavnih rješenja za kompleksna pitanja… Zelena ljevica: Ova logična koalicija složila je kadrovski dobru listu i vodi prilično zanimljivu i pametnu kampanju, ali i dalje ne uspijeva u znatnijoj mjeri privući pažnju birača… Neovisni za Hrvatsku teško će do jednog europarlamentarnog mandata, kao i ostale manje stranke i liste pozicionirane desnije od HDZ-a, a da su formirali jednu listu – čemu se najžešće suprotstavio upravo Hasanbegović – možda su se mogli nadati i drugom mandatu. Ivica Đikić, Novosti.

24.09.2018. (13:30)

Čemer, tuga i jad

Ivica Đikić: Rijeku u seriji opravdano tretiramo kao glavni grad Hrvatske

Ivica Đikić, scenarist serije “Novine” koja kreće s prikazivanjem večeras u 21 na HTV1, u intevjuu za Novi list: Po mom mišljenju, druga sezona je osjetno bolja od prve u svim ključnim elementima koji čine dramsku seriju, pri čemu, naravno, mislim i da je prva sezona bila dobra i da je bila ozbiljan iskorak u domaćoj, i ne samo domaćoj, televizijskoj dramskoj produkciji. Radnja je u drugoj sezoni zgusnutija, sve je kompaktnije, preciznije i kardinalnije, a kad kažem kardinalnije, pod tim mislim i mračnije, pesimističnije, beznadnije.

27.08.2018. (13:05)

Lud, zbunjen

Ivica Đikić: Predsjednik predsjednika mije

Dodik je odlučio zgaziti ili razvodniti sve što je u vezi Srebrenice ustanovio Haški sud i što je utvrdilo pravosuđe BiH. Je li to učinio samo zbog prikupljanja glasova na predstojećim izborima? To svakako jest primarni motiv, ali tu je i pomoć Aleksandru Vučiću, kojem treba skretanje pažnje s definitivnog srpskog pozdravljanja s Kosovom.

18.08.2018. (23:55)

Šaka jada

Ivica Đikić o oporbi

Izbjegavamo prenositi politiku koliko je moguće jer vrlo malo aktera zavređuju pažnju. Međutim, ima novinara koji zavređuju pažnju pa je zato ima. Ivica Đikić za Novosti donosi pregled stanja u oporbi, evo rezimea: SDP – agonija koja teče, Most – oporba Plenkoviću, a ne HDZ-u, Živi zid – iscrpljeni potencijal rasta, Amsterdamska koalicija – borba za opstanak, HSS – hrabri i neizvjesni eksperiment, Neovisni za Hrvatsku – fokus na trgovinu u Zagrebu.

04.08.2018. (14:50)

Ivica Đikić intervju za Jutarnji

Zanimljivi ljudi, zanimljivi intervjui. Priča Ivica Đikić: Naravno da se može nacionalizirati ljudske mozgove: ne stalno, ne sve i ne u potpunosti, ali može se dovoljno dugo, dovoljno široko i dovoljno duboko za provođenje najopasnijih i najpogubnijih ideja. Treba samo ljude zaraziti strahom od neke opasnosti, koja prijeti svakome od nas pojedinačno samo zato što smo pripadnici baš te nacije, baš te vjere.

20.07.2018. (22:08)

Pri kraju smo SP-a

Ivica Đikić: SP abecedarij – Od Argentine do Žabokrečine

Dobar, rezimirajući pregled proteklog Svjetskog prvenstva napisao Ivica Đikić u formi abecedarija, sve bitno je tu: Ovaj abecedarij nastao je kao plod pritisnutosti refleksnim porivom da se pruži zdravorazumski otpor počesto kičastoj i tupavoj kolektivnoj euforiji, s jedne strane, i iskrenim divljenjem nevjerojatnom sportskom podvigu hrvatske nogometne reprezentacije, s druge. Jedno je neodvojivo od drugog, ali takva je narav sporta, i to ne samo onog koji je dosegao takvu planetarnu popularnost i takav utjecaj, i ne samo u hrvatskom slučaju: plemenitost i ljepota igre, talent i pozitivne emocije isprepliću se s nacionalizmom, političkim zloupotrebama i imperativom monolitnosti po principu nacije i vjere