Graditelji zagrebačke žičare: Porezni dužnici i osumnjičenici za iznudu s fiktivnim uredima - Monitor.hr
14.03. (12:30)

Što je nama naš Milan ostavio...

Graditelji zagrebačke žičare: Porezni dužnici i osumnjičenici za iznudu s fiktivnim uredima

Jutarnji piše (a Novi list prenosi) o tvrtkama koje stoje iza gradnje sljemenske žičare, a koje imaju vrlo sumnjivu promjenu vlasničke i upravljačke strukture. Tvrtke Radovana Predovića rušile su i gradile sljemensku žičaru, a jednu od njih, zagrebačku tvrtku Munis 2019. je, skupa s dugom od 47 milijuna kuna, preuzeo Aleksandar Stefanović iz Beograda. Drugu tvrtku iz Predovićeve grupacije, zagrebačku Gradko preuzeo je prošle godine izvjesni Vladan Mijušković iz Crne Gore, koji je osuđen za otmicu i iznudu 100.000 eura.


Slične vijesti

Prekjučer (14:30)

Kulturna mafija

Sanja Modrić: Dakle, bivša pročelnica koja je za najam dugovala 200 000 kuna plaća gradski lokal u centru 82 kune. Ima li Zagreb šanse?

Kad je Milana Vuković Runjić prisegnula na vjernost Stranci rada i solidarnosti i ušla na Bandićevu listu za zagrebačke izbore, cijena gradskog prostora za njenu privatnu komercijalnu djelatnost postala je odjednom mačji kašalj. A premda je prostor knjižare formalno u vlasništvu gradske ustanove Kulturno-informativni centar (KIC), cijenu najamnine odredio je osobno bivši gradonačelnik, a ne uprava KIC-a… Kad je Milana Vuković Runjić prisegnula na vjernost Stranci rada i solidarnosti i ušla na Bandićevu listu za zagrebačke izbore, cijena gradskog prostora za njenu privatnu komercijalnu djelatnost postala je odjednom mačji kašalj. A premda je prostor knjižare formalno u vlasništvu gradske ustanove Kulturno-informativni centar (KIC), cijenu najamnine odredio je osobno bivši gradonačelnik, a ne uprava KIC-a. Piše Sanja Modrić za Telegram

19.07. (10:00)

Seks, laži i audio trake

Nove tajne snimke Bandića i vozača: “Nije problem što je Šegota čvaknuo, ali nije mi rekao”

“Nije problem ako si što uzeo, uzeo si, što nije problem, ali ako si uzeo, a nisi mi rekao… Zamisli majmuna, on u privatnu firmu koja radi za trgovačko društvo u vlasništvu Grada stavi svoju sestru u Nadzorni odbor”, komentirao je Bandić misleći na Šegotinu drugu sestru Anamariju Šegotu, koja je bila u NO-u tvrtke Prigorac građenje, u vlasništvu poduzetnika Nenada Bukovca koji je nedavno počinio samoubojstvo. Vozač mu je na to odgovorio da je to sukob interesa i pogodovanje, a Bandić je zaključio: “To je gajba, odmah.” Index prenosi iz Jutarnjeg. Tomislav Klauški se još pred 10 dana pitao Hoće li sad nekome pasti na pamet dići spomenik Bandiću?

23.03. (09:32)

Čudesne zvijeri i gdje ih naći

Tajne snimke Bandića i Pripuza: Imamo neku kompostanu da to istovarimo, a da nitko ne zna?

Jesi se čuo s Bobom? Je l’ imamo neku praznu kompostanu da to istovarimo, a da to nitko ne zna? – pita Milan Bandić svog sugovornika na tajno snimljenom razgovoru preslušanom na suđenju za aferu Agram. USKOK tvrdi da je u tom poslu Grad Zagreb pogodovao Petru Pripuzu, odnosno tvrtkama u njegovom vlasništvu, da dobiju posao za zbrinjavanjem otpada. Inače, u tim razgovorima Bandićevo tajno ime za Pripuza je Kondor, a Pripuzovo za Bandića Leopard. Večernji

17.03. (10:30)

Pravda kasni, patetika djeluje

Komentar: Država u kojoj se žali za Bandićem i braćom Mamić nalikuje kriminalnoj jazbini

Index o fenomenu sućuti za “one koji kradu ali i nama dadu”: Ljubav prema krupnom kriminalu i istaknutim kriminalcima ne mora nužno biti utemeljena na ostvarenoj koliko na priželjkivanoj koristi. U masi uplakanoj zbog povremeno tužne sudbine istaknutih domovinskih pljačkaša nisu samo neposredni korisnici njihovih usluga, izravna klijentela, nego i konzumenti mitova o njihovim uspjesima. Otud i fascinacija menadžerskim sposobnostima famiglie Mamić.

10.03. (23:30)

Biznis privatni, novac javni

Duhaček: Tema nije Bandićev privatni život, već zataškavanje okolnosti njegove smrti

Bandićevi privatni odnosi bili bi i ostali njegova privatna stvar da se nije koristio svojim javnim položajem i javnim sredstvima s kojima je kao gradonačelnik Zagreba raspolagao da, po svemu sudeći, namiri potrebe iz svoje privatne sfere. Nitko nije zainteresiran viriti Bandiću u krevet. i njegov nekadašnji razvod od supruge Vesne, s kojom se kasnije onda ponovno vjenčao, ne bi bio nikome interesantan da cijela operacija nije izvedena kako bi Vesna Bandić dobila pravo na otkup stana po povoljnijoj cijeni. Niti bi se itko bavio Bandićevom kćeri Anamarijom da joj roditelji nisu kupili stan (plaćen u kešu!) od biznismena koji je dobivao velike poslove od Grada Zagreba – piše Gordan Duhaček.

03.03. (15:30)

Ko bu sad delal?

Modrić: Nakon Bandića, Zagreb netko treba potpuno raskopati i nanovo složiti. Je li to itko u stanju?

Bandić je svoju paukovu mrežu pleo čineći “usluge” nekad SDP-ovcima, a kasnije HDZ-ovcima. Za svaki slučaj omastili bi se i HSP-ovci, HSLS-ovci i ponešto iz svakog drugog tabora, barem nećak ili ljubavnica. A o njegovoj vlastitoj stranci 365 da se i ne govori. Ako netko vjeruje da će u bijelim rukavicama dovesti u red tu strukturu da se bavi poslom za koji je lijepo plaćena, grdno se vara. Za novog gradonačelnika ostaje ključni rebus kako rastaviti cijelu tu stranački heterogenu kliku – koju su ujedinili interesi i poslušništvo gazdi Bandiću – razglobiti je, anulirati i odbaciti u staro željezo kako bi se gradski aparat postavio na zdrave noge – piše Sanja Modrić.

03.03. (14:30)

Misterij organizma

Tomić: Bandić je umro neporažen, a iza sebe ostavio nerazrješivu zagonetku

Dvadeset godina je on vladao, dva puta dulje od Franje Tuđmana, a da nitko od nas nije znao što je njemu zaista u glavi, navija li on za ustaše ili partizane, je li mu draži Tito ili Stepinac, drži li važnijom socijalnu jednakost i bratstvo i jedinstvo ili predbračnu čistoću i blagoslov kuća? Je li Milan Bandić uopće razmišljao o tome? – piše Ante Tomić.

02.03. (14:30)

Milan Nekretninović

Bandić je službeno posjedovao samo – vikendicu od 55 kvadrata

U imovinskoj kartici pokojnog Bandića stoji da posjeduje vikendicu od 55 kvadrata, bez ikakve ušteđevine. 24 sata kaže da će imovinska rasprava pokazati drugačije. Stan u Bužanovoj – koji je zapravo spojeni penthouse na 250 kvadrata vrijedan 2,5 milijuna kuna – prije više od godinu dana prepisao je supruzi Vesni. Istražitelji su mu pronašli i tri tajna stana koji su formalno glasili na tvrtke Paron, Geoprojekt i Zagrebgradnj. Pronašli su mu i gotovo 280.000 kuna gotovine. U rodnoj Hercegovini također su dvije kuće – u Poganoj Vlaci, koju je koristila njegova pokojna majka Blagica, te u Cerovu Dolcu za koju njegov rođak Toni Bandić tvrdi da je njegova, iako u njoj nitko ne živi.

28.02. (15:30)

Ispražnjeni tron

Nino Đula: Otvorimo oči, tko će sad ući u utrku za Zagreb? Evo koga bismo mogli ugledati na obzoru

Vrlo je izgledno da će se odnekud pojaviti “neovisni kandidat” i iskoristiti priliku što posljednji ulazi u utakmicu s potpuno promijenjenim okolnostima; bez tereta dosadašnje kampanje kojoj je istekao rok trajanja, sa sad već nepopravljivo slabim suparnicima iz dvije najveće stranke i s potpuno novim pogledom na Zagreb, ne više kao nepobjediv ili “neoslobodiv” grad. Realno je očekivati da će odabrani izazivač imati, barem prema van, izražen profil Bandićeva antipoda. Vjerojatno neće dolaziti iz partijskih struktura nego iz, kako se to voli reći, “realnog sektora”. Piše Nino Đula za Jutarnji list