Greta Thunberg: Ovo sumira skoro sve - Monitor.hr

Slične vijesti

14.06. (13:00)

Priziv savjesti

Mount Recyclemore – čelnici G7 se skulpturom od smeća pozivaju da recikliraju više

A Greta Thurnberg je malo opakija i spušta G7 skupini koja zadivljeno gleda akrobacije aviona prije ručka na kojem će sigurno jesti kravlji odrezak i jastoge (dok ona preko Atlantika putuje na jedra).

06.11.2020. (09:30)

Predsjedniče, skuliraj se

Trump i dalje divlja, kaže da će se ponovo kandidirati, a Greta ga zeza na Twitteru

Nakon što je tražio da se glasanje zaustavi i prijetio sudom optužujući za krađu glasova, Trump se i dalje ne misli predati. Savjetnicima je kazao kako će se ponovno kandidirati 2024. godine, ukoliko će sada morati priznati poraz. Njegovo divljanje komentirala je na Twitteru Greta Thunberg, vrativši Trumpu istu poruku koju je on uputio njoj.

25.08.2020. (19:30)

Predavat će dopunsku nastavu iz aktivizma

Greta Thunberg se vratila u školu nakon godinu dana

Mlada švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg vratila se u školu nakon godinu dana pauze rekavši kako je sjajan osjećaj biti ponovno u školi. U lipnju 2019. godine djevojčica je objavila kako će prekinuti školovanje kako bi se u ostatku 2019. i kroz 2020. posvetila klimatskim ciljevima.

23.04.2020. (16:30)

Greta Resetberg

Greta Thunberg: Koronavirus je prilika da se krene novim putem

Sviđalo se to nama ili ne, svijet se promijenio, posve je drugačiji nego prije par mjeseci i vjerojatno više neće biti isti, a mi ćemo morati izabrati novi put. Ako jedan virus može uništiti gospodarstva za nekoliko tjedana, to pokazuje da ne razmišljamo dugoročno i da ne uzimamo te rizike u obzir – izjavila je Thunberg na internetskoj konferenciji u povodu Dana planeta Zemlje.

 

08.03.2020. (22:30)

Greta Thunberg: Žene ne žele proslave i čestitke već jednakost. Ne možemo imati klimatsku pravdu bez ravnopravnosti spolova

01.02.2020. (14:30)

Kam gre ta cura?!

Greta Thunberg će zaštititi svoje ime, tužit će imitatore koji zarađuju na njoj

Mlada švedska klimatska aktivistica osim svog osobnog imena Greta Thunberg, zaštitit će i ime pokreta “Fridays for Future”, kao i švedsku inačicu “Skolstrejk for klimatet”. Ovo će joj omogućiti da tuži sve osobe i kompanije koje koriste nju i njezin pokret, što se događa “u marketingu, prodaji ali i od ljudi koji skupljaju novac tobože za našu korist”.

24.01.2020. (12:30)

Ruka ruku mije

Soros optužio Facebook da radi na reizboru Trumpa

George Soros je u svom govoru u Davosu optužio Facebook da radi na reizboru Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 2020. Zauzvrat će dobiti Trumpovu zaštitu, ustvrdio je. Trump je ultimativno narcisoidna osoba, a kineski predsjednik Xi Jinping diktator, rekao je. Soros je pohvalio Gretu Thunberg i najavio pokretanje novog projekta vrijednog milijardu dolara, kojim će se razvijati kritičko razmišljanje.

21.01.2020. (21:30)

Stupid White Men

Greta Thunberg: Znanost i glas mladih nisu u središtu rasprave, a trebali bi biti

“Nisam osoba koja se može požaliti da ju se ne sluša”, rekla je Greta Thunberg prvog dana susreta u Davosu gdje se održava skup Svjetskog ekonomskog foruma, i dodala da bi općenito trebalo više slušati znanost i mlade. Što je dosad napravljeno – “pretty much nothing” kaže djevojka (šteta prevoditi ovaj krasan i, u ovom slučaju, posve doslovce točan oksimoron).

Osim nje, u Davos stigli još i Fionn Ferreira, izumitelj metodologije za uklanjanje mikroplastike iz vode, 17-godišnja Ayakha Melithafa, Južnoafrikanka koju su u borbu protiv klimatskih promjena nagnale suše, te kanadska domorotkinja Autum Peltier koja zagovara očuvanje vodenih resursa od svoje osme godine.