Josipović: Pravosuđe ne obavlja svoju društvenu funkciju... - Monitor.hr
26.04.2021. (23:00)

Čisti, lijepi i dobri

Josipović: Pravosuđe ne obavlja svoju društvenu funkciju…

“…ono što se očekuje od njega, da na zakonit, pravedan i efikasan način rješava razne društvene sporove. Gotovo svaki dan imamo neke neobične presude, neki izbori u pravosuđu se obavljaju na način na koji teško da je u skaldu s europskim standardima. Imam osjećaj da se pravosuđe odmetnulo od društva. Danas je pravosuđe toliko moćno i neovisno, mislim da se otišlo predaleko, da nema prave podjele i međusobne kontrole vlasti, da je pravosuđe otišlo u jedan svojevrsni autizam i jednostavno ne ispunjava svoju funkciju. Građani mu ne vjeruju, presude su neobične, postupci traju beskonačno, a kad se pojave problemi suci traže izgovore koji apsolutno ne stoje. Kriv im je ovaj, onaj, zakon, politika, ali moraju najprije pogledati u svoje dvorište…” priča ex predsjednik Ivo Josipović u videu N1.


Slične vijesti

30.06.2021. (22:30)

Što znači imati muda

Josipović: Zlata Đurđević junakinja je našeg doba

Zlata Đurđević junakinja je našeg doba. Ona je heroina koja je, svjesna da neće biti izabrana za predsjednicu VSH, da će biti izložena orkestriranoj harangi desničara i pravosudno-političkog lobija koji ne želi novu osobu, drukčiju od njih samih na čelu pravosuđa, da će biti predmetom laži, kleveta i uvreda, pristala ući u utakmicu… Sve ovo što se dogodilo do sada u izboru predsjednika/predsjednice Vrhovnog suda, vjerojatno i ono što slijedi, možemo nazvati samo na jedan način: mali državni udarpiše Ivo Josipović za Autograf.

23.06.2019. (20:30)

Ipak nismo džamahirija

Katolički fanatici izgubili tužbu protiv Josipovića

Udruga Vigilare predvođena katoličkim aktivistom Vicom Batarelom pravomoćno je izgubila tužbu koju je prije skoro dvije godine podignula protiv bivšeg predsjednika Ive Josipovića zbog “uznemiravanja, odnosno, diskriminiranja pripadnika katoličke vjeroispovijesti”. Tužili su ga zbog izjave “Hrvatska je sekularna država. Nije katolička džamahirija”. Vrhovni sud je presudom iz travnja presudio u korist Josipovića. Index

18.05.2019. (15:30)

Pametniji ne popušta

Josipović nastavlja svoju polemiku sa sve više njih: Bijesni čopor protiv istine

Rekoh, samostan na Širokom Brijegu s fratrima koji su sudjelovali u ratnim operacijama na strani ustaša i Nijemaca bio je legitiman vojni cilj. Desničari poludjeli. Njih dvadesetak su po novinama i portalima s hrvatskom ili BiH adresom svojim bijednim i lažljivim uradcima poput bijesnog čopora navalili na mene da opovrgnu istinu. Borislav Ristić i Nino Raspudić u Večernjem, Slaven Letica i Neven Sesardić u Jutarnjem i Jure Zovko u opskurnom 7Dnevno uložili su najviše uzaludnog truda. Mit o pravednosti poginulih fratara i njihovu mučeništvu naprosto je laž. Kao i mnogi drugi mitovi nastali na valu povijesnog revizionizma… – odgovara im svima Ivo Josipović sada u Večernjem. Naravno, da je sve to debilno, milijun puta viđeno i sigurno nije zadnji put, ali pratimo to sad iz “fenomenoloških” (brojnost i brzina mobilizacije, npr.), a ne više “sportsko-zabavnih” razloga. Linkovi na prošle epizode.

05.05.2019. (10:30)

Eto ih opet

Josipović odgovara Sesardiću: Partizanska povijest Sesardićeva oca ne može biti isprika već teret

Polemike o partizanima i ustašama nemaju kraja, kao što svi znaju, pa eto Josipovićevog novog odgovora filozofu Sesardiću. Ajd da vidimo tko je pametniji, tko će prvi popustiti. Slaven Letica sigurno nije jer se, tek usput prozvan, i on morao uključiti napadajući Josipovića. A zašto mi to prenosimo? Polemike su sport i zabava, bez obzira što je tema beznadna. Dakle, novi odgovor bivšeg predsjednika RH Ivo Josipović: “Gospodin Neven Sesardić ponovo je javnosti prezentirao uradak kojim, htio on to priznati ili ne, nastupa kao dio orkestra koji svira u revizionističke diple…” (Prethodni nastavci: Prvo je Josipović u intervjuu za Novi list rekao “fratri sa Širokog Brijega podupirali su ustaše”, pa Sesardić, pa Josipović, pa Sesardić, sve na Jutarnjem.)

28.04.2019. (19:30)

And the story goes on

Sesardić odgovara Josipoviću: Sugestija je da ja branim ustaštvo? Teško mi je ne uočiti ironiju

“Teško je ne uočiti povijesnu ironiju: moj je otac (inače partizan) zbog zastupanja presumpcije nevinosti u slučaju širokobrijeških franjevaca bio 1971. godine također optuživan za ustaštvo, a sada njegov sin nakon gotovo pola stoljeća doživljava isto”, odgovara profesor filozofije Neven Sesardić bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću u njihovoj javnoj polemici o zločinu u Širokom brijegu u 2. svjetskom ratu te ga naziva širiteljem paranoje i izgubljenim slučajem. Jutarnji

24.04.2019. (16:00)

Polemika: Ivo Josipović odgovara filozofu Nevenu Sesardiću koji se prethodno osvrnuo na Josipovićevu tvrdnju da su fratri sa Širokog Brijega podupirali ustaše – “Sesardić laje na Mjesec”

20.03.2019. (10:30)

Doktorat i za uspješno kupovanje ljudi

Josipović: Bandić riješio problem Muzičke akademije star 100 godina i zaslužio počasni doktorat

“Bio bih nepošten ako ne kažem da taj problem koji je postojao više od sto godina ne bi nikad bio riješen da Bandić nije donio odluke koje je donio” – rekao je bivši predsjednik Ivo Josipović na prijedlog Muzičke akademija da se gradonačelniku dodijeli počasni doktorat (N1). Mnogi osuđuju prijedlog Muzičke akademije, a među njima je doktorand koji je organizirao prosvjed za 26. ožujka u 11:55 sati na Trgu Republike Hrvatske (onaj pred akademijom) pod nazivom ‘STOP Nasilju nad Sveučilištem! #sramimse’ (24 sata).

22.12.2018. (17:30)

Operacija gaženje bivšeg savjetnika

Pljušte reakcije nakon dramatične objave Mate Radeljića

Nakon što se o svojoj smjeni oglasio bivši predsjedničin savjetnik Mate Radeljić, ne prestaju pljuštati reakcije, a najžešći je bio bivši predsjednik Ivo Josipović, koji je pozvao Kolindu Grabar Kitarović i vrh SOA-e na ostavku. Josipović smatra da cijeli slučaj pokazuje da je predsjednica dosad bila marioneta jedne skupine, one desne. Božo Petrov ih naziva klaunovima i također poziva na ostavke, a stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila upozorava da se takve stvari ne rješavaju po birtijama. Jutarnji

29.10.2018. (11:00)

Ivo Josipović o presudi Sanaderu: Ustavni sud je prekršio Ustav i zaštitio ratno profiterstvo

21.10.2018. (18:22)

Ivo Josipović piše za Globus: Politika paradne podrške Hrvatima u BiH je propala. Kako je i zašto Čović dok sam ja bio predsjednik RH s manje glasova nego sad ušao u Predsjedništvo