Ljeto u MSU: Hladno pivo, Chui i Repetitor za po 85 kuna - Monitor.hr
18.04.2018. (12:41)

Mačci na vrućem limenom krovu

Ljeto u MSU: Hladno pivo, Chui i Repetitor za po 85 kuna

Zagrebački art-rock bend Boa 2. lipnja otvara Ljeto u MSU, multimedijalni program u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti koji obuhvaća glazbu, film, izložbe, performanse i književna čitanja. Na krovu MSU-a će svirati još i Kojoti (9.6.), popularni jazzeri Chui (16.6.), Hladno pivo (30.6.), beogradski post-punk trio Repetitor (7.7.) i za kraj Mayales (14.7.). Ulaznica za svaki koncert je 85 kuna, a u nju je uključen posjet na tri izložbe (Tomislava Brajnovića, ‘Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba’ te ‘REZ/CUT’). Što se filmova tiče, na rasporedu su četiri francuske komedije – ‘Kao avion’, ‘Sjećanja’, ‘Isabellino sunce’ i ‘Victoria’ – te dvije drame, ‘Sretni kraj’ Michaela Hanekea i britanska ‘Viktorija i Abdul’. T-Portal


Slične vijesti

03.06.2021. (17:30)

Sezona koncerata, konačno

Ljeto u MSU – Ivan Grobenski, Žen, Porto Morto…

Dan otvorenja, tj. subota 5. lipnja pripada Ivanu Grobenskom i grupama Žen i Klinika Denisa Kataneca, a tjedan poslije u subotu 12. lipnja pozornicu preuzimaju Porto Morto. Uzmemo li u obzir da Mak Murtić svira u bendu Truth Is Not Tribe (Truth ≠ Tribe), koji je također zastupljen na kompilaciji ‘Zagreb Calling’ i da istoj sceni pripada i njegov mnogoljudni Mimika Orchestra onda je jasno da je ovogodišnje Ljeto u MSU definitivno u znaku moderne nam scene. Ravnododna

25.06.2020. (23:30)

Na vrućem emesuovom krovu

Edo Maajka, Mile Kekin, Tamara Obrovac i LADO Electro ove godine na Ljetu u MSU

Aleksandar Dragaš najavljuje ovogodišnje Ljeto u MSU: Otvara ga 27. lipnja LADO Electro, “nevjerojatan, čaroban spoj modernog i tradicionalnog, elektro i etno poetike”. Tamara Obrovac će nastupiti 4. srpnja uz pijanista Matiju Dedića i bubnjara Krunu Levačića. Mile Kekin (11. 7.) pjeva o “kući bez krova”, odnosno domovini bez snova. Koncertni program nastupom 18. srpnja zatvara Edo Maajka čiji je posljednji album ‘Put u plus’ (2018.) hip hop, rock i funk remek-djelo pankerske oštrine i psihodeličnih tonova velikog pjesnika.

16.06.2019. (22:30)

Laibach održao spektakularan koncert u garaži Muzeja suvremene umjetnosti

Najbolji art rock bend regije Laibach održao je spektakularan koncert u garaži Muzeja suvremene umjetnosti. Podijeljen u dva dijela s projekcijama filmova, koncert je oduševio fanove. “Da mi je netko prije više od trideset i pet godina – kad sam “dilao” fanzin s prvom kazetom Laibacha što je tada bilo barem prekršajno, ako ne i kazneno djelo zbog kojeg sam mogao guliti šestomjesečnu kaznu u nekom maloljetničkom zatvoru – rekao da će Laibach 2019. godine biti klasični pop sastav čiji “ideolog” na koncert dolazi u crvenim bermudama i lanenoj košulji svijetle boje, ne bih mu vjerovao”, piše Aleksandar Dragaš za Jutarnji. Tportal

 

31.05.2019. (22:30)

Polugoli, uglavnom, muškarci

Kostelnik, selektor programa Ljeto u MSU: Jak i kvalitetan program s erosom

“Meni je, kada mi je na pamet pala ova ideja o rock koncertima na krovu Muzeja i na platou kod tobogana, to bilo imanentno, ne samo poslanju i programu MSU koji se oslanja na multimedijalnost i suvremenost, već i nekom mom senzibilitetu” – kaže selektor programa Ljeto u MSU Branko Kostelnik u intervjuu Jutarnjem. Kako je odabrao ovogodišnje bendove: “Kries je ponajbolji etno art rock, Laibach najjači art rock bend regije u povijesti, Borghesia sjajna euro elektro dance atrakcija, Letu Štuke sjajan bend s jakim Šaranovim tekstovima kojim se opasno približava Štuliću i Mladenoviću, The Strange odlična americana, a kultni Tram 11 uz TBF i Edu Maajku su najbolji cro rap/hip hop bend”.

13.04.2019. (14:30)

Krovni rockeri

Ljeto u MSU: Sviraju Laibach, Tram 11, Kries, Borghesia, Letu Štuke i The Strange

Sezonu 8.6. otvara etno art bend Kris, slovenski art-rockeri Laibach u sklopu velike europske turneje na krovu Muzeja suvremene umjetnosti 15.6. će prirediti pravi audio-vizualni doživljaj, slovenska art-dance klupska atrakcija Borghesia na repertoaru je 22.6., pop-rock Sarajile Letu Štuke sviraju 29.6., alter-rockeri The Strange, bend članova Bambi Molestersa + Chris Eckman sviraju 6.7., a sezonu 13.7. zaokružuju Tram 11. Koncept Ljeta u MSU 2019 je “Gesamtkunstwerk” – spoj glazbe, filma, književnosti, te vizualne i izvedbene umjetnosti. T-Portal

29.03.2019. (11:00)

Laibach nastupaju na “Ljeto u MSU” u subotu 15. lipnja, a Tram 11 – 13. srpnja

29.05.2018. (20:15)

Rezervirajte karte

Ljeto na krovu MSU-a: Hladno pivo, Chui, Kojoti, Repetitor…

Nikad jači i raznovrsniji program Ljeto u MSU, na krovu muzeja. Otvorenje pripada art-rock doajenima, grupi Boa (2.6.), a zatvaranje podjednako ukusnim majstorima pop-psihodelije, grupi Mayales (14.7.). Između ta dva nastupa možete uhvatiti Kojote (9.6.) čiji je comeback bio uspješniji od očekivanja pa lidere hrvatske jazz renesanse, trio Chui (16.6.) te predvodnike beogradske suvremene (alter) rock scene, također trio Repetitor (7.7.). Očekuje se da će vrhunac pripast Hladnom pivu (30.6.). Jutarnji

18.07.2016. (11:32)

Ljeto u MSU-u: TBF pobjegli s krova od kiše pa u prizemlju napravili vatromet, oprostili se uz "You’re my sunshine, my only sunshine"

09.06.2015. (12:41)

Laibach, Orgazam, Maajka i Majke na krovu MSU-a

Kawasaki 3P, Majke, Zabranjeno Pušenje, Zoran Predin i Lažni Franz, Edo Maajka, Laibach i Električni Orgazam nastupit će ovog ljeta na krovu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu projekta Ljeto u MSU

Otvorenje je u petak, 12. lipnja uz Kawasaki 3P, da bi se sljedećih 6 subota od 13.6. do 18.7. održali koncerti navedenih ex-Yu bendova.

Tijekom više od mjesec dana panka, rocka i hip hopa Muzej suvremene umjetnosti u svom art-kinu Metropolis, u klimatiziranoj dvorani Gorgona, prikazivat će svake subote od 18 i 20 sati po jedan film.

Dokumentarac ‘20.000 dana na Zemlji’ prošle je godine pokupio svoj dio nagrada na Sundance filmski festivalu, gdje je premijerno prikazao 20-tisućiti dan u životu Nicka Cavea.

Tjedan dana poslije u programu je španjolska komedija ‘Život je lakši zatvorenih očiju’. Sljedećih tjedana slijede francuska romantična komedija ‘Ruka u ruci’, pa švedska drama ‘Turist’, zatim švedska komedija ‘Stogodišnjak koji je izašao kroz prozor i nestao’, te konačno francuska komedija ‘Francuskinja’.

MSU će u cijenu ulaznice koja uključuje koncert i film dodati još i posjet izložbi “Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse”.

Ulaznice su u pretprodaji od ovog vikenda putem prodajne mreže Entria do 12. lipnja u 23.30 sati, kada završava nastup otvorenja Kawasaki 3P-a.

U pretprodaji će se nuditi i paketi ulaznica za tri koncerta (s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu), i to za 158 kuna Majke, Zabranjeno pušenje i Lačni Franz s Predinom, zatim za 178 kuna Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka.

Koncert otvorenja Kawasaki 3P-a koštat će 69 kuna, za svaki sljedeći koncert ukoliko se plaća izvan paketa, trebat će izdvojiti 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program za sveukupno 99 kuna.

Koncerti:
Kawasaki 3P 12.6.
Majke 13.6.
Zabranjeno pušenje – 20.6.
Zoran Predin i Lačni Franz – 27.6.
Edo Maajka – 4.7.
Laibach – 11.7.
Električni orgazam – 18.7.