Mislav Kolakušić: ukinimo sve suce koji šefuju, a ne sude - Monitor.hr
10.04.2018. (08:30)

Radikalna ideja

Mislav Kolakušić: ukinimo sve suce koji šefuju, a ne sude

Sudac Mislav Kolakušić u intervjuu za Večernji predstavlja svoju ideju ukidanja funkcija predsjednika sudova i odjela te njihovih zamjenika. “Predsjednici sudova su kao i gradonačelnici, mali bogovi, pripadnici više kaste… Bez ikakvog pravnog, ekonomskog ili bilo kojeg drugog opravdanog razloga imamo 592 suca koji su oslobođeni rješavanja predmeta”, kaže Kolakušić.


Slične vijesti

16.07.2019. (14:30)

Ćoškaste države

Kolakušić: Njemačkoj 20 predsjedničkih i potpredsjedničkih mjesta u euro-parlamentu, Sloveniji i Hrvatskoj – nula!

“Od 130 predstavnika u Europskom parlamentu, 20 predsjedničkih i potpredsjedničkih mjesta pripalo je Njemačkoj, Hrvatskoj i Sloveniji – nula. Poslovnik Europskog parlamenta zahtijeva da ta mjesta budu raspoređena temeljem geografske pripadnosti. Dakle, povrijeđena je i vladavina prava. Imamo Njemačku koja ima 20 predstavnika i sada bismo još trebali izabrati predsjednika Europske komisije iz Njemačke” – rekao je Mislav Kolakušić u govoru pred Euro-parlamentom gdje se odlučuje o Ursuli von der Leyen kao budućoj predsjednici Europske komisije. Nadovezao se Ivan Vilibor Sinčić – “Italija je dobila sedmog predsjednika Europskog parlamenta, mnoge zemlje u centru već su imale veći broj predsjednika, dok je 15 zemalja periferije imalo ravno nula”.

 

20.06.2019. (11:30)

Kako je Kolakušić s timom internetskih stručnjaka stvorio od sebe prvorazredni politički proizvod

Kolakušić je prvi shvatio da mu Facebook i Google mogu poslužiti kudikamo bolje od skupih reklamnih panoa i televizijskih oglasa: najčešće se koristio tzv. like i view kampanjom, gdje se po relativno niskoj cijeni od 350 eura može dosegnuti i milijun pregleda u zadanom vremenskom okviru – Petar Tanta za Globus donosi ekspertizu uspjeha Mislava Kolakušića na prošlim EU izborima.

10.06.2019. (22:00)

Kolakušić u 16 mjeseci nije održao nijedno ročište za predmet protiv Ministarstva financija sa sumnjama u ozbiljnu korupcijsku pozadinu

02.06.2019. (08:30)

Eh, da je meni vlast na pet minuta...

Ante Tomić: U svim našim birtijama spava po jedan neostvareni diktator

Hrvati prosto obožavaju apsolutističke fantazije, piše Ante Tomić: “U svim našim birtijama po jedan neostvareni diktator spava s glavom na stolu, u lokvici sline, smiješeći se snu u kojemu pokvarenim ministrima i zastupnicima odsijeca ruke. Napokon, jednoga smo takvoga u nedjelju izabrali na izborima za Europski parlament. U Bruxelles ćemo poslati Hamurabija iz našeg sokaka, bivšeg trgovačkog suca Mislava Kolakušića, koji je više od osamdeset četiri tisuće punoljetnih građana Republike Hrvatske očarao obećanjem da će vratiti opljačkano, do zadnje lipe, i da će sve besprijekorno štimati, država će biti kao apoteka, moći će se jesti s poda, samo da njemu pet minuta daju vlast…”

01.06.2019. (01:30)

Pravo na jajosjek

Ivan Cingel: Jeste li za to da se Mislavu Kolakušiću odsijeku jaja?

Ivan Cingel za Forum.tm objavio je odličan tekst o ideji suca Kolakušića o referendumu o zabrani pobačaja, u kojem kaže da država ne bi trebala štiti život – oplođenu jednu stanicu, nego osobu – ženu: “Što se države tiče, za nju nemaju što postojati druge osobe ni drugi građani u tijelu žene u čijoj se utrobi ugnijezdila zigota. Kako nema – i ne smije biti – za nju cijepanja prava na majčino i djetetovo, zabrana pobačaja ostaje ništa doli čin fundamentalnog nasilja prema tijelu majke i majci kao svoga tijela suverenom gospodaricom”.

31.05.2019. (10:30)

Kratki postupak

Profesor Zakošek: Kolakušić je kao filipinski predsjednik Duterte

“Tip politike prema kojem se kompleksni društveni problemi mogu riješiti ‘presijecanjem’ tipičan je za desne autoritarne vođe. Ta kombinacija desnog i socijalnog momenta tipična je, recimo, za nekadašnjeg argentinskog predsjednika Juana Perona, koji je istodobno bio nacionalist i zagovarao zaštitu radnika održavajući bliske veze s dijelom sindikata” – profesor politologije Nenad Zakošek definira politiku Mislava Kolakušića. Jutarnji

28.05.2019. (18:30)

To Mislave!

Klauški: A da mi Kolakušiću damo čitavu Hrvatsku u ruke?

Osim što je bio sudac i političar, pa voditelj antikorupcijske udruge, a neko vrijeme i Karamarkov kandidat za ministra pravosuđa, sada je postao eurozastupnik, a želio bi biti predsjednik Republike, premijer, ministar policije i pravosuđa… Najbolje bi bilo da Hrvatsku naprosto predamo u njegove ruke – piše Tomislav Klauški za 24 sata. Politolog Dražen Lalić T-Portalu je ocijenio da Kolakušić “za ove političke i društvene bolesti zahtijeva žestoku, agresivnu terapiju. Ta je terapija zapravo kemoterapija. Sudeći prema njegovim riječima, ona je toliko snažna da može spržiti demokraciju, dakle i zdrave stanice, a ne samo maligne”.

27.05.2019. (11:00)

Iznenađenje EU izbora, Mislava Kolakušića, portretira Ivan Pandžić: Kolakušić planira biti premijer, ali i voditi pravosuđe i policiju

07.05.2019. (10:30)

Viktor Orbanušić

Puhovski: Kolakušić se razotkrio kao desni populist

“Kolakušić se pokazao kao čovjek koji ne samo da ne zna što govori, nego desničarski ne zna što govori” – komentira politički analitičar Žarko Puhovski izjavu suca Kolakušića da će nakon što pobijedi na parlamentarnim izborima biti premijer, ministar pravosuđa i unutarnjih poslova. Dodaje Puhovski da je “Kolakušić pokušavao biti populist, kao i svi drugi populisti, bez predznaka. Međutim, s populistima je tako da kad ih pustite da malo dulje govore, oni će se sami razotkriti”, te ga usporedio s Viktorom Orbanom. Index

06.05.2019. (14:30)

Klauški: Kolakušić je pokazao da je još jedan političar opasnih namjera

Znate one ljude koji govore: “E da mi je pet minuta vlasti”? Mislav Kolakušić jedan je od takvih. “Ja ću preuzeti poziciju ministra pravosuđa i policije i bit ću volonter premijer”, izjavio je nositelj nezavisne liste za Europski parlament ovoga vikenda u Rijeci. Nema veze što su ovo europski izbori, Kolakušić već sada kuje velike, možda i najveće planove – piše Tomislav Klauški za 24 sata.