Neobičan talijanski bus - razvozi mlade na razgovor za posao - Monitor.hr
12.02.2018. (07:35)

IntervjuBus

Neobičan talijanski bus – razvozi mlade na razgovor za posao

BBC ima lijepi video-članak o jednom busu koji skuplja mlade ljude po Italiji i razvozi ih na razgovore za posao. Bus To Go polazi u 00.30 i staje na mnogim mjestima, a najčešće putnici idu s juga Italije orema sjeveru. Karta je 30 eura i jedina koju si neki nezaposleni mogu priuštiti. U Italiji je nazaposlena trećina mladih.


Slične vijesti

22.08.2020. (22:30)

Stijena zvana GSS

Poljski veleposlanik zahvalio se za potragu na Biokovu: To nikada nećemo zaboraviti

Lijepa priča koja grije srce, a lijepo je znati i da ljudi primjećuju (i razmisliti koliko vrijedi ovakva poruka, nasuprot stavovima da turistima treba naplaćivati akcije GSS-a). Dakle, veleposlanik Republike Poljske u Zagrebu poslao je ministru Božinoviću pismo zahvale svima koji su nesebično sudjelovali u potrazi za nestalim poljskim državljaninom na Biokovu: “Ta desetodnevna akcija bila je ne samo prikaz profesionalizma najvišeg stupnja i velikog angažmana, nego i izraz čisto ljudske solidarnosti, što nikada nećemo zaboraviti”.

19.03.2018. (21:49)

Klinci svog stoljeća

Četvero tinejdžera koji svojim inovacijama mijenjaju svijet oko nas

BBC ima lijepi članak o četvero tinejdžera čije inovacije mijenjaju svijet oko nas:
Keiana Cavé je iz New Orleansa, 18 joj je godina, a već s 15, nakon ekološke katastrofe s curenjem naftne platforme u Meksičkom zaljevu, počela je proučavati što se događa s naftom kad stoji na površini mora. Otkrila je da tada kreće proces stvaranja karcinogenih kemikalija, nakon čega je krenula razvijati metodu njihovog razblaživanja. Dobila je 1,2 milijuna dolara za svoj rad.
Rifath Shaarook, 18-godišnjak iz Indije je dio tima koji je izmislio KalamSat, najlakši satelit na svijetu, težak samo 64 grama, što drastično pojeftinjuje njegovo lansiranje, jer u prosjeku lansiranje 450 grama bilo kojeg materijala košta oko 10.000 dolara. KalamSat je lansiran prošlo ljeto.
Hannah Herbst s Floride (17), koja je imala prijateljicu iz Etiopije s kojom se dopisivala, a koja nije imala svjetla ni struje, izumila je malu elektranu od šupljeg plastičnog valjka s propelerom i hidroelektričnim generatorom kojeg pogoni more pri plimi i oseki.
Julian Rios Cantu, 18-godšnji Meksikanac izumio je nosivi uređaj koji detektira rane znake raka dojke.

06.03.2017. (16:00)

Za bolje raspoloženje: 11 lijepih priča

13.02.2017. (10:04)

Novi list piše o "tati godine", Ivanu Mariniću, samohranom ocu šestero male djece koji se iz Slavonije preselio u Istru