Odličan trik za sprečavanje ulaska muha u kuću - plastična vrećica s vodom - Monitor.hr
27.05.2018. (09:51)

Logika - u velikim očima je strah

Odličan trik za sprečavanje ulaska muha u kuću – plastična vrećica s vodom

Večernji prenosi savjet o vrlo jednostavnom sprečavanju ulaska muha u kuću. Treba samo običnu prozirnu plastičnu vrećinu dopola napuniti vodom i staviti na vrata i/ili prozor. Kako ovo funkcionira? Zbog njihove strukture očiju muhe za vrećice s vodom misle da je paukova mreža pa ne dolaze ni blizu.


Slične vijesti

03.07. (14:30)

Rješenje za osvježenje

Šest trikova za rashladiti dom (i uštediti koju kunu)

Toplina koja se tijekom dana akumulira u zidovima zrači u prostor tijekom noći. Portal Zgradonačelnik donosi listu ‘old school’ trikova koji bi mogli pomoći to ublažiti:

 

  1. Ventilator! Ali ne samo ventilator. Dobra je fora ispred ventilatora staviti plastičnu bocu sa zaleđenom vodom jer će tako ventilator u prostor raspuhivati hladniji zrak.
  2. Na nekoliko mjesta u stanu mogu se postaviti zdjele s hladnom vodom ili vodom s ledom jer to pripomaže hlađenju toplog zraka.
  3. Spuštene rolete, pogotovo tijekom dana kada je sunčeva svjetlost najača. Rolete tada ne treba spustiti do kraja jer se onda treba paliti svjetlo, a to dodatno grije prostor i troši električnu energiju.
  4. Sjenila na balkone, terase ili lođe.
  5. Dobro je provjetravati stan. Tijekom dana prozori mogu biti otvoreni na kipu kako bi zrak mogao strujati. Tijekom noći, kada su temperature ipak nešto niže dobro je otvoriti što više prozora, pogotovo ako su na sjevernoj strani.
  6. Biljke i zelenilo također imaju klimatizacijsku ulogu, a još su k tome prirodan i dekorativan dodatak kućanstvu.

Dodatni savjeti:

Termofor, lagana odjeća, isključivanje uređaja iz struje koji nisu potrebni itd.

03.12.2020. (09:55)

11 savjeta kako štedljivo a učinkovito grijati svoj dom

21.06.2019. (21:30)

Ti-iha noooć, či-ista noooć

Jednostavni i brzi načini čišćenja kreveta

Savjet Jutarnjeg:

Pospremanjem kreveta provjetrava se madrac, a okretanjem prekrivača svakog jutra isparava vlaga nakupljena tokom noći

Posteljinu se pere jednom tjedno na minimalno 60 stupnjeva

Redovitim usisavanjem madraca uklanja se prašinu, dlake i ostalu prljavštinu

Mrlje s madraca najbolje se uklanja mješavinom sode bikarbone, hidrogen peroksida i deterdženta za posuđe

03.01.2019. (17:45)

20 kreativnih ideja za odlaganje stvari

10.10.2018. (15:50)

Ove jeseni smrdljivi martini navalili u kuće, ali ima lijeka – privlači ih žuta boja pa na balkon ili u dvorište treba postaviti žuti papir, uz prozore postaviti metvicu i češnjak jer ih odbijaju mirisi tih začina

31.05.2018. (09:21)

Sam svoj majstor

Održavanje klima uređaja: Filter se čisti jednom tjedno – sapunom i vodom

Servis klima-uređaja treba obaviti jednom godišnje, prije sezone hlađenja, a sami ga možemo čistiti svaki mjesec, ili svaki tjedan ako u kući imamo puno tepiha, ljubimaca ili se puši, savjetuje 24 sata. Dakle, uređaj se isključi iz struje te se ukloni plastični poklopac. Filtere se izvadi pa opere tušem i blagim sapunom za ruke te ostavi da se u potpunosti osuše, 15 minuta, mokri ne smiju u uređaj. Isparivač klime treba nasprejati nekim od sredstava za čišćenje klime po izboru, suhe filtere se vrati, zatvori poklopac uređaja i uključi desetak minuta na opciji hlađenje. Vanjsku jedinicu uređaja ne smije se dirati, to će majstor.