Papa Frano: 'Hrvatska je država jako snažna, a imate i predsjednicu koja je pravi general' - Monitor.hr
19.05. (20:30)

Što je više obmana i laži, papa nam je miliji i draži

Papa Frano: ‘Hrvatska je država jako snažna, a imate i predsjednicu koja je pravi general’

U Vatikanu je na prijemu za strane novinare papa Franjo, na pitanje Večernjakovog dopisnika hoće li posjetiti Hrvatsku, rekao da bi to rado učinio, ali da prije mora “posjetiti manje države”. Na novinarsku primjedbu da ni Hrvatska nije velika država, papa je kazao: “Ali vaša je država snažna, jako snažna, a imate i predsjednicu koja je snažna, pravi general”, piše Večernji list i prenosi tportal.Slične vijesti

Subota (12:30)

Gazdu Bandića za predsjednika

Marinko Čulić: Grabar-Kitarović uspjela sasvim degradirati i obesmisliti politiku

“Politika je izašla iz svih dosadašnjih kalupa koji je definiraju kao služenje općem dobru i pretvara se u estradizirano mlataranje najnižim strastima, koje tobože ima za cilj razoriti okoštale političke elite. Ali zapravo populističkim podilaženjem gomili samo radi na tome da stvori novi vlastiti establišment” – piše Marinko Čulić o Trumpu, a zapravo misli na Grabar-Kitarović – “ona je srozala politiku na petparački rijaliti, u kojem se već promovira i u darovitu pjevačicu, iako time sramoti sebe, a kada ode u inozemstvo i cijelu zemlju”.

02.10. (13:30)

Kardinalna Kolinda

Grabar Kitarović objavila predsjedničku kandidaturu, slogan joj je “Zato što vjerujem u Hrvatsku”

Ovaj slogan zato što je “upravo vjera u Hrvatsku glavni razlog zašto se kandidiram. Vjera nas je sačuvala u najtežim trenucima te nas je dovela do slobode, a sloboda nam sada daje mogućnost graditi svoju domovinu onakvom kakvom je svi želimo – uspješnijom i boljom!”. Ovdje govor (ako netko baš želi to čitati).

29.09. (13:00)

Al je uvijek tema za bezbrojne kolumne

Ante Tomić: Kolinda je u SAD-u napokon mogla biti ono što i jest

Ja ne bih rekao da je posjet predsjednice u New Yorku bio sasvim promašen. Ako hrvatska država i narod možda nisu bogzna što dobili, za samu predsjednicu, Kolindu Grabar-Kitarović osobno, bilo je to zacijelo jedno krasno, ljekovito, oslobađajuće iskustvo. Hodati opušteno njujorškim ulicama, probijati se kroz gomile nepoznatih ljudi kojima si savršeno nevažna, bez straha da će te netko prepoznati ili da ćeš zbog nečega ispasti smiješna, za predsjednicu je značio povratak njezinu izvornom biću. Ona je napokon mogla biti svoja, bez laži i pretvaranja. Ono što ona zapravo jest. Nitko i ništa. Tako nešto vrijedi svakog potrošenog novčića – piše Ante Tomić za Jutarnji.

22.09. (11:30)

Štetolinda

Hrvoje Šimičević: Grabar-Kitarović širi velike i ozbiljne laži

Osim malih, tupavih laži, koje su toliko prozirne i lako provjerljive da nitko u njih ne vjeruje, Grabar-Kitarović širi velike i ozbiljne laži. One, te laži, nisu ozbiljne zato što su vješto zakamuflirane pa ih je teško detektirati. Ozbiljne su zbog toksičnih posljedica koje na sebi osjećaju najranjivije društvene skupine, najčešće mete predsjedničinih laži – analizira Hrvoje Šimičević u Novostima.

21.09. (23:30)

HRT-ov HRejting

Milanović sve bliži Kolindi

Da se danas održavaju predsjednički izbori, Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi 28,5 posto glasova, a Zoran Milanović 24,8 posto. U posljednja četiri mjeseca aktualna predsjednica izgubila je 6,17 posto, a Milanović dobio 6,27 posto glasova. U vrlo sličnim postocima kreće se i podrška građana najvećim strankama, HDZ-u i SDP-u. Treći je Miroslav Škoro sa 18,2 posto glasova.

15.09. (18:30)

Jogurt narativ

Zašto Kolinda laže o prošlosti?

Bilo da je riječ o pozdravu “Za dom spremni”, nazivanju ustaških prebjega u Južnu Ameriku domoljubima, guranju tadašnje Jugoslavije u zemlje iza željezne zavjese, djetinjstvu bez više vrsta jogurta – predsjedničin odnos prema prošlosti svodi se na besramno manipuliranje utvrđenim povijesnim činjenicama. I to uglavnom u svrhu stvaranja patničkog narativa o hrvatskom društvu u vrijeme Jugoslavije. Index

04.09. (15:30)

Šta je život bez Kolinde?

Dežulović: Nikada više Bykobap!

“Nikada više Hrvatska vojska neće otići iz Vukovara”? “Nikada više nijedan jedini srbijanski tenk neće ući u Vukovar”? Što se događa, upičkumaterinu? Osvrnuo sam se oko sebe i grozničavo stao daljinskim upravljačem mijenjati kanale, tražeći najnovije vijesti sa slavonskog ratišta. Ništa. U Vukovaru pozivaju izlagače za 12. Vukovarski etno-sajam. Jesam li krivo čuo, možda je četno-sajam? – piše genije Boris Dežulović za N1 i dubinski tumači pravi smisao nekih ranijih izjava predsjednice.

02.09. (19:00)

Lutka kameleon

Klauški: U svijetu hvali partizane, u Hrvatskoj opravdava ustaštvo

Kolinda u Varšavi: “Hrvatski narod razmjerno broju stanovnika najviše je pridonio antifašističkoj borbi u Europi, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od pola milijuna hrvatskih građana”. Tko je onda na čijoj strani? Kolinda je na svačijoj strani. Ona je na strani “domoljuba” koji se paktirali s fašistima, kao i na strani antifašista koji se borili protiv tih istih “domoljuba” – piše Tomislav Klauški za 24 sata.

24.08. (21:30)

Oprala ih

Gradonačelnica Supetra o Kolindi: Lažne suze, veliko hrvatstvo, sve je to gluma

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković, koja je javnosti poznata otkad je javno i jasno osudila napad na sezonce iz Slavonije, na svom je Facebooku napisala da Kolinda nije reagirala na napad na Srbe kod Knina jer se boji da ne izgubi koji glas. Osvrnula se i na Plenkovića, zaključivši da je ustaštvo u Hrvatskoj normalizirano zbog politike koju on vodi.