Peti dan o nasilju i seksu - Monitor.hr
22.02. (23:30)

Bestseler

Peti dan o nasilju i seksu

Nažalost redoslijed nije bio obrnut, pa je tako na seks otpala samo četvrtina vremena, ali svejedno čule se zabavne misli, pogotovo je briljirao Petar Tomev Mitrikeski koji je citirao apostola Pavla – “Žena nije gospodar svojeg tijela nego muž.” No, dodaje, ima još prije nego što ćete razbiti televizor – “A tako ni muž nije gospodar svojeg tijela nego žena”. Tomu se odrješito suprotstavila Lana Bobić (lijepa i pametna kao inače) koja kaže da rado čita apostola Pavla, ali da je njeno tijelo samo njeno tijelo. U prvom dijelu je izbio fajt (kao što priliči temi) između Marije Selak i Aleksandra Musića, jer je Musić “osjetio” da Selakica relativizira nasilje na što je ona skočila i cijelog ga izgrebala (verbalno). Emisiju možete vidjeti na HRTi (koji i dalje tupavo zahtjeva registraciju).Slične vijesti

05.05. (16:00)

Peti dan od petka je imao dvije teme: radni i životni vijek (povodom 67 je ++) te elektroničko špijuniranje

27.04. (17:30)

Karl Marx is alive and kicking!

Još o debati Žižeka i Petersona

Boris Postnikov za Novosti sumira “debatu stoljeća”: “Prvi misli da može kritizirati marksizam iako o njemu ne zna ništa, a drugi da može kritizirati kapitalizam tako što će o njemu govoriti svašta”. Na HTV3 su sinoć prikazali snimku cijele debate (sa titlovima na hrvatskom), a odmah iza toga u Petom danu su dobro komentirali “dvoboj stoljeća” (na HRTi se i dalje, iz nepoznatog i glupog razloga, morate najprije logirati).

18.02. (07:00)

Tomislav Čadež o Petom danu: Slavni TV intelektualni kružok posvetio emisiju državi čije ime ne znaju izgovoriti (Izgovara se, pobogu, Venecuela!)

12.01. (14:30)

Peti dan o ljevičarima i desničarima i Brešanovom filmu

Početak devete sezone Petog dana imao je dvije teme: ingeniozna svježa tema – podjela “lijevo-desno” i Brešanov novi film “Koja je ovo država”. O njima razgovaraju Aleksandar Musić, Lana Bobić, Marija Selak i Nino Raspudić. Naravno da je politika pojela kulturu (zapravo opet politiku) sa 5:1 u dodjeljenom vremenu. HRTi [video_icon]

10.11.2018. (10:30)

Peti dan: o Marakeškom kompaktu i knjizi “12 pravila za život”

Sinoćnja emisija je imala dvije teme, Marakeški globalni kompakt o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama. Uvodničar u temu je bio Nino Raspudić koji je pak poznat po svojim protumigrantskim pogledima, a u emisiji je prepričao svoju novu kolumnu u Večernjem. Druga tema – knjiga Jordana B. Petersona 12 pravila za život, kliničkog psihologa i društvenog kritičara. Sugovornici su bili Raspudić, Tomev, Selak i Musić. Urednica koja baš ništa ne uređuje i ne moderira je i dalje Gabrijela Perišić (zašto?). Odlaskom Jokića i kad nema Lane Borić emisija nema ni nužni balans različitih političkih svjetonazora. Umjesto da si komplicirate život sa HRTi, emisiju možete vidjeti i komentirati na YouTubeu (možda samo privremeno):

28.10.2018. (12:00)

Fenomenološki i kulturološki

“Peti dan” o migrantima, anesteziji i dlakama

Teme u večerašnjoj emisiji Petog dana bile su migranti, anestezija i brada i brkovi u muškaraca, ali i o ženskoj depilaciji. Diskutanti su Nino Raspudić, Petar Tomev Mitrikeski, Lana Bobić i Aleksandar Musić. Snimka na HRTi (morate se ulogirati, što je naravno nepotrebna, iritirajuća glupost HRT-a).