Predsjednica je shvatila da ne može dobiti izbore kao ikona desnice - Monitor.hr
17.02.2019. (17:30)

Sve od jučer više ne vrijedi

Predsjednica je shvatila da ne može dobiti izbore kao ikona desnice

“Velika presica predsjednice republike Kolinde Grabar Kitarović, kojom je formalno obilježila četvrtu godišnjicu mandata, a zapravo ušla u kampanju za novi mandat u sadržajnom je i izvedbenom smislu zamišljena kao jedna velika bajka, u rangu braće Grimm, koja može proći samo kod onih kratkog pamćenja ili kod potpunih stranaca, koji su se prvi put zatekli u Hrvatskoj”, komentira Dragan Markovina za Telegram.


Slične vijesti

Srijeda (10:30)

Priče za laku noć

Markovina: U HDZ-u više neće biti kulta ličnosti? Pa to im je u genetskom kodu

Dragan Markovina o obećanju Mire Kovača kako u HDZ-u više neće biti kulta ličnosti: Budući da su se hadezeovci bili spremni odreći i uglavnom su to i napravili, svih bivših predsjednika, izuzev Tuđmana, kako netko hladne glave pred kompletnom javnošću može izjaviti da nakon njegove pobjede više u HDZ-u neće biti titoizma i kulta ličnosti, a istovremeno se pozivati na Franju Tuđmana? Telegram

03.02. (00:30)

Nismo bez kapaciteta

Dragan Markovina: Rijeka nam je dala nadu da je drugačija zemlja moguća

“Iako su svi očekivali da će Rijeka ponuditi otvaranje i program koji je posve stran konzervativnoj kulturi malograđanskog pasatizma, što se i dogodilo, malo tko je vjerovao da će se to dogoditi sa stilom s kojim se dogodilo”, piše Dragan Markovina za Telegram. Svečanost otvaranja Europske prijestolnice kulture u Rijeci ostat će zauvijek zapamćena kao vrhunski osmišljen i produciran događaj.

Napravite nadogradnju sa Windows 7 na Windows 10 za samo 9,09 eura!

Sad, otkako su Windows 7 okončali svoj životni vijek više nije sigurno pohranjivati svoje podatke na toj platformi jer će svi novootkirveni propusti vaše podatke učiniti ranjivima. Shopping platforma Keyworlds vas savjetuje kako možete besplatno napraviti upgrade, a ako vam se na da zezati sa tim trikom onda vam može ponuditi skoro pa basplatni (u usporedbi sa originalnim cijenama) Windows 10 ključ. Standardno niske cijene se mogu sniziti za dodatnih 35% korištenjem kupona SPOFF35. Popust vrijedi za brojne Windows 10 i Office pakete, Windows 10 Pro dođe svega 9,09 €, a ako uz to uzmete i Office 2016 Pro sve zajedno će vas koštati samo 25,34 €. Opširnije o svemu

22.01. (23:31)

HRT-ov Predsjednik, natrpan ljudima koji se dive Tuđmanu, nesvjesno prikazao njegov pravi karakter

Dragan Markovina komentira novu seriju Predsjednik, čiji su autori Miljenko Manjkas i Gordan Malić. Serija predstavlja nesretan miks kršćanskih hagiografija svetaca, socijalističkog realizma dekadentne faze i famoznog Uvodićevog dvodijelnog intervjua s Tuđmanom na Pantovčaku. Ukratko, nudi sve razloge zbog kojih možemo zaključiti kako će uradak biti ekspresno zaboravljen. Telegram

23.12.2019. (21:30)

Dijizbora

Markovina: Ovi izbori dokazali da treba ukinuti izbornu jedinicu u inozemstvu

Svi ti ljudi očekuju nekakvo političko rješenje vlastitog položaja od strane Hrvatske, što predstavlja nevjerojatnu i tužnu zabludu. Jedino mjesto na kojem do bilo kakvog rješenja njihovih političkih zahtjeva može doći, čak i da stavimo moralni problem ovog očekivanja po strani, jeste Sarajevo, odnosno Bosna i Hercegovina – Dragan Markovina, Telegram.

08.12.2019. (12:30)

Bez konkurencije

Dragan Markovina: Škoro je očajna opcija, ali ne može biti gora od Grabar-Kitarović

“Kolinda Grabar-Kitarović je na svaki mogući način potkapacitirana za funkciju koju obavlja i sve to što izjavljuje, radi ili pokušava je kombinacija neznanja, nerazumijevanja, zlonamjernosti, kalkulacije i iskrenog nacionalističkog uvjerenja”, rekao je povjesničar Dragan Markovina u intervjuu za Al Jazeeru. Škoro je očajna opcija, smatra Markovina, ali čak ni on ne može biti gori od aktualne predsjednice.

24.11.2019. (23:30)

Happy birthday, Mr Mayor

Dragan Markovina: Jedino što iznenađuje je potpuni nedostatak straha od javnosti

“Eh, kad se jednom okonča ovaj cirkus od mandata Kolinde Grabar Kitarović na funkciji predsjednice Republike Hrvatske, pa prođe neko vrijeme i nasljeđe se počne tretirati u popularnoj kulturi, jedan od boljih, bilo dokumentarnih, bilo igranih filmova o tome, sigurno će imati radni naslov ‘Kolinda i rođendani’. Čovjek stvarno, nakon svega, ne zna što je grotesknije, kad predsjednica slavi rođendan, pa joj u tome pomaže Zdravko Mamić ili kad odlazi na tuđe proslave, na kojima se uhvati mikrofona, kao na Bandićevom rođendanu”, piše Dragan Markovina za Telegram.

09.11.2019. (09:30)

Emmanuel namješta sat

Markovina: Ako je BiH tempirana bomba, odgovorna je EU

Zato što joj se nimalo ne pomaže u ozbiljnom pitanju zbrinjavanja izbjeglica i zato što joj je nametnuto neodrživo dejtonsko uređenje, koje ima ugrađen nacionalizam kao strukturnu činjenicu i čitav niz faktora kojima se lako blokiraju svake ozbiljne promjene – odgovorio je Markovina Macronu koji je za BiH rekao da je tempirana bomba. Vijesti.ba

02.11.2019. (20:30)

Kopieren macht frei

Dresden proglasio nacističko izvanredno stanje, što Hrvatska može naučiti?

Grad na istoku Njemačke donio je rezoluciju kojom je proglasio “nacističko izvanredno stanje”, a u kojoj upozoravaju da su “antidemokratska, antipluralistička, mizantropska i desničarska ekstremistička stajališta dosegnula vrhunac i da je nasilje sve učestalije”. Dragan Markovina za Telegram piše kako je fascinantno da Njemačka Hrvatskoj na svim ostalim poljima predstavlja uzor, “osim kad je riječ o odnosu prema desničarskom ekstremizmu i prema davanjima crkvi”.

18.10.2019. (23:00)

Prvo si underground, a onda se srozaš u establishment

Markovina: Zašto je Prljavo kazalište pristalo sudjelovati u kampanji Kolinde Grabar Kitarović?

Dragan Markovina se prisjeća kultnog grafita – ‘Johnny vrati se, Jajo nas jebe’ i piše: Međutim, svemu tome unatoč, ipak je iznenađujuće da su pristali primiti ovu nagradu upravo sada i upravo od Kolinde Grabar Kitarović. Istina je da već dugo vremena ne postoje iluzije oko toga da je rock muzika postala dio službene kulture i da njena uloga u pravilu nije ista kao što je bila u ranim danima… Prljavo kazalište odlučilo primiti nagradu također od strane folklorne činjenice, ali usred njezine predizborne kampanje.

12.10.2019. (01:00)

Od sada će biti - to je ona nagrada koju je dobio i Handke

Markovina: Handke je uložio sav svoj ugled da podrži monstruma. Kako to odvojiti od njegovih knjiga?

Teško da možemo zamisliti išta manje dostojanstveno od toga da veliki pisac i od jučer nobelovac govori na sprovodu, po svemu, osim po količina ludila i zla koje je pokrenuo, beznačajnom čovjeku i političaru. Jednako kao što se teško odlučiti je li ta scena više ponižavajuća za Handkea ili za Nobelovu nagradu – piše Dragan Markovina za Telegram.
I Oleg Maštruko piše o istoj temi: Što jednog austrijskog pisca može nagnati da zabrazdi tako duboko u ludilo ne mogu spekulirati, ali o tome što nagoni Nobelov komitet da ga nagradi mogu. Potpuni kretenizam i gubitak kriterija. Nažalost, Skandinavija i navlasito Švedska izgleda postaju predvodnici modernog globalnog ludila.