Radiohead objavili spot za 'Follow Me Around' - Monitor.hr
04.11.2021. (14:00)

Glazba paranoje

Radiohead objavili spot za ‘Follow Me Around’

20 godina nakon što je pjesma nastala, Radiohead je objavio studio verziju ‘Follow Me Around’ uz prateći video u kojem se pojavljuje glumac Guy Pearce. Pjesma će se naći na box setu Kid A Mnesia. Rolling Stone


Slične vijesti

22.07.2017. (07:45)

Nije dovoljno samo pjevati

Postnikov: Radiohead i sukob na muzičkoj ljevici

Boris Postnikov u novom tekstu za Novosti otvara zanimljivu temu koja potiče na razmišljanje. Radi se o mnogima omiljenom, nedodirljivom bendu Radiohead i njihovom koncertu u Tel Avivu. Mnogi su kolege upozorili Thoma Yorkea da otkaže koncert, no on ne vidi u čemu je problem. “Uzalud pozivanja na nesputanu rokersku slobodu: od politički angažiranih umjetnika danas se traži i zahtijeva ipak nešto više od par prigodnih stihova”, piše Postnikov.

04.08.2016. (21:29)

Nagrada za crnu zvijezdu?

Nagrada Mercury: David Bowie nominiran posthumno

Radiohead, David Bowie posthumno nominiran za album Blackstar., The 1975 i Skepta predvode listu nominiranih za ovogodišnju Mercury nagradu. Prošle godine pobjedu je odnio Benjamin Clementine zahvaljujući albumu At Least For Now. Ovogodišnjeg dobitnika doznat ćemo 15. rujna. Među nominiranima su još Anohni, Bat For Lashes, Kano i Savages. Po kladionicama najviše šanse imaju David Bowie (4/1) i Radiohead (4/1). NME

19.06.2016. (19:22)

Karma Police

U Istanbulu sukob zbog piva i Radioheada

U Istanbulu su se sinoć sukobili policija i prosvjednici. Stotine ljudi izašle su na ulice kako bi dignule glas protiv napada na poklonike britanske rock-skupine Radiohead. Prosvjednici su se okupili pred prodavaonicom CD-a kod koje je dan prije obožavatelje Radioheada na predstavljanju novog albuma napala skupina od dvadesetak muškaraca naoružanih štapovima i bocama. Napadnuti su jer su pili pivo tijekom za muslimane svetog mjeseca ramazana. Policija je na prosvjednike krenula vodenim topovima, gumenim mecima i suzavcem. HRT, Telegraph, Daily News

02.05.2016. (16:39)

Radiohead se izbrisali s Interneta, vjerojatno kao dio marketinške kampanje za novi album

18.03.2016. (12:27)

Radiohead slušaonica u Booksi 20. ožujka

U nedjelju, 20.3. u 18 sati u klubu Booksa održat će se program Audio klub@Booksa na kojem će se preslušati i prodiskutirati album „In Rainbows“ engleskog benda Radiohead.

Ovaj je album, osim po visokim ocjenama publike i kritike, ostao zapamćen i po tome što ga je Radiohead 2007. objavio samostalno, u formatu downloada kojeg su slušatelji mogli ‘skinuti’ po cijeni koju su sami odredili.

Audio klub@Booksa program je kojeg je osmislio i vodi Ante Perković, uz pomoć Mateja Ivušića. Glazba ne zvuči isto kada je slušamo sami ili u društvu, kaže Ante Perković, nečiji nas entuzijazam može ponijeti, a nečija kritika pogoditi. Na ovom slušateljskom klubu slušaju se razni glazbeni žanrovi, ponekad i na gramofonu, ali se „ne tolerira nostalgičarsko kukanje o rokenrol eldoradu prošlosti“ naglašavaju voditelji, već se glazbi pristupa kritički i s otklonom.

Zahvaljujući kolektivu YEM na nedjeljnom druženju bit će podijeljene i dvije ulaznice za koncert grupe Protomartyr u Tvornici kulture 19. travnja.

26.12.2015. (10:39)

Radiohead objavili pjesmu koja je trebala biti u posljednjem filmu o Jamesu Bondu

26.09.2015. (00:22)

Karma Police: Britanski špijuni program masovnog online nadzora nazvali po pjesmi Radiohead