Rimske ceste kao podzemna željeznica - Monitor.hr

Slične vijesti

05.04.2016. (08:00)

Londonska podzemna vozit će od ljeta i noću

Turisti i svi ostali koji uživaju u kasnim noćnim izlascima uskoro će u Londonu imati priliku koristiti nove prijevozne pogodnosti – vlakovi slavnog londonskog metroa vozit će od ljeta cijele noći, ali samo vikendima.

Dok ne krene noćna vožnja podzemnom željeznicom, a to će biti krajem srpnja, ‘noćne ptice’ u Londonu morat će se osloniti na uslugu tradicionalnih noćnih autobusnih linija koje prometuju od ponoći do 5,30 ujutro.

Vlakovi podzemne željeznice prometovat će 24 sata dva dana u tjednu – od ponoći s petka na subotu te sa subote na nedjelju.

Prvotno se očekivalo da će noćni servis popularnog ‘Tubea’, koji će biti ograničen na pet glavnih linija, krenuti još prošlog rujna, no stvar je usporio višekratni štrajk zaposlenih koji ne žele raditi noću.

Cijena za noćnu vožnju će biti kao i za dnevnu.

21.03.2016. (17:17)

Samo za one koji imaju čvrst san

U podzemnoj u Berlinu niču sobe za iznajmljivanje

U posljednjih nekoliko mjeseci u napuštenim tunelima podzemne željeznice u Berlinu počele su se pojavljivati u potpunosti namještene sobe sa krevetom i televizorom, pa čak i sa tapetama i slikama na zidu. Tko stoji iza ideje je nepoznato, a svojevremeno je objavljen i oglas u kojem se iznajmljuje soba čiji opis odgovara ovome. Guardian

30.05.2015. (16:08)

Težak zločin

New York: Sjedenje na dvije sjedalice u podzemnoj može dovesti do uhićenja

NYmag donosi neobičnu priču o uhićenju dva Latinoamerikanca pod optužbom za “manspreading”- odnosno zauzimanje više od jednog mjesta u podzemnoj željeznici. Budući da je bilo 12.11 navečer i nije bilo puno putnika sutkinja je odbacila optužbe, no prije toga je svejedno upozorila optuženike da to vrijedi samo ako ne budu uhićeni u budućnosti.