Mnogo hrane baca se i u Hrvatskoj, a cilj je da se do 2028. ta količina smanji za 30 posto. O toj se temi, u povodu Međunarodnog dana svjesnosti o gubitku i bacanju hrane, govorilo na konferenciji u Zagrebu “Hrana bez otpada” u organizaciji Jutarnjeg lista. U Hrvatskoj se godišnje baci 286 tisuća tona hrane. Od toga je 106 tisuća tona jestivi dio koji bi se mogao spasiti. Po stanovniku baci se 71 kilogram godišnje, a od tih 71 ustvari 26 je jestivi dio na koji se može utjecati. Najviše se baca u kućanstvima, a tvrtke, trgovački lanci, distributeri, restorani također mogu pomoći u smanjenju količine otpada, a neki to već i rade. HRT
I jeftino je ukusno
Singapur: Michelinove zvjezdice za štand na kojem se jede za 12 kuna
Novi Michelinov vodič za Singapur dao je zvjezdice dvama hawkerima, street food štandovima na kojima se može jesti već za 12 kuna. Michelin je u obrazloženju objavio da je to znak priznanja raznolikosti singapurske kulture hrane. Po jednu zvjezdicu dobili su popularni štandovi Hill Street Tai Hwa Pork Noodles koji neprekidno radi od 1930-tih, trenutno na lokaciji u prometnom Crawford Laneu, i Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle na velikom hawker centru u Chinatownu. Guardian